Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Litvínov mohl vyhrát proti Brnu za tři body, nakonec bere výhru 4:3 po nájezdech

Litvínov vedl v utkání proti Brnu už 3:0 a vypadalo to na překvapení kola, mistr z Brna se ale zvedl, třemi góly v posledních sedmi minutách srovnal a dotáhl duel do prodloužení. V nastavení se nerozhodlo, rozuzlení tak nastalo až při samostatných nájezdech, které rozsoudili litvínovští hráči Válek s Hanzlem.

Michael Petrásek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Od úvodních vteřin zápasu dávali Litvínovští najevo své odhodlání přerušit sérii neúspěchů. První šanci utkání měl Gerhát, Čiliak ale puk vyrazil. Na druhé straně prověřil Vojtěch Němec vkleče pozornost domácího brankáře. Ve třetí minutě mohl otevřít skóre Vincour, který ale v početní výhodě ani na dva pokusy nedokázal vyzrát na Petráska.

Poté začali úřadovat domácí. Trávníček se mohl zapsat jako první mezi střelce, ale Čiliak fantastickým zákrokem lapačkou zmařil jasný gól. Další šanci měl Černý, následovala Kubátova jedovatá střela švihem a Sörvikova bomba od modré, všechny pokusy zastavil výtečný brněnský brankář. Až v 11. minutě byl krátký na kombinaci Kubáta s Lukešem, jenž otevřel v přesilové hře skóre. Litvínovská ofenzivní aktivita pokračovala i nadále, druhou branku se však Vervě vstřelit nepodařilo.

"První třetiny jsme měli žalostné, dnes jsme si řekli, že musíme hrát lépe a dát do toho všechno. Vyšlo to, musíme si to přenést i do dalších zápasů. V šatně to bylo lepší, povzbuzovali jsme se, chtěli jsme hrát i nadále aktivně," připomněl mladý útočník Válek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Brno

Druhá třetina byla na šance na obou stranách poměrně chudá. První příležitost přišla až v 25. minutě, na svědomí ji měl Haščák, který zpoza branky prověřil Petráskovu pozornost a trefil tyčku. Následovala šance Nahodila, který se zblízka pokoušel o vyrovnání, domácí brankář zakročil vyrážečkou. Na druhé straně ujel v oslabení Matoušek, Čiliak byl u své tyčky včas.

Třetí třetina přinesla infarktový závěr. Nejprve v 48. minutě Sörvik krásnou ranou zvýšil na 2:0, třetí trefu přidal o čtyři minuty později Nejezchleb a zdálo se, že je rozhodnuto. Opak byl však pravdou. Nejprve nenápadná střela švihem v podání Bartejse znamenala snížení Komety na 1:3.

V 58. minutě neproměnil svou šanci Trávníček, na druhé straně ujel Vincour a s přehledem vstřelil druhý brněnský gól. Hosté v závěru odvolali brankáře, k tomu jim navrch nabídl Lukeš přesilovou hru vyhozením puku a přišel trest - jen 23 vteřin před vypršením základní hrací doby se o vyrovnání postaral Čermák.

"Je to škoda, nešťastně jsem vyhodil puk do hlediště a oni v přesilové hře vyrovnali," kál se po utkání Lukeš. V prodloužení se šance střídaly na obou stranách, ale o vítězi rozhodly až nájezdy. Za domácí uspěli Válek a Hanzl, hosté se neprosadili, a tak si Litvínov připsal cennou výhru i druhý bod.

"Konec nám žalostně utekl, měli jsme mít tři body. Musíme se z toho poučit do dalších zápasů. Jsem rád, že jsem dostal důvěru v nájezdech, ale důležitější je vítězství. Musíme hrát obětavě, týmově a tlačit se do zakončení. Věřím, že to přijde," řekl střelec vítězné trefy Válek.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. F. Lukeš (Kubát, Sörvik), 48. Sörvik (M. Hanzl, F. Lukeš), 52. Nejezchleb (M. Hanzl, F. Lukeš), rozhodující sam. nájezd Válek - 54. Bartejs (Haščák, Malec), 58. Vincour (Krejčík), 60. L. Čermák (Zaťovič, M. Erat). Rozhodčí: M. Petružálek, Hribik - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 6:8, navíc Bartejs (Brno) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4045.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, Baránek, Dietz, Z. Sklenička - Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš - Matoušek, Gerhát, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - M. Hořava, Jícha, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Mlčák - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Radim Rulík (Litvínov): "Sehráli jsme daleko lepší zápas než ta poslední domácí utkání, která se nám nepodařila. Mužstvo si od začátku šlo pro to, aby dnes bodovalo. Byli jsme aktivní od začátku zápasu. Předváděli jsme pěkné kombinace, dobře jsme sehráli přesilové hry. Jsem rád, že jsme dali tři branky, ale strašně mě mrzí, že jsme na konci nebrali tři body. Těm třem obdrženým brankám se dalo předejít. Jsem ale rád, že jsme neinkasovali v prodloužení a naopak v nájezdech přidali bod navíc."

Petr Haken (Brno): "Měli jsme dnes spousty zbytečných vyloučení, což utkání ovlivnilo. První třetinu jsme skoro polovinu hráli v oslabení, to nám vzalo spousty sil. Mužstvo však ukázalo, jakou má sílu, když jsme předvedli, že máme na to, abychom ještě zápas srovnali. Litvínov si bod navíc zasloužil."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články