Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bruslaři v čele s Maxwellem vymazali Chomutov, Boleslav přehrála Piráty 5:0

Speciální formace Mladé Boleslavi byly klíčovým faktorem v zápase proti Chomutovu. Bruslaři vstřelili tři góly v přesilovce po trefách Holíka, Procházky a Orsavy, další přidal v oslabení Knotek a zaznamenal v utkání dva body. Pátou branku zařídil Pabiška a Mladá Boleslav tak přehrála Chomutov 5:0. Středočeši nepřipustili třetí porážku v řadě, naopak Piráti pokračují v nevýrazných výkonech.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Bylo to dneska přesně to, co jsme chtěli. Podali jsme týmový výkon a bereme za to tři body. Musíme jet takto dál," řekl mladoboleslavský útočník Lukáš Pabiška, který svou první trefou v sezoně zvýšil na 2:0.

Mladá Boleslav se musela obejít bez potrestaného obránce Jiřího Říhy, který dostal od disciplinární komise třízápasový distanc za faul na útočníka Tomáše Kubalíka z pátečního utkání v Jihlavě.

Středočeši prohráli ve vzájemných duelech s Chomutovem doma čtyřikrát za sebou včetně březnového předkola play-off, ale v první třetině rázně vykročili za odplatou. Do vedení se dostali v páté minutě při Slovákově vyloučení, když se po Klepišově pokusu trefil z dorážky do odkryté branky Holík.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav přehrála Chomutov 5:0, Maxwell vychytal nulu

Další možnost domácích měl Klepiš, na druhé straně nedotáhl v polovině úvodního dějství únik Vondrka. Piráti se následně ubránili při Skokanově trestu, ale v 15. minutě už prohrávali 0:2. Musilovo nahození z rohu hřiště tečoval za Laca Pabiška. Před gólem Pabiška nejdříve upadl v souboji s Lacem a hned sám těžil z toho, že byl chomutovský gólman rozhozený.

"Chtěl jsem jít do brány na teč. Cítil jsem, že mě chtěl gólman chytit rukou a chtěl mě povalit na zem. Pak už nevím. Přišla střela z rohu, tečoval jsem to a viděl jsem, že je prázdná brána," řekl Pabiška. Domácí vzápětí odolali při Kurkově trestu.

V druhé třetině se hrálo dlouho bez velkých šancí a hosté se ubránili i při pobytech Mrázka a Poletína na trestné lavici. V polovině utkání prověřil Laca Procházka. Vzápětí při Klepišově vyloučení neuspěl s dělovkou Vondrka a domácí udeřili dokonce ve vlastním oslabení. Němečkovu střelu od modré čáry tečoval před Lacem Knotek.

Na bezpečném náskoku Mladé Boleslavi nic nezměnilo ani Kotvanovo vyloučení v závěru druhé části. Naopak domácí ve 44. minutě Dlapův faul potrestali, když Knotkovu přihrávku zužitkoval Procházka. Debakl Pirátů ještě dokonal 22 vteřin před koncem v další početní výhodě Orsava, který po Holíkově přihrávce zakončil do odkryté branky.

"Poslední dobou se trápíme a výsledky prostě nepřicházejí. I tento zápas nám vůbec nevyšel. Bojujeme sami se sebou a o to jsou ta utkání pro nás těžší. Je za tím víc věcí, musíme je postupně odstranit a najet opět na takovou vlnu, aby opět všechny ty maličkosti fungovaly," podotkl brankář Chomutova Ján Laco.

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. P. Holík (Lenc, Klepiš), 15. Pabiška (P. Musil, Lenc), 33. T. Knotek (Němeček), 44. M. Procházka (T. Knotek, Kotvan), 60. Orsava (P. Holík, Klepiš). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:8, navíc Dlapa (Chomutov) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2634.

Mladá Boleslav: Maxwell - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Knot, Bernad - Orsava, P. Holík, Klepiš - L. Pabiška, P. Musil, Lenc - Pacovský, T. Knotek, V. Němec - M. Procházka, Volf, P. Kousal.ÉĽšři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Chomutov: J. Laco - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, L. Chalupa, Dlapa - Vondrka, Sklenář, Koblasa - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Havel, Huml, Poletín - Lauko, Šťovíček, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Jsme dneska strašně moc spokojení s výkonem i s výsledkem. Takový jsme už moc potřebovali, zvlášť po nevydařeném utkání v Jihlavě, kde jsme byli všude o krok později a nešlo nám to. Myslím si, že nám to do dnešního zápasu paradoxně pomohlo, protože jsme nastoupili hodně koncentrovaní. Potřebovali jsme dát první gól, to se nám povedlo. Po něm jsme pro mě nepochopitelně přenechali aktivitu soupeři, ale bylo moc dobře, že to kluci zvládli. S každým dalším gólem nám narůstalo sebevědomí. Bylo najednou vidět, že i my dokážeme mít pěkné akce. Šly nám daleko víc i nohy, pak už to byla opravdu paráda a i diváci tady v Boleslavi si konečně přišli na své."

Jan Šťastný (Chomutov): "Už delší dobu se nacházíme v situaci, kdy se nám vůbec nic nedaří. I když se na ta další utkání připravujeme a říkáme si, co bychom měli změnit, tak se z toho nedokážeme vymanit. Víceméně jsme i tady v Boleslavi navázali na ty tristní výkony. Když nevstřelíme ani branku, tak nemůžeme pomýšlet na žádný bod, potažmo na tři. Leží na nás deka, všichni makáme a pracujeme na tom, abychom to zlomili. Momentálně to ale bohužel nejde."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články