Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olomouc doma počtvrté za sebou padla, vítězství slaví Mladá Boleslav

Útočná potence elitní formace ukončila trápení hokejistů Mladé Boleslavi v cizích arénách. Pod triumf 3:1 v Olomouci se gólem podepsali Petr Holík s Radanem Lencem, dvěma asistencemi zazářil obránce Jan Hanzlík. 

Utkání Olomouc - Mladá Boleslav
zdroj: ČT4 autor: Luděk Peřina

První šanci duelu zařídil první útok hostujících Bruslařů. Kombinaci celé řady z vlastní třetiny zakončoval před domácím brankářem kapitán Hanzlík, olomoucká opora Konrád však odolala. Hanáci odpověděli tlakem třetí formace a střela Houdka prosvištěla kolem lapačky Maxwella i těsně vedle tyče.

V deváté minutě šli hosté do vedení. Během přesilové hry nahrál Klepiš volnému Holíkovi a nedávná posila týmu nedala Konrádovi šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Mladá Boleslav

Další možnost Středočechů pak při akci tři na jednoho a zakončení Pabišky zmařil Konrádův beton. V polovině utkání zasadila Mladá Boleslav soupeři druhou ránu. Tentokrát ujela Kohoutům křídla druhé formace a Pacovský neměl po Valského pasu problém se skórováním.

Domácím se dlouho nedařilo projít k brance hostí, až ve 32. minutě byl sám před Maxwellem Burian. Zakončil však jen do betonů hostujícího brankáře. O tři minuty později mohl snížit Jan Knotek, když jej před brankou našel Ondrušek, ale olomoucký centr nezvedl dostatečně puk.

To se povedlo až pár vteřin nato Eberlemu, který našel místo nad Maxwellovou vyrážečkou – 1:2. Boleslav nicméně dokázala získat zpět dvoubrankové vedení 26 sekund před druhou pauzou. Volný kotouč totiž poslal Lenc neomylně pod horní tyč.

Třetí část začali Hanáci aktivně, Holec obral za brankou o puk Maxwella, svoji výhodu ovšem nedokázal zužitkovat a americký gólman dokázal svou chybu napravit. Z křídla pálil těsně vedle Sundher. Domácí ještě zkusili při přesilovce hru bez brankáře. V šanci byl Jan Knotek, ale Maxwell byl pozorný. Mladá Boleslav proto vyhrála na Hané 3:1.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Eberle (Roman Vlach, L. Galvas) - 9. P. Holík (Klepiš, Stříteský), 29. Pacovský (Valský, Jan Hanzlík), 40. Lenc (Jan Hanzlík). Rozhodčí: Šír, M. Sýkora - Hlavatý, J. Ondráček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváků: 4012.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Sundher, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Strapáč, Holec - Buc, B. Mráz (41. Rác), Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot - P. Musil, P. Holík, Lenc - Pacovský, T. Knotek, Valský - Klepiš, Žejdl, Orsava - L. Pabiška, T. Urban, M. Procházka. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Od nás to byl špatný zápas; obdržená branka dvě vteřiny před koncem oslabení, smůla. Boleslav se uklidnila a do ničeho nás nepouštěla. Dali jsme gól, ale nedokázali jsme se dostat blíže. Dávali jsme si nepřesné puky, vše nám odskakovalo. Vozíme body z venku, ale jen jeden nebo dva. Doma se nám nedaří, což nás mrzí i kvůli divákům. Radosti jim moc nepřinášíme. Problém v každém utkání je produktivita - střel máme dost, ale nedokážeme zakončovat efektivně."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Jsme spokojení. Máme tři body, hráli jsme dobře v defenzivě, uklidnila nás první branka. Byli jsme krůček dopředu. Nebylo to jednoduché, i proto jsme rádi, jak jsme to v Olomouci zvládli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články