Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bratři Bukartsové zařídili vítězství Zlína na ledě Chomutova 4:1

Hlavní roli defenzivního duelu mezi Chomutovem a Zlínem sehráli lotyšští bratři Bukartsové ve službách Moravanů. Ačkoli Piráty poslal do vedení Tomica, ještě do první přestávky otočili skóre Valenta s Robertsem Bukartsem. Ve druhé části se navíc prosadil i jeho mladší bratr Rihards, který zvýšil už na rozdíl dvou branek. Pojistku přidal do prázdné branky Ondráček. Zlín tak pokračuje v dobrých výkonech a stáhl manko na Chomutov na tři body, naopak Piráti prohráli doma počtvrté v řadě.

Brankář Chomutova Ján Laco v souboji s Robertsem Bukartsem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Utkání začalo únikem Sklenáře, jenž neuspěl proti Kašíkovi, který v následném oslabení svého týmu neměl náročnější práci. Naopak na druhé straně po chybě Valacha u modré čáry unikl Ondráček, ale nevystřelil přesně stejně jako v dalším přečíslení Okál.

"Byli jsme tam sice dva, ale obránce se dobře roztáhl, takže jsem prostě vystřelil. Ledy ještě nejsou dobré, proto házíme všechno na bránu, chtěli jsme lepší začátek než minulé kolo v Mladé Boleslavi," řekl Okál.

Skóre otevřel v deváté minutě Tomica, jehož rána z mezikruží se zastavila až v síti. "Vondrka určitě mířil na Humla, ale ten kotouč minul, takže prošel až na mě. Já jsem to se štěstím propálil, bohužel to bylo k ničemu," litoval porážky Tomica. Po neúspěšných pokusech Koblasy a Chrpy začali úřadovat Berani, Valenta vyrovnal v šestnácté minutě z mezikruží a o dvě minuty později dokonal obrat Roberts Bukarts rychlou střelou ze spodní hranice pravého kruhu.

V dresu Pirátů si dvouminutový trest vysloužil Dlapa, jehož nedisciplinovanost nakonec hosté potrestali. Proti Freibergsovi se Laco ještě stihl přesunout, ale poté nedokázal zabránit dorážce Rihardse Bukartse, jenž zvýšil na rozdíl dvou gólů.

Početní výhodu si zahráli i domácí, kteří ale tlačili do zlínské obrany marně. Nejlepší počin si připsal Růžička mladší, jenž tečoval nahození od modré do tyčky. "Chybí gól. Třikrát jsem tečoval puk, jednou z toho byla tyčka. Zlín sice dobře bránil, ale my nepředvádíme dobrou hru. Ve druhé třetině jsme se zvedli, ve třetí jsme chtěli dát co nejrychleji kontaktní gól..." uvedl Růžička mladší. Chomutovští si ve třetí části vytvářeli už od počátku tlak, který vyústil druhou nastřelenou tyčkou z pravého kruhu Valachem.

Krátce poté hráli domácí tři početní výhody v krátkém sledu za sebou, ale žádnou nevyužili. Branku měl na holi Růžička, který z levé strany nechal vyniknout Kašíka, jenž poté ustál i značný tlak Poletína. V závěru to domácí zkoušeli v šesti, což se jim nevyplatilo. Ondráček pečetil výhru hostů šest vteřin před koncem do prázdné branky.

"Chtěli jsme tvořit na začátku, ale prohrávali jsme 1:3. Pak jsme chtěli hrát co nejjednodušeji, bohužel se nám vyrovnat nepodařilo. Hořeli jsme v defenzivě, po chybách jsme dostali dva góly, pak další v oslabení, dá se to nazvat i křečí," zhodnotil Tomica.

Piráti Chomutov - Aukro Berani Zlín 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Tomica (Vondrka) - 16. Valenta, 19. Roberts Bukarts (D. Šťastný), 27. Rihards Bukarts (O. Veselý, Matějíček), 60. J. Ondráček. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Bejček - Komárek, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 3924.

Chomutov: Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Rašner, Slovák, Dlapa, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Lauko, Poletín - Chlouba, V. Tomeček, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freiberg, Petran, Valenta, Gazda - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Popelka, O. Veselý - Riharts Bukarts, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Petr Martínek (Chomutov): "Opakuje se stejný scénář. Dostaneme se do vedení, ale potom inkasujeme zbytečné góly. Šest minut na konci druhé části a celá třetí třetina byla od nás celkem dobrá, snažili jsme se s výsledkem něco udělat. Šlo od nás hodně střel, ale gólman hostů předvedl vynikající výkon. My se střelecky trochu trápíme a paradoxně se nám lépe hraje venku než doma. Snad uhrajeme nějaké body teď, kdy nastoupíme dvakrát venku."

Robert Svoboda (Zlín): "Samozřejmě jsme za vítězství rádi. Podařil se nám vstup do utkání, měli jsme lepší pohyb a nezaskočil nás ani gól domácích, protože se nám skóre podařilo otočit. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Rozhodlo, že se domácím nevydařily přesilovky ve třetí třetině. My jsme předvedli výborný výkon podpořený Kašíkem v bráně."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články