Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta chce utnout černou sérii, Boleslav jde na Hradec Králové

Hokejisté Plzně budou ve 22. extraligovém kole usilovat v Jihlavě o prodloužení čtyřzápasové vítězné série a zároveň o udržení vedoucí příčky v tabulce. V akci bude kompletní čtrnáctka klubů. Propad tabulkou chce zastavit Sparta, která je po šesti porážkách v řadě až jedenáctá. Nyní je před Pražany série tří domácích utkání, jejich prvním sokem bude Olomouc. A desátá Mladá Boleslav se utká s Hradcem Králové. Přímý přenos tohoto utkání sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Ilustrační foto

Desátá Mladá Boleslav změří síly s Hradcem Králové. Středočeši prohráli čtyři z pěti zápasů a ani při jedné z porážek nebodovali. Třetí Mountfield vyhrál tři z předchozích čtyř zápasů. "Vyhovuje mi, že je na jejich stadionu zima, líp se tam dýchá. Jen je tam na moje poměry až moc té zelené," pousmál se s nadsázkou hostující útočník Roman Kukumberg. "Každopádně oni budou hodně jezdit. Bude to hokejové," dodal. Boleslav už nepovede v utkání Patrik Augusta.

Jihlavská Dukla ve středu dosáhla na ledě Vítkovic výhrou 4:3 prvního tříbodového úspěchu sezony v soupeřových arénách. A patřičně ji nabudil na lídra soutěže. Doma ale Jihlavští dvě poslední vystoupení ztratili.

Plzeň přišla o svou velkou zbraň, když švýcarský celek Ambri-Piotta stáhl s okamžitou platností z hostování nejlepšího střelce soutěže Dominika Kubalíka. Mladý reprezentační forvard vede s 16 brankami z 20 zápasů tabulku kanonýrů a je také druhým nejproduktivnějším hráčem, když připojil osm asistencí.

Sparta si ve středu v Liberci připsala šestou porážku za sebou, potřetí hrála pod vedením nedávno dosazeného Františka Výborného. Pokaždé od nástupu zkušeného kouče přitom Pražané získali bod za remízu v základní hrací době, ale pak se ze zisku druhého bodu radoval soupeř po vítězné trefě v prodloužení.

Olomouc po reprezentační přestávce pokračuje v sérii výher a bodově už dostihla páté Vítkovice. Kohouti pouze jednou z posledních osmi kol vyšli naprázdno a aktuálně mají na kontě tři výhry za sebou.

Zlínští Berani v posledních dvou zápasech s Olomoucí a v Hradci Králové vyšli bodově naprázdno. Přestala se jim dařit koncovka. Nyní je čeká Třinec.

Ilustrační foto

Třinec moří velká marodka. Před čtvrtým venkovním utkáním v řadě má trenér Václav Varaďa mimo hru klíčové hráče Růžičku, Krajíčka, Marcinka, Irgla, Adamského či Petružálka. "Uvidíme, jestli bude schopen alespoň někdo z nich nastoupit a do utkání bude fit," řekl Varaďa.

Druhý tým tabulky Kometa Brno už více než měsíc čeká na domácím ledě na tříbodovou výhru. Naposledy zdolali Brňané 13. října doma Olomouc 5:0. Od té doby ve čtyřech zápasech vybojovali jen čtyři body. V brněnském týmu bude chybět útočník Vojtěch Němec, který zamířil na měsíční hostování do Mladé Boleslavi, nejistý je start obránce Ondřeje Němce. Vítkovice chtějí v Brně odčinit nepodařený domácí zápas s Jihlavou, které přepustily všechny tři body.

Předposlední Pardubice si před utkáním proti Liberci věří, čemuž napomohl úspěšný rozjezd po reprezentační přestávce - Dynamo zvítězilo v Brně. Bílí Tygři vyhráli třikrát za sebou. Během reprezentační pauzy k tomu ještě vyřadili Frölundu a postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Chomutov má na kontě třízápasovou sérii porážek a hole zkříží v bitvě o body s rivalem z nedalekého Litvínova. Verva je sice poslední, ale po pauze začala výhrou 6:3 nad Mladou Boleslaví. V minulé sezoně neuhráli Piráti před svými diváky proti Litvínovu ani bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články