Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Liberec zachránily proti Vítkovicím přesilovky, v závěru rozhodl Bulíř

Bílí Tygři přerušili čekání na výhru a po dvou zápasech opět naplno bodovali po vítězství 2:1 nad Vítkovicemi. Duel se nesl v souboji formací na přesilové hry, Ostravané využili jen jednu početní výhodu, naopak Severočeši zužitkovali hned dvě, když na Bakoše navázal v závěru Bulíř, který rozhodl o třech bodech pro domácí v 58. minutě. Liberec stáhl ztrátu na Vítkovice na tři body.

Hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Bílí Tygři porazili Vítkovice doma posedmé za sebou. V této sezoně získali na vlastním ledě všech 15 bodů, které si zatím připsali. "Musím poděkovat celému týmu, bylo to odmakané. Už od rána to každý po tom nepříznivém vývoji posledních zápasů chtěl. Tři body jsme potřebovali a jsem rád, že jsme si pro ně takhle došli," řekl Bulíř.

Liberci se naskytla po 122 vteřinách přesilová hra po Szturcově faulu a mohl jít do vedení, jenže Dolejš se vyznamenal. Po Bakošově přihrávce se před ním ocitl Lukáš Krenželok, ale s blafákem do bekhendu neuspěl. Vzápětí minul osamocený Jelínek a vítkovický gólman si poradil i s Redenbachovým pokusem.

Početní výhodu Bílých Tygrů zkrátilo Lakatošovo vyloučení, ale domácí se pak při jeho pobytu na trestné lavici ubránili. Stejně tak Ostravané neuspěli při tlaku během Dernerova trestu. V 17. minutě Liberec potrestal Lvův faul a Bakoš ránou od modré čáry otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Vítkovice

"Byl to velice těžký zápas. Vítkovice teď hrajou velmi dobře. Ale my jsme se k tomu dneska postavili od začátku jako tým a každý tam nechal opravdu všechno. I naše góly padly po dobrém clonění před bránou. I v přesilovkách jsme hráli jako jeden muž, tak to má být," pochvaloval si slovenský útočník Martin Bakoš.

Odpovědět mohl Tybor, ale defenziva domácích stačila jeho pokus zblokovat. Při Kolouchově vyloučení byli Bílí Tygři blízko zvýšení náskoku, jenže Dolejše nepřekonal Lakatoš a do vítkovické branky puk nedotlačil ani dorážející Ordoš.

Další možnost domácích měl ve 25. minutě Jelínek, který v úniku vystřelil, ale nezamířil přesně. Při vyloučení Šimona Stránského neprostřelil vítkovického gólmana tvrdou ránou Ševc a o chvíli později po tlaku Liberce přesouvajícího se Dolejše nepřekonal ani Jašek.

Při Klokově vyloučení se snažil skákavý puk zakončit z první Bakoš, avšak netrefil jej ideálně. Will měl ve druhém dějství minimum práce, v oslabení jej bez úspěchu otestoval Květoň. Na přelomu druhé a třetí třetiny se hostům naskytla přesilovka čtyři proti třem a 57 vteřin po pauze ji využil Lev. Vyměnil si puk s Romanem a tvrdou ránou z mezikruží přes stínícího kapitána Olesze sebral Willovi čisté konto.

Skóre se neměnilo při zkrácených početních výhodách obou celků, ani při následném pobytu libereckého Šmída na trestné lavici. V 54. minutě měl po Ordošově průniku obrovskou šanci Lakatoš, ale trefil jen v brankovišti ležící hokejku, kterou předtím v souboji ztratil jeden z vítkovických hráčů.

Při Květoňově vyloučení za zdržování hry po vyhození puku do hlediště ale rozhodl Bulíř, jemuž nabil na levý kruh Ševc a liberecký útočník pohotově překonal Dolejše, který měl zakrytý výhled.

Puk navíc ještě tečoval bránící Jan Výtisk, bývalá opora Liberce. "Jak do toho Honza lehal a chtěl to zablokovat, tak ho to škrtlo a změnilo to přede mnou směr. Pak už to bylo těžké," litoval brankář Vítkovic Daniel Dolejš. "Je to velká škoda, když ztratíte zápas takhle na konci v oslabení. Neodehráli jsme špatný zápas, jen ta oslabení nás stála zápas," dodal.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Bakoš (Ševc, L. Krenželok), 58. Bulíř (Ševc) - 41. Lev (O. Roman). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), M. Sýkora - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:8. Vyloučení: 2:1. Diváci: 4987.

Liberec: Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Jašek - J. Stránský, Lakatoš, Ordoš - Jeník, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Vítkovice: Dolejš - Baranka, Hrbas, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský - od 41. navíc Hudeček. Trenéři: Petr a Trnka.

Filip Pešán (Liberec): "Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly přesilové hry. Využili jsme o jednu přesilovku víc. Zápas byl vyrovnaný jak systémem, tak nasazením z obou stran. Rozhodl jeden gól v přesilovce. Jsem rád, že jsme ho dali my. Tahali jsme celý zápas za delší konec a doufal jsem, že se k nám štěstí přikloní. Jsem hrozně rád, že nám soupeř nabídl lacino přesilovou hru a my jsme to potrestali."

Jakub Petr (Vítkovice): "Byl to vyrovnaný zápas plný osobních soubojů, oba týmy mají podobný styl hry. Vstup do utkání se nám vydařil. Potom se Liberec přesilovkami dostal do tlaku. Ztížením pro vývoj byla druhá třetina, kdy domácí měli přesilovek víc a hráli je parádně. Mohli tam výsledkově odskočit, ale podařilo se nám to přežít. Trpělivostí jsme dostali nabídnutou šanci na začátku třetí třetiny, kterou jsme využili. My jsme pak ale další nabídnutou přesilovku nevyužili a Liberečtí ano. Mrzí nás to, protože jsme byli blízko bodu, ale celkově měl Liberec šancí více, takže asi jeho gól padl zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články