Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Maroszův útok zařídil triumf Pardubic nad Libercem 5:1

Hned u tří branek byl útok Rostislava Marosze, který táhl Pardubice za vítězstvím v duelu proti Liberci. Centr první řady Východočechů nejprve otevřel skóre a po něm se přidali i Petr Sýkora a Tomáš Rolinek. Bílí Tygři sice snížili po zásahu Jelínka, ale v závěrečné části stvrdili domácí triumf 5:1 Treille s Beranem. Pardubice se tak Liberci dorovnaly v tabulce.

Utkání Liberec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec se třemi výhrami za sebou začal v Pardubicích lépe než soupeř. Už v prvním střídání měl šanci Bulíř, o chvíli později šikovně tečoval puk Jelínek, ale Kacetl byl na místě. Bílí Tygři nevyužili ani přesilovku pět na tři, ve které měl velkou možnost Bakoš, a Dynamo se postupně dostávalo do hry.

Pomohl mu k tomu i první gól, který při přesilovce zařídil šťastnou střelou mezi betony Marosz. Další gól mohl přidat unikající obránce Cardwell, ale Will byl tentokrát na místě. Brankou neskončily ani příležitosti Tomáška a Jána Sýkory, kteří mířili vedle branky, a tak se skóre pohnul až v poslední minutě první části Petr Sýkora. Zkušený kanonýr po skvělé přihrávce Marosze střílel do prázdné branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Liberec

Pardubice si ofenzivní chuť přenesly i do druhé třetiny a po půl minutě vedly díky Rolinkově samostatné akci už o tři branky. Tříbranková ztráta Liberec probudila a brzy přišlo snížení, když se v přesilovce pohotově z prostoru před brankářem trefil Jelínek. Šance se pak střídaly na obou stranách. Pardubice se poměrně snadno dostávaly do úniků, ale Treille, Tomášek či Ján Sýkora je nedokázali proměnit.

Bílí Tygři začali hodně zlobit v posledních minutách druhé třetiny, ale troskotali na skvělém Kacetlovi. Vyprávět by o tom mohli Bulíř s Jelínkem, kteří z bezprostřední blízkosti nedokázali protlačit kotouč za pardubického brankáře. Zahanbit se nechtěl nechat ani Will a na začátku třetí části lapil při přesilovce dělovku Petra Sýkory.

Pardubice ve třetí části poměrně bez potíží zachytávaly útočné pokusy Liberce a svůj dvoubrankový náskok střežily. Když se pak v 54. minutě trefil zblízka Treille, naděje hostů na zvrat výrazně poklesly.

Dynamo soupeře nepustilo k větším šancím a jejich výhru ještě při liberecké hře bez brankáře pečetil Matěj Beran. Východočeši tak vyhráli třetí z posledních čtyř duelů, ale plného zisku se dočkali poprvé po čtyřech utkáních.

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Marosz (Trončinský, Cardwell), 20. P. Sýkora (Marosz, Rolinek), 21. Rolinek (Trončinský), 54. S. Treille (Tomášek), 59. M. Beran (Dušek, M. Kaut) - 23. P. Jelínek (M. Kvapil). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pražák - Pešek, D. Klouček. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 8032.

Pardubice: Kacetl - Čáslava, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Liberec: Will - Havlín, Ševc, Šmíd, Jánošík, Kolmann, Derner, od 21. navíc Pyrochta - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Ordoš - Bartovič, J. Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Miloš Holaň (Pardubice): "Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v letošní sezoně, navázali jsme na výhru v Brně. Ten výkon byl opravdu zodpovědný a fantasticky nám zachytal brankář Kacetl. Základ vítězství jsme položili už v první třetině, kdy jsme odehráli výborně oslabení ve třech proti pěti a následně i ve čtyřech proti pěti, poté si mužstvo začalo hodně věřit a týmovým a zodpovědným výkonem dotáhlo zápas do vítězného konce."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, ale neproměnili jsme několik šancí a nevyužili přesilovky pět na čtyři ani pět na tři. Kombinací našich velmi špatných statistik v oslabení s naší nedisciplinovaností jsme zápas nezvládli. Opět jsme dostali branky v oslabení, opět jsme nebyli schopni ani ty nejvyloženější šance do prázdné branky proměnit a domácí svým nadšením a efektivitou v přesilovkách zápas zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články