Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chomutov dál čeká na vítězství, Litvínov po výhře ztrácí na Piráty jen tři body

Piráti nezlomili výsledkovou krizi ani v derby proti Litvínovu a podlehli mu 1:3. Chemikům zařídily tři body trefy Jánského a Nejezchleba, snížení Skokana necelých pět minut před koncem větší zdramatizování zápasu nepřineslo, protože Gerhát uzavřel skóre v závěru střelou do prázdné branky. Chomutov tak nevyhrál už čtyři zápasy a propadá se dál tabulkou. Černožlutí ztrácí na Piráty už jen tři body.

Utkání Chomutov - Litvínov
zdroj: twitter.com/hcverva

"Dlouho jsme nevyhráli a body chybí, ale zatím bych nepanikařil. Extraliga je vyrovnaná. Když se zvládnou dva zápasy, posune se tým hned třeba o čtyři místa," řekl kapitán Chomutova Michal Vondrka. Piráti zůstávají aktuálně sedmí.

Utkání začalo opatrně z obou stran. Do první velké šance se dostal až v osmé minutě v přesilové hře při Poletínově vyloučení hostující Nejezchleb, ale v dobré pozici přestřelil. Další možnost Litvínova měl v polovině úvodní třetiny Hanzl, který ale zblízka Laca nepřekonal.

Ve 13. minutě se radovali z vedení hosté. Černý přihrál v přečíslení dvou na jednoho Jánskému, který do odkryté části branky snadno otevřel skóre. Odpovědět mohl za čtyři minuty Vladimír Růžička mladší, který se dostal sám před Petráska, ale ani nadvakrát jej nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Litvínov

"Už jsem v Chomutově výhru vychytal. Chytá se mi tu dobře a daří se mi tady. Kluci mi dneska pomohli, hráli dobře dozadu. Chomutov hraje dobře na protiútoky, takže toho moc neměli, ale když už měli, tak to smrdělo. Je to pro gólmana těžké, protože si moc nezachytá a pak hned gólovka," prohlásil Michael Petrásek.

Chomutovští se museli v první polovině prostředního dějství bránit hned při třech oslabeních v řadě po faulech Humla, Poletína a Vondrky. Ve druhém oslabení se dostal do úniku Sklenář, ale přestřelil Petráskovu branku. Pak si dvě početní výhody zahráli i Piráti, ale ani jednu nevyužili.

"Sahali jsme po bodu. Kdybych dal gól. Měli jsme dost šancí, nehráli jsme špatně ani pěkný hokej, ale je to efektní. Hrajeme dobře dozadu, jsme nepříjemní, ale dopředu nám to nejde," doplnil Vondrka.

Na začátku závěrečné třetiny se domácí tlačili za vyrovnáním, ale Verva všechny jejich nájezdy odrážela. Litvínov mohl zvýšit ve 48. minutě, kdy Nejezchleb nastřelil od modré čáry tyčku. Gólu se Nejezchleb dočkal o tři minuty později, kdy zamířil po Ihnacakově přihrávce do odkryté branky.

Vývoj zdramatizoval v 56. minutě Skokan, který úspěšně tečoval Poletínovu přihrávku a pokazil Petráskovi čisté konto. "Zamrzí to, ale není to podstatné. Byl to vyrovnaný zápas. Potřebujeme sbírat body a já se strašně bál, aby nevyrovnali, protože bylo ještě pět minut do konce," doplnil Petrásek.

V závěru sáhli Piráti k power play a Gerhát 45 vteřin před koncem do prázdné branky pečetil výsledek. "Jsme pořád vzadu, ale už se nám to podařilo dotáhnout. Ztráta byla obrovská. Po naší velké sérii porážek jsme sedmkrát bodovali, pak byly zase dvě prohry, takže bylo důležité, že jsme to po pauze nakopli," pochvaloval si Petrásek vylepšení bilance v boji o únik ze dna a o posun k pozicím pro play-off.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Skokan (Poletín, Sklenář) - 13. Jánský (J. Černý, V. Hübl), 51. Nejezchleb (Ihnacak, Sörvik), 60. Gerhát (Kubát). Rozhodčí: Schrader (Něm.), Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno).

Chomutov: J. Laco - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, L. Chalupa, Grman - Vondrka, Skokan, Tomica - V. Tomeček, V. Růžička ml., Sklenář - J. Havel, Huml, Poletín - Lauko, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička - Jánský, V. Hübl, J. Černý - M. Hanzl, Ihnacak, Nejezchleb - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Petr Martínek (Chomutov): "Bylo to bojovné utkání s výbornou kulisou. Nás sráží neproměňování šancí, protože jsme nějaké měli. Měli jsme samostatný nájezd, pak Michal Vondrka nedal do prázdné brány a kvůli tomu utkání prohráváme. Musíme to zlepšit, pak budeme vyhrávat."

Radim Rulík (Litvínov): "Z naší strany to byl ubojovaný zápas. Bylo důležité, že i když nám v první třetině dvakrát ujeli tři na dva, nedali to. My jsme potom z jednoho protiútoku dali gól. Bylo také podstatné, že jsme ubránili oslabení. Doma jsme s Chomutovem prohráli, takže jsme měli o motivaci navíc."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články