Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

V hlavní roli Bednář. V 700. zápase řídil demolici Pardubic 6:0 třemi body

První východočeské derby v nové sezoně patřilo jednoznačným způsobem Hradci Králové. Pardubice si z ledu rivala odvezly debakl 0:6, pod který se nejvíce podepsal hradecký kapitán Jaroslav Bednář, autor dvou gólů a jedné přihrávky v jeho 700. extraligovém utkání. Brankář Rybár vychytal třetí nulu v řadě.

Radující se hokejisté Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Celé mužstvo předvedlo perfektní výkon. Věděli jsme, že poslední dobou hrají Pardubice dobře, že jim chytá gólman, proto jsme se na zápas dobře připravili, hráli z obrany a dokázali dát góly. Asi je nám těžko co vytknout," prohlásil spokojeně Bednář.

Proti Pardubicím nastoupil v ostrém zápase poprvé jejich bývalý kapitán Koukal, který s Dynamem získal tři tituly, ale po letním návratu z Ruska zvolil angažmá v Hradci. Zkušený útočník se mohl prosadit bleskově hned ve druhé minutě. Jeho ránu ze strany však vytáhl nad horní tyč gólman Klouček. Šance byla začátkem královéhradeckého náporu, jenž trval přibližně prvních pět minut.

Až poté se ukázali také hosté. Po dlouhém tlaku v útočné třetině měl velkou příležitost Ján Sýkora, který se před brankáře Rybára dostal z pravé strany, ale gól nevstřelil. Hosté měli ještě dvě možnosti, jenže Vondráček ani Bojko se neprosadili. Pardubice to začalo mrzet v 18. minutě, kdy se Hradec dostal k první přesilovce. Početní výhodu proměnil po Koukalově přihrávce tvrdou ranou Gregorc, rovněž někdejší hráč hostů.

Branka předznamenala další průběh. Ve druhé třetině totiž Mountfield hosty naprosto zničil. Za prvních deset minut jim nasázel tři branky, na čemž měl největší zásluhu kapitán Bednář hrající 700. extraligové utkání v kariéře. Ve 22. minutě vyřešil únik tří proti jednomu precizní ranou o tyč. Poté skóroval nejlepší střelec domácích Köhler ranou zápěstím.

A ve 30. minutě se znovu zaskvěl Bednář, když Kloučka pokořil bekhendovým blafákem. "Při prvním gólu jsem byl sám a viděl jsem díru u horního rohu a trefil jsem ji. U druhé trefy jsem do poslední chvíle čekal, že se obránce hne od Romana Kukumberga a já mu to nahraju do prázdné brány. On zůstal stát, bylo tam hodně prostoru, tak jsem to zakončil sám," vysvětlil Bednář. Domácí byli nebezpečnější, ale další možnosti zahodili. Zvýšit mohli Látal, Dragoun či Cingel po další Bednářově skvělé nahrávce.

Ve třetí třetině byl Hradec Králové i nadále lepším týmem, vyprodaný stadion sledoval především kouzla kapitána Bednáře. Pátý gól ale dal někdo jiný, po křížné přihrávce se prosadil Vopelka. V 57. minutě uzavřel skóre Jarůšek, jenž dal po úvodním střeleckém suchu třetí gól v posledních dvou utkáních. Mountfield si tak v extralize připsal páté vítězství v řadě.

"Nepředvedli jsme hru, která nám pomohla zvítězit v předchozích zápasech. Nedařilo se nám vůbec nic. Hradec byl lepší už v první třetině. My jsme naopak byli zakřiknutí, přesto jsme nedělali tolik chyb jako ve třetině druhé. V ní se jim podařilo využít všechno. Za stavu 0:3, venku a před takovým publikem se už pak hraje těžko. Bohužel rozhodly chyby," nezastíral pardubický útočník David Tomášek.

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Gregorc (Koukal, Jaroslav Bednář), 22. Jaroslav Bednář (Cingel, F. Pavlík), 25. Köhler (Šimánek, F. Pavlík), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 46. Vopelka (Červený, Koukal), 57. Jarůšek (Dragoun, Šimánek). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6890 (vyprodáno).

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Jarůšek, Zigo, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Pardubice: Klouček - Wishart, Trončinský, Čáslava, Cardwell, Ščotka, Mojžíš - Perret, Marosz, J. Sýkora - S. Treille, Tomášek, Vondráček - Rolinek, Bojko, Quenneville - Starý, Poulíček, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Atmosféra byla výborná, byl plný stadion. Do zápasu jsme vstoupili možná trochu opatrněji, než jsme chtěli. Ale podařilo se nám dát první gól, což nás nastartovalo. Rozhodující byl začátek druhé třetiny, kdy se nám v krátkém sledu podařilo zvýšit na 3:0. Po čtvrtém gólu jsme se definitivně uklidnili. Jsme rádi, že nám zápas vyšel, říká se, že derby nemá favorita a nedá se usuzovat z umístění týmů, jak dopadne."

Miloš Holaň (Pardubice): "Byl to zápas ve vynikající atmosféře, ale s trpkým koncem pro nás. Musím sportovně uznat, že Hradec byl jednoznačně lepší. Na začátku jsme sice hráli dobře, byla to otázka prvního gólu. Udělali jsme pak takový faul nefaul a domácí šli v přesilovce do vedení. Ve druhé části jsme dělali individuální chyby v předbrankovém prostoru, i když jsme na to hráče upozorňovali. Navíc jsme byli tentokrát plonkoví v přesilových hrách."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články