Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa zametla s Olomoucí a po výhře 5:0 dál vede extraligu

Po čtyřech zápasech skončila v hokejové extralize vítězná série Olomouce na kluzištích soupeřů. Kohouti narazili až v Brně a z ledu úřadujícího mistra si odváží porážku 0:5. Kometa o své sedmé výhře za sebou rozhodla už během první třetiny, kterou zásluhou branek Barinky, Vojtěcha Němce a Vincoura vyhrála 3:0.

Radost hokejistů Brna
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V sestavě Brňanů se při absenci obránce Ondřeje Němce představil úspěšně ve své seniorské premiéře teprve šestnáctiletý Jan Mlčák, který se stal prvním extraligovým hráčem narozeným v novém tisíciletí.

Na rozdíl od předcházejících duelů vstoupila Kometa do zápasu s maximální koncentrací. Důsledně napadala soupeře po ztrátě kotouče v jeho obranném pásmu a nedovolila mu založit kloudnější akci.

Navíc Brňané přehrávali protivníka i vtipnou kombinační souhrou a dostávali se často k zakončení. Olomoučtí hokejisté působili hodně bezradným dojmem, nedostávali se do gólových šancí a brankáře Čiliaka prověřovali pouze střelami z větší vzdálenosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Olomouc

Skóre otevřel už v 6. minutě střelou od modré čáry Barinka. O šest minut později přidal druhý gól Vojtěch Němec, jehož nechali zadáci Olomouce zcela volného před brankářem Konrádem. Třetí gól přidal při první přesilovce Brna Vincour, který tečoval střelu obránce Krejčíka od modré čáry.

"Hráli jsme podobně jako v předcházejících zápasech. V nich jsme ale dostali v první třetině pouze jeden gól a výsledek se nám podařilo otočit. Dnes jsme ale dostali tři góly, Kometa je v obrovské herní pohodě. Trochu jsme se zvedli ve druhé třetině, ale nic jsme neproměnili," uvedl olomoucký obránce Martin Vyrůbalík.

Ve druhé třetině se podařilo Hanákům částečně srovnat krok. Zpřesnili zakládání útočných akcí, častěji se dostávali k zakončení, Čiliaka ale nepřekonali. Naopak Kometa poněkud polevila v nasazeném tempu a také ztratila produktivitu z úvodního dějství.

V závěrečné třetině vyzněla snaha Hanáků o korigování výsledku naprázdno. Naopak jasnou výhru Brňanů potvrdili dalšími dvěma góly Haščák a svoji první extraligovou branku zaznamenal Horký. Čiliak neinkasoval a připsal si tak první čisté konto v sezoně.

"Výhodou nás mladých je, že se Kometě daří. Proto se nemusíme tolik bát. Ale nedovolím si tady tolik jako v první lize, kde hraju více odvážněji," řekl útočník Luboš Horký.

Kometa Brno - HC Olomouc 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Barinka (Štencel), 12. V. Němec (Haščák, Štencel), 19. Vincour (Krejčík, M. Erat), 52. Haščák (V. Němec, Dočekal), 57. Horký (Mallet). Rozhodčí: Mrkva, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vylolučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Mlčák - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Dočekal - Horký, R. Zohorna, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč - Rác, Herman, Holec - od 41. minuty navíc Roman Vlach. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

Kamil Pokorný (Brno): "Měli jsme vynikající vstup do zápasu, jak v pohybu, tak kombinačně. Podařilo se nám vstřelit tři branky, což byla proti tak houževnatému soupeři obrovská výhoda. Ve druhé třetině jsme až na tři zaváhání, kdy jsme si nepokryli brejkové situace, soupeře mačkali v útočném pásmu. Ve třetí třetině už jsme měli utkání pod kontrolou a do brejků jsme už Olomouc nepustili. Naopak jsme výsledek ještě navýšili. Náš tým se prezentoval velice kvalitním výkonem."

Jan Tomajko (Olomouc): "Lehce se mi utkání nehodnotí. Prohráli jsme první třetinu 0:3, od toho se celý zápas odvíjel. Kometa byla v úvodu jasně lepší. Ve druhé třetině Brňané trošku polevili. Vytvořili jsme si nějaké šance, ale nebyli jsme produktivní. Soupeř si výsledek pohlídal a ve třetí třetině nám nasázel další dva góly. Náš výkon nebyl dobrý. Musíme se do neděle zvednout a bojovat. Bylo to těžké utkání, protože Kometa je rozjetá a myslím si, že jsme byli dost odevzdaní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články