Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Přestup do Sparty vnímám jako šanci k návratu do reprezentace, řekl Jarůšek

Richard Jarůšek má za sebou první trénink s novými spoluhráči a tápající Spartě, která prohrála šestkrát v řadě, touží pomoci ke zlepšeným výkonům a posunu v tabulce. Šestadvacetiletého hráče širšího kádru reprezentace získali Pražané ve středu z Hradce Králové a věří, že pod vedením kouče Františka Výborného naváže na výkony z Mladé Boleslavi, které jej loni katapultovaly až na mistrovství světa v Rusku. 

Richard Jarůšek v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Určitě je výhodou, že tady František Výborný je. Znám ho a je to skvělý trenér. On zná mě a ví, co ode mě může čekat," řekl Jarůšek.

Realizační tým jej zařadil do útočné formace s kapitánem Jaroslavem Hlinkou a Petrem Vránou, klíčovými hráči Sparty, kterým se ovšem zatím moc nedaří. "Oba jsou výborní hráči. Doufám, že nám to spolu půjde. Trénovali jsme spolu poprvé, ale už tam bylo vidět, že nám to docela jde. Snad se to potvrdí i v pátek," přál si rodák z Brna, který zápasovou premiéru prožije v pátečním domácím duelu s Olomoucí.

O jeho odchodu z Hradce Králové se jednalo již delší dobu. Ambiciózním Východočechům nevyšel úvod sezony a Jarůškovo jméno se objevovalo v souvislosti s možnými změnami. Byl blízko odchodu do Litvínova, jenže poté se několikrát střelecky prosadil a v týmu zůstal. Sám však požádal o uvolnění do jiného klubu.

"Napřed tam byl impulz od nich, pak ode mě. Trenéři i manažer začali se mnou být spokojení, ale já jsem říkal, že bych chtěl být uvolněn, a to se podařilo," konstatoval Jarůšek.

Přestože podle svých slov s koučem Václavem Sýkorou ani jeho asistenty problém neměl, nebyl spokojený se svým herním vytížením. "Před sezonou mi něco slíbili, ale bohužel to nesplnili. Každý hráč chce hrát co nejvíce a já nejsem výjimkou. Chci se dostat zpět do reprezentace a podávat výkony minimálně jako loni. Kvůli tomu jsem přestoupil a doufám, že ve Spartě se mi to podaří," prohlásil.

Názor nezměnil ani poté, co se v Hradci přesunul ze čtvrté formace do elitní. "Už jsem byl rozhodnutý, že tam nezůstanu," přiznal Jarůšek. Výtky ke své slabé produktivitě nicméně chápal. "Byl jsem si vědom, že mi to tam nepadalo. Šance jsem si vytvářel a říkal jsem si, že je to jen otázka času. Na každého hráče někdy padne deka, ale pak mu to začne padat. Já nebyl jiný a věřil jsem, že to protrhnu," pokračoval Jarůšek.

Ve Spartě by měl dostat na ledě dostatek prostoru. Odchovanec Komety Brno jej chce využít k tomu, aby se vrátil do reprezentace a zabojoval o nominaci na olympiádu. "Kdybych ji nenosil v hlavě, tak by to asi bylo špatné. Teď chci podávat výkony, které jsem podával a pomoct Spartě nahoru. Když já pomůžu Spartě, ona třeba pomůže mně do reprezentace," zakončil Jarůšek, který oblékl dres národního týmu naposledy loni v listopadu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články