Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Oceláři si poradili se Spartou, dvakrát proměnili přesilovku a zvítězili 4:1

Rychlý start pomohl Třinci v zápase proti Spartě, když Oceláři vedli v šesté minutě už 2:0 a nakonec zvítězili jednoznačně 4:1. Vítězný gól vsítil Ondřej Kovařčík, poslední dvě branky vstřelili Slezané v přesilové hře a naopak Pražanům dovolili skórovat pouze jednou. Snížení Formana ale přišlo až příliš pozdě.

Utkání Třinec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinecký klub se po minulé sezoně rozhodl, že chce dávat větší prostor svým odchovancům. A právě zásluhou hráčů z jeho líhně vedl už v šesté minutě 2:0. Cienciala krásně tečoval střelu Hrni, která ještě cinkla o břevno a zapadla do branky. Poté Ondřej Kovařčík překvapivě propasíroval bekhendovým pokusem puk z velkého úhlu za záda Aittokallia a zaznamenal premiérovou trefu v extralize.

"Je to o nás. Nemůžeme hrát, protože jsme mladí. Musíme si čas na ledě stoprocentně zasloužit," uvedl Kovařčík, který nastoupil poprvé v extralize v jedné formaci s bratrem Michalem. "My o sobě víme a myslím si, že nám to celkem šlo. Říkali jsme, že si budeme pomáhat, najíždět si do správných míst a hrát u nich v pásmu. Gól byl takový bonus. Brácha se smál, že to byl dobrý haluzák," dodal.

V třinecké Werk aréně v té chvíli panovala bouřlivá atmosféra, která záhy na několik minut ztichla. Domácí fanoušci vytáhli transparent s nápisem "S hokejovým svazem padlo ticho na zem" na protest proti novince v disciplinárním řádu, která nově postihuje nepřístojné chování diváků. Podle něj hrozí sankce i za zesměšňující či ponižující chování včetně posunků, gest a pokřiků vůči jakémukoli aktérovi utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta

Pražané si stěžovali po svých předchozích zápasech s Olomoucí a Pardubicemi, že prováhali začátky, ale tentokrát vůbec nehráli v první třetině špatně. Hrubec ale kryl všechny jejich pokusy včetně šancí Vrány a Dvořáka. Další osm střel zblokovala obětavá obrana domácích. Navíc ještě mohl přidat třetí trefu Ocelářů Marcinko, který ale po kombinaci Martina Růžičky s Rothem minul zcela prázdnou branku.

V prostřední části se aktivita přenesla na hokejky Třince a šance se rodily výhradně na jeho straně. V té největší Rákos nedotáhl sólový průnik, ale domácí to nemuselo mrzet, protože v první přesilové hře zápasu vymysleli Polanský s Martinem Růžičkou další krásnou akci. Na jejím konci stál Roth, který zamířil přesně do horního růžku. Hosté se znovu nadechli až v závěru třetiny, kdy se dostával do úniku Kudrna, ale vracející se Adámek mu ztížil zakončení.

"Trápí nás koncovka. Od utkání s Libercem (7:1) jsme v ní špatní. I když jsme se na ni v tréninku zaměřili, nepadá nám to, což se občas v nějaké fázi sezony stane. Děláme vše pro to, aby se to otočilo," řekl útočník hostů Miroslav Forman.

Zmar Sparty korunovali v poslední třetině Černoch s Pechem, kteří se po hrubé chybě Rákose v obranném pásmu řítili sami na Hrubce, ale situaci překombinovali. Další šanci sebral skvělý brankář Ocelářů Dvořákovi. A tak přišel trest Třince, který využil díky trefě Adamského i svou druhou přesilovou hru v zápase. Hrubec se ale nakonec z druhé nuly v sezoně neradoval, protože jej v 57. minutě překonal z mezikruží Forman.

"Poslední tři zápasy jsou jako přes kopírák. Máme špatný začátek, na cestu se vymlouvat nemůžeme, protože jsme přijeli včera. Nevím, čím to je," uvedl střelec jediného sparťanského gólu. "Pořád jsme věřili, že to můžeme otočit. Bohužel naše hra nebyla vůbec dobrá. Lituji naše fanoušky, že sem jeli. Ale věřím, že se zvedneme a že ve Zlíně to bude lepší," dodal.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Cienciala (Hrňa, Irgl), 6. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Doudera), 29. Roth (Martin Růžička, Polanský), 50. Adamský (Svačina, Krajíček) - 57. Forman (Říčka, Černoch). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Kis, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 4927.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, Adámek, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cienciala, Hrňa - Chmielewskő Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Sparta Praha: Aittokallio - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Zámorský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš - Forman, Reichenberg, Říčka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, Uher. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.

Václav Varaďa (Třinec): "Pomohly nám dvě rychlé branky. První padla po teči, druhá byla šťastnější. Ale šli jsme tomu naproti. Sparta poté přidala, vytvořila si šance. Ty končily v náručí Šimona Hrubce, který podal opět výborný výkon, nebo minuly bránu. V přesilové hře jsme dokázali odskočit na 3:0 a ve třetí třetině jsme si už utkání takticky dobře pohlídali. Mrzí nás obdržená branka v závěru, byli bychom rádi za nulu pro Šimona. Děkuji klukům, speciálně těm mladším, kteří dnes byli vidět a na vítězství se také podíleli."

Jaroslav Nedvěd (Sparta Praha): "Chtěli jsme se vrátit k zajištěnější obraně, ale inkasovali jsme do páté minuty dva góly a rozpadl se nám herní plán hned na začátku. Za stavu 0:2 jsme Třinec chtěli zmáčknout, dát kontaktní gól. Dostali jsme soupeře pod tlak, gól visel na vlásku. Pozitivní je, že síla a drajv v týmu je. Ale máme spoustu hráčů, kteří se střelecky trápí. S gólem se mužstvo zvedne, narostou mu křídla. To se nám teď nedaří. My jsme se agresivně tlačili do útoku, Třinec hrozil z brejků. Byl lepší na puku a zaslouženě zvítězil."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články