Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zlín stoupá tabulkou, po domácím vítězství nad Chomutovem je sedmý

Po cenném skalpu vedoucí Plzně pokračovala úspěšná série hokejistů Zlína i před vlastními příznivci. Základ třetího vítězství za sebou postavili v dohrávce 25. kola extraligy během 5 minut úvodní třetiny, kdy skórovali třikrát a poslali do kabin chomutovského brankáře Lukeše. Nakonec slavili zisk plného počtu bodů po výsledku 4:1. Bilancí 1+1 zazářili Roberts Bukarts a Zdeněk Okál. 

Hokejisté Zlína slaví gól
zdroj: ČT4 autor: Glück Dalibor

Zápas před nejnižší zlínskou návštěvou v sezoně (2555 diváků, pozn. autora) začal bez větších šancí. Poprvé zahrozili Berani, ale Fořt v 10. minutě tváří v tvář brankáři Lukešovi neuspěl. O půl minuty později nicméně domácí vedli, když se střelou z pravého kruhu prosadil Kubiš. Za dalších 52 vteřin navíc Okál zadovkou oslovil Robertse Bukartse a Lukeš kapituloval podruhé.

Piráti se nemohli chytit. V 16. minutě fauloval v útočném pásmu Dlouhý, což moravský celek záhy potrestal využitou přesilovkou. Tečí se prosadil David Šťastný a Lukeše bleskově vystřídal Laco.

Ani on však nepomohl hostům změnit směr, kterým se zápas vyvíjel. Ještě veseleji pro domácí mohlo být po přečíslení tří proti brankáři Lacovi či po Sedláčkově úniku. Následovala pohledná kombinace na jeden dotek zakončená Žižkou, jenže ani tentokrát Laco neinkasoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Chomutov

Snížit mohl vzápětí Lauko, ale neuspěl. Hosté se dočkali až ve 35. minutě, kdy v přesilové hře skóroval Flemming. Vedení o tři góly si však Berani vzali rychle zpět poté, co Okál zužitkoval nabídku od Bukartse. Tentýž hráč měl do konce druhé třetiny ještě dvě možnosti. Poprvé další parádní pas minul a podruhé mu chyběla vteřina, aby se jeho dorážka do prázdné brány vešla do časového limitu.

Ve třetím dějství už hosté neměli síly na zvrat, naopak domácí v poklidu hlídali vedení. Navýšit jej mohl Illo, trefil ale jen břevno. Na druhé straně neuspěl sám před Kašíkem Huml.

Dohrávka 25. kola hokejové extraligy:

Aukro Berani Zlín - Piráti Chomutov 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Kubiš (Žižka, J. Ondráček), 12. Roberts Bukarts (Okál), 16. Valenta (Fořt, O. Veselý), 38. Okál (Roberts Bukarts, Freibergs) - 35. Flemming (Skokan, Huml). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 2555.

Zlín: Kašík - Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka, O. Horák - Okál, Honejsek, Roberts Bukarts - D. Šťastný, Fořt, O. Veselý - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - Klhůfek, P. Sedláček, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Chomutov: Š. Lukeš (16. J. Laco) - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, L. Chalupa, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - A. Dlouhý, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Lauko, Koblasa - J. Havel, Šťovíček, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Martin Hamrlík (Zlín): "Rozhodl první gól. Měli jsme více ze hry. Škoda, že jsme za stavu 3:0 nedali přečíslení tři na nikoho, to by definitivně rozhodlo. Za stavu 3:1 to bylo kdo s koho. Kdyby gól dal soupeř, bylo by to drama až do konce. Po dlouhé době bereme tři body doma, už to začínal být trochu průser."

Petr Martínek (Chomutov): "Rozhodly individuální chyby v první třetině, které soupeř využil. Na začátku druhé třetiny jel soupeř tři na nikoho. Bylo jasné, že naše branka na 1:3 už asi moc nezmění. Takto se vyhrávat nedá."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články