Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Piráti z Chomutova chtějí konečně zabrat v Olomouci, Kometa zavítá do Třince

Extraliga vstupuje do druhé čtvrtiny, a tak dochází na první odvetné duely. Šlágrem kola bude střet prvního se třetím - třinečtí Oceláři hostí brněnskou Kometu. Ve formě hrající Hradec Králové se zase představí proti Liberci. V televizním utkání dojde na souboj mezi Olomoucí a hosty z Chomutova. Domácí Hanáci střídají úspěšné zápasy s porážkami a v poslední době marně hledají ustálené výkony. Piráti, kterým vyšel úvod sezony, se museli v minulých čtyřech zápasech sklonit před svými soupeři a vyhlížejí po delší odmlce další vítězství. Přímý přenos utkání Olomouc–Chomutov sledujte v rámci pořadu Buly hokej živě na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Utkání Chomutov - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Desátá Olomouc zmírnila svá domácí trápení proti Jihlavě druhou výhrou v sezoně na vlastním ledě a nyní ji čeká souboj se šestým Chomutovem. Piráty bude na Hané tížit série čtyř porážek v řadě. "Hrozně moc jsme doma zápas za tři body potřebovali. Je to pro nás nepochybně vzpruha, i když víme, jaká síla a kvalita nás teď čeká proti Chomutovu. Ale rádi bychom se tím zápasem s Jihlavou odrazili," řekl trenér Hanáků Zdeněk Moták, jehož týmu ale v neděli vypadl ze sestavy zraněný obránce Houdek.

Třinec může v případě vítězství v základní hrací době stáhnout ztrátu na Kometu na dva body a jako jeden ze tří nejúspěšnějších týmů na domácím ledě k tomu má i předpoklady. Kouč Václav Varaďa ale upozornil na venkovní bilanci Brna. "Kometa je venku výborná a neprohrála ještě venku ani jeden zápas v normálním čase. To mužstvo je hrozně silné a kvalitu dokazuje v každém utkání. Ale věřím, že doma podáme dobrý výkon," řekl Varaďa.

Lídr extraligy Brno nedělní prohrou po nájezdech na ledě posledního Litvínova přišel o sérii sedmi výher. "Ten výsledek dokazuje, že je extraliga nesmírně vyrovnaná a poslední může porazit prvního. Třinec má kvalitní tým, vyznačuje se útočným hokejem. Doma je hodně nebezpečný. Pokud chceme uspět, tak se musíme vyvarovat zbytečných faulů a vyloučení, na které doplácíme ztrátou sil," uvedl asistent trenéra Petr Haken. Brňané stále citelně postrádají zraněnou oporu zadních řad Ondřeje Němce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov–Olomouc

Bílí Tygři se pokusí zastavit rozjetý Hradec Králové

Hradec Králové nechává ve velkém stylu zapomenout na rozpačitý vstup do soutěže. Proti Liberci bude Mountfield usilovat o šesté vystoupení s plným bodovým ziskem v řadě. "Liberec určitě nebude lehký soupeř, přestože každý tým je jiný, hokej se mění a hraje se úplně jiný systém, než se hrál loni nebo předloni. Je dobré, že se zvedáme. Obrana funguje, začínáme trošku dávat góly. Hrajeme dobrý hokej, je super, že se vyhrává, ale zůstal bych při zemi," prohlásil kapitán Východočechů Jaroslav Bednář.

Liberec drží nad vodou domácí bilance. Před svými fanoušky vyhrál pět ze šesti utkání, zatímco za stejnou porci zápasů v arénách soupeřů ještě vůbec nebodoval při skóre 6:29. "Všichni vnímáme, že nám to nejde, jak bychom si asi představovali," přitakal útočník Michal Bulíř.

"V Hradci nás čeká bouřlivá atmosféra a my musíme hrát jako naposledy s Vítkovicemi. To znamená - každý bojovat, dát tam srdce a přivézt body. Musíme zlepšit vstupy do zápasů. Viděli jsme to v Plzni, tam byla první třetina 1:3 a pak musíme něco dohánět, což je strašně těžké. Jak na fyzičku, tak i na psychiku. Musíme být úplně jiné mužstvo než v Brně anebo v Plzni," připomněl Bulíř nedávné vysoké porážky 2:7 a 1:5.

Potvrdí Litvínov proti Plzni výhru nad Brnem?

Litvínov promarnil s Brnem náskok 3:0, i když na světelné tabuli svítil tento stav ještě po 53 odehraných minutách. Přesto se konečně po devíti porážkách v řadě mohl díky zvládnutým nájezdům radovat. "Sehráli jsme daleko lepší zápas než ta poslední domácí utkání, která se nám nepodařila. Mužstvo si šlo od začátku za úspěchem," všiml si kouč Radim Rulík.

Klíčem k úspěchu byla zvládnutá první třetina (1:0). "Měli jsme je předtím žalostné, řekli jsme si, že musíme hrát lépe, že do toho musíme dát všechno. Teď je třeba si to přenést i do dalších zápasů," dodal útočník Lukáš Válek. Plzeň bude favoritem. Zatím vyšla jen jednou naprázdno, když ve druhém kole prohrála 2:5 v Třinci. Od té doby bodovala Škoda v 11 utkáních a devět jich vyhrála. I proto je pouhý bod za Brnem. Z Litvínova se však v posledních třech případech vrátili Západočeši bez bodů.

Zlín se po špatném vstupu do extraligy dostal do herní pohody. Z posledních osmi utkání získal 17 bodů a jen v jednom zápase v Mladé Boleslavi vyšel bodově naprázdno. "Dostali jsme se do herní pohody. I když jsme v neděli doma s Plzní získali jen bod, náš tým se nastartoval v závěru zápasu, kdy dokázal srovnat nepříznivé skóre 1:4. Chceme se nyní proti Vítkovicím prezentovat obdobným výkonem, který nám přinesl úspěchy v posledních domácích zápasech," řekl trenér Robert Svoboda. Do sestavy Beranů se už vrátil uzdravený obránce Žižka, stále chybí zraněný Nosek.

Vítkovice lapají po dechu; z posledních sedmi zápasů šestkrát prohrály a proti Zlínu navíc naplno nezabodovaly od 10. října 2015 osm utkání v řadě. "Zlín je tradičně výborný v obraně, hodně nepříjemný, houževnatý soupeř. Teď se zvedli, pravidelně bodují a vyhrávají. Podle mě tak budou ještě nebezpečnější než na začátku sezony. Pro nás to ale nic na věci nemění. Prostě do Zlína musíme přijet s tím, že body urveme," řekl vítkovický útočník David Květoň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Zlín

Augusta s Ujčíkem znovu proti Jihlavě

Mladá Boleslav chce Jihlavě oplatit prohru z prvního kola. Základem bude navázat na výkon ze třetí třetiny nedělního duelu proti Třinci, kdy Středočeši snížili z 0:3 na 2:3. "Minule jsme proti nim získali jen bod, doma budeme chtít získat všechny tři. Poslední třetinu proti Třinci jsme hráli super hokej, a kdybychom takhle hráli pořád, věřím, že můžeme porážet všechny," řekl obránce Ronald Knot.

Specifický náboj bude mít duel pro trenéry Patrika Augustu a Viktora Ujčíka, kteří do Mladé Boleslavi přišli v létě z Jihlavy. "Tentokrát hrajeme doma, takže to bude jiné. Soupeř zná nás, my známe jeho. Uspěje ten, kdo se na utkání více přichystá," řekl Augusta.

Jihlava dva zápasy po sobě nebodovala a navíc v nich na ledě Olomouce a doma s Hradcem Králové nedala jediný gól. Z dosavadních šesti zápasů v arénách soupeřů přivezla Dukla jen dva body. "Poslední utkání se nám nepovedla. Doplácíme na hloupá vyloučení, kombinační chyby a špatnou koncovku. Rádi bychom naši nevydařenou sérii už ukončili bodovým ziskem v Boleslavi," uvedl jihlavský trenér Petr Vlk.

Zápas Sparta–Pardubice (1:3) se předehrál v úterý 3. října.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články