Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Akce "bratrů Sedinů" rozhodla zápas proti Spartě. Ale my jsme Kovařčíci, uvedl starší Ondřej

V roce 2016 dotáhli třinecké juniory k titulu. Nyní nastoupili bratři Michal a Ondřej Kovařčíkovi poprvé v jednom útoku také v dresu A-týmu extraligových Ocelářů a starší Ondřej se postaral o druhý gól Slezanů v duelu proti Spartě. Branka z šesté minuty se nakonec ukázala jako vítězná, když Třinec nakonec porazil Pražany 4:1.

Ondřej Kovařčík z Třince (v bílém dresu) v utkání proti Jihlavě
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Cítil jsem tam bráchu, proto jsem puk nahodil na bránu s tím, že by to mohl dorazit. Nějak to brankáři propadlo. Usmálo se na mě štěstí," řekl Ondřej Kovařčík po utkání. Jeho gól byl při výhře Ocelářů 4:1 nakonec vítězný. "Puk mám schovaný, půjde někam do vitríny," usmál se.

Přitom Kovařčík v poslední době spíš zahazoval šance. V utkání s Litvínovem mu zázračným zásahem sebral jis dodal Kovařčík, jenž skóroval v osmém extraligovém startu. Souhru s bratrem, který zatím na trefu v extralize čeká, si pochvaloval. "My o sobě víme a myslím si, že nám tý gól Pavel Kantor. "I ve Frýdku-Místku jsem teď spálil asi pět tutovek. Snad jsem si to vybral," uvedl dvaadvacetiletý útočník, který nahozením z velkého úhlu překvapil sparťanského gólmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta

"Brácha se mi smál, že to byl dobrý haluzák. Ale přál mi to. My si přejeme navzájem, třeba se mu taky povede dát gól příští zápas,"to celkem šlo. Říkali jsme, že si budeme pomáhat, najíždět si do správných míst a hrát u nich v pásmu. Gól byl takový bonus," řekl Kovařčík, jemuž a bratrovi se přezdívá Sedinovi podle známých dvojčat, která hrají v NHL. "Utahují si z nás. Jeden je Daniel a druhý Henrik. Ale my jsme Kovařčíci. Snad takhle budou jednou říkat někomu o nás," dodal.

Kovařčík si také pochvaloval, že nebylo moc vyloučených (3:3) a díky tomu hra hezky plynula, což je pro hráče čtvrté lajny prospěšné. "Hra byla v tempu, pro všechny bylo dobře, že se moc nekouskovala," vysvětlil.

Třinecký klub se před sezonou vydal "ocelářskou" cestou, na níž chce dávat větší prostor odchovancům. První gól zápasu proti Spartě vstřelil David Cienciala a druhý Kovařčík, o jehož schopnostech i souhře kouč Ocelářů Václav Varaďa dobře ví. Vedl je při loňském triumfu juniorky. "Je to o nás. Nemůžeme hrát, protože jsme mladí. Musíme si čas na ledě stoprocentně zasloužit," uvedl Kovařčík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články