Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Boleslav díky podařené první třetině přehrála Zlín, Žejdlův útok zařídil tři góly

Mladá Boleslav vlétla na zlínské hráče hned od začátku, v prvních třinácti minutách Středočeši nasázeli Štůralovi v brance Zlína tři branky a nakonec přehráli "ševce" v klidném tempu 4:1. Nejvíce se činil Žejdlův útok, skóre otevřel Klepiš a dvakrát se prosadil Orsava. Za Zlín snižoval Ondráček, Moravané ale nakonec přišli o čtyřzápasovou vítěznou šňůru.

Utkání Mladá Boleslav - Zlín
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Mladoboleslavští rozehráli duel sousedů v tabulce velmi svižně a už po 77 vteřinách šli do vedení. Žejdlův pokus sice ještě pokryl Štůrala, jenže kotouč zůstal ležet za jeho zády, aniž o tom zlínský gólman věděl. Využil toho Klepiš, který přetlačil beka Padrnose a otevřel skóre.

Další možnost nezužitkoval Orsava. V polovině šesté minuty už ale Štůrala, jenž zaskočil za Kašíka, který se zranil během rozcvičení před zápasem, lovil kotouč ze sítě podruhé. Pacovský u bočního hrazení snadno obelstil Matějíčka, bekhendem našel osamoceného Valského a ten pálil zblízka nekompromisně pod horní tyč. Urban navíc neproměnil sólo.

"U Libora to byla náhlá událost, s kterou jsme moc nepočítali, ale doufáme, že by mohl být brzy zpět. Rozhodne však lékař. 'Štůry' se ale své role zhostil velmi dobře. Řekl bych, že hráči před ním mu moc nepomohli. Když dostaneme góly dorážkami z brankoviště, je to neomluvitelné. Nevím, zda by v těch situacích byl 'Kaša' úspěšný," řekl kouč Zlína Robert Svoboda.

Šanci na brzkou odpověď a návrat do zápasu ještě ztížil hostům Illo, když inkasoval dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí. Nechybělo mnoho, aby Zlínským bylo ještě mnohem hůře, neboť v následné přesilovce Klepiš orazítkoval konstrukci branky. Bruslařský klub se přesto zanedlouho dočkal - ve 13. minutě dostal na hranici brankoviště hodně času na dorážku Orsava a s přispěním teče hostujícího kapitána Veselého zvýšil už na 3:0.

Ve druhém dějství již Mladoboleslavští tolik nedominovali, neboť s vědomím slibného vedení utlumili svou aktivitu v ofenzivě. Probudil ji opětovně až Ondráčkův gól v 36. minutě. Na ten ale už po 20 vteřinách odpověděl pohotový Orsava a domácí měli tříbrankový náskok zpět. Lenc navíc promáchl před prázdnou brankou, hned poté připravil Holík proti svým bývalým spoluhráčům šanci Musilovi, ten však zacílil vysoko nad.

"Nám se povedla náramně první třetina a myslím, že rozhodla celé utkání. Ve druhé třetině se soupeř hodně zlepšil, my jsme si asi mysleli, že to pro nás bude jednoduché. Zaplaťpánbůh jsme dali rychle čtvrtý gól poté, co jsme inkasovali. Ten zápas definitivně rozhodl," uvedl domácí trenér Patrik Augusta.

Na konci 45. minuty byl Orsava blízko dovršení hattricku, jenže z mezikruží pálil po ledě těsně mimo. Chvilku nato jel Lenc ve vlastním oslabení ze strany sám na Štůralu, mezeru mezi jeho betony ale nenašel. Plamínek hostující naděje mohl rozfoukat Okál, jenže tváří v tvář proti Maxwellovi neuspěl. Další komplikace Mladá Boleslav nedopustila.

Přes plný tříbodový zisk, na který domácí dosáhli teprve podruhé za posledních šest zápasů, měli k úplné spokojenosti daleko. "Sice jsme vyhráli první třetinu 3:0, ale to je tak všechno, co jsme dnes předvedli," nebral si servítky zkušený útočník Jakub Klepiš.

BK Mladá Boleslav - Aukro Berani Zlín 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Klepiš (Žejdl, Orsava), 6. Valský (Pacovský, Knot), 13. Orsava (Klepiš, Žejdl), 36. Orsava (J. Říha, Němeček) - 36. J. Ondráček (Ferenc, Freibergs). Rozhodčí: Hribik, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 2875.

Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot - P. Musil, P. Holík, Lenc - Pacovský, T. Knotek, Valský - Klepiš, Žejdl, Orsava - Kousal, Urban, M. Procházka. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Zlín: Štůrala - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Valenta, Gazda - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - Rihards Bukarts, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Nám se povedla náramně první třetina a myslím, že rozhodla celé utkání. Ve druhé třetině se soupeř hodně zlepšil, ale my jsme zároveň nehráli to, co první třetinu. Trošku jsme si asi mysleli, že to pro nás bude jednoduché. Soupeř výborně ubránil naše přesilovky, v nichž jsme si mohli utkání zjednodušit do koncovky, ale zaplaťpánbůh jsme dali rychle čtvrtý gól poté, co jsme inkasovali. Ten zápas definitivně rozhodl."

Robert Svoboda (Zlín): "Nám se vůbec nepodařil vstup do utkání, i když jsme věděli, že domácí do toho určitě půjdou ze začátku naplno. Přišly rychlé tři góly domácích ze situací kolem brány, byli jsme tam nedůrazní. Hodně to ovlivnilo další průběh utkání. Pak jsme se trošku zvedli a dali i gól na 1:3, ale to nestačilo. Paradoxně jsme dnes ubránili vynikající přesilovky domácích, ale když dostaneme góly dorážkami z brankoviště, je to neomluvitelné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články