Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička zmrazil brněnskou arénu, Třinec si veze cenný skalp mistra

Přesný zásah Martina Růžičky v čase 59:14 rozhodl o vítězství třineckých Ocelářů na ledě brněnské Komety. Hostující útočník překonal v předehrávce 27. kola extraligy domácího brankáře Marka Čiliaka dvakrát a měl proto lví podíl na triumfu slezského klubu, který si pojistil třetí místo v tabulce. Úřadujícím šampionům patří čtvrtá pozice.  

Utkání Kometa Brno - Třinec
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Do sestavy Brňanů se vrátili uzdravení útočníci Vincour s Tomášem Svobodou, kteří oživili ofenzivu. I přes optickou územní převahu však chyběl domácím potřebný důraz v koncovce. Oceláři postavili hru na rychlých útočných akcích ze zabezpečené obrany. V zakončení si počínali stejně jako soupeř a v první třetině Čiliaka vážněji neohrozili.

Během druhé třetiny Kometa zjednodušila hru a dostávala se častěji do vyložených šancí. Ve 25. minutě si neporadil s dorážkou Svoboda, o dvě minuty později neproměnil sólový nájezd Erat, jehož pokus o blafák Hamerlík vystihl.

Čekání na první branku skončilo až po půlhodině hry. Nekompromisní Mallet zaměstnal zadáky Třince a odražený kotouč vrátil do sítě Horký. Z náskoku se ovšem moravský celek dlouho neradoval. O minutu později při signalizovaném trestu překonal Čilika střelou od modré čáry Martin Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Třinec

Domácí hokejisté však získali jednobrankový náskok rychle zpět. Při vlastním oslabení ujel po levé straně Erat a zpětnou přihrávku chladnokrevně využil Zaťovič.

Oceláři ustáli v úvodu třetího dějství chvilkový nápor Brňánů, při kterém měl největší šanci Mallet, jenž neproměnil sólový útok. Sami naopak ve 47. minutě srovnali skóre, když Ciencialovu ránu těsně před Čiliakem šťastně tečoval Chmielewski.

Obě mužstva měla následně několik šancí rozhodnout. Mallet trefil tyčku, na druhé straně Rákos zakončil únik jen střelou do Čiliaka. O výhře Třince rozhodl až v samotném závěru přesnou trefou Martin Růžička.

Předehrávka 27. kola hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Horký (Mallet), 35. Zaťovič (M. Erat) - 32. Martin Růžička (Krajíček, M. Doudera), 47. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 60. Martin Růžička (Marcinko, Rákos). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:7, navíc Marcinko (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7151.

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Horký, L. Čermák, Dočekal - Haščák, Vincour, T. Svoboda - R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Krajíček, D. Musil, Linhart, Adámek, L. Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Christov, Mikulík, Chmielewski - Irgl, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Jank. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Petr Haken (Brno): "Je kruté dostat v poslední minutě branku v situaci, kdy jsme bránili čtyři proti třem. To nejdůležitější ale bylo v tom, že jsme neproměnili spoustu šancí, které jsme měli. První třetina byla v podání Třince výborná. Ve druhé jsme zase byli o kousíček lepší my. Hraje se na branky, Třinec jich dal více. Proto jsme dnes prohráli."

Václav Varaďa (Třinec): "Vítězství nás těší. Jsme spokojeni s naší odehranou první třetinou, v níž jsme měli parádní pohyb a vytvořili si spoustu šancí. Škoda, že jsme nedali gól. Ve druhé třetině jsme se dostali vyloučeními do problémů. Kometa si vytvořila hodně příležitostí a také získala náskok. My jsme v poslední třetině hráli jen se třemi pětkami. Ukázali jsme bojovný charakter. Kometa si vytvořila hodně šancí. Byli jsme odměněni v posledním střídání, kdy jsme parádně sehráli útočnou akci a rozhodli o zisku tří bodů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články