Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Mrázek: Konec série zamrzí, ale Vítkovice hrály dobrý hokej

Série neporazitelnosti Chomutova skončila o jeden zápas dříve než loni. Piráti nenašli přemožitele v prvních pěti zápasech sezony, v šestém kole ale narazili na houževnaté Vítkovice. Ostravané zvítězili na severu Čech 2:1 v prodloužení. Chomutovský obránce Jaroslav Mrázek přesto vyzývá k bodovým úspěchům Pirátů v dalších zápasech a ukončení série příliš neřeší.

Utkání Chomutov–Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Bodová série však pokračuje a Piráti, kteří jako jediní neprohráli v základní hrací době, jsou i přes porážku v čele soutěže. "My to takhle nebereme. Jdeme od zápasu k zápasu a každý chceme vyhrát. Ať už jsme první, nebo poslední. Konec série zamrzí, ale je důležité, abychom každý zápas sebrali nějaký bod," řekl obránce Jaroslav Mrázek, jediný úspěšný střelec Severočechů.

Chomutovští inkasovali úvodní gól jen 28 vteřin před druhou sirénou, když se mezi dvěma obránci protáhl Roman Szturc a přistrčil Patriku Zdráhalovi, který byl sice faulovaný, přesto otevřel brankový účet duelu. "Každý takový gól je nepříjemný. Je dobře, že jsme potom srovnali a dovedli utkání do prodloužení," hledal pozitiva Mrázek.

"Vítkovice hrály dobrý hokej, vlétly na nás a my byli trochu zaskočení. Jejich hráči hodně bruslili, dohrávali souboje, na což jsme se sice připravovali, ale měli lepší vstup do utkání než my. Můžeme být rádi za jeden bod," přiznal Mrázek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov–Vítkovice

Jeho týmu stál navíc v cestě dobře chytající Patrik Bartošák. "Šance jsme měli, ale gólmani zachytali dobře. Jánko Laco má neskutečnou formu," pochválil Mrázek svého spoluhráče. Kromě jiného promarnili svěřenci Vladimíra Růžičky 48 vteřin přesilovky pět na tři. "Chyběla šťastnější střela. Na tréninku to trénujeme. Málo jsme stříleli, dvě tři střely za přesilovku, to je málo," konstatoval Mrázek.

Alespoň bod vystřelil svému celku ve 49. minutě, kdy se k němu odrazil puk po nahození Romana Chlouby a střelou na zadní tyč propálil Bartošáka. "Bylo tam nahození na brankáře, ke mně se odrazil puk a já do něj jenom plácnul. Kdyby to byl vítězný gól, bylo by to lepší," nezastíral Mrázek.

Jednatřicetiletý obránce při gólové střele zlomil hůl, i přesto mohl slavit důležitou trefu. "Stalo se mi to poprvé, abych dal gól a zlomil hůl. Byla to den stará hokejka, takže to byla asi nějaká vada materiálu," vysvětloval Mrázek. Jindřichohradecký odchovanec si připsal už ve třetím domácím utkání v řadě minimálně bod. "Je to příjemné, ale musíme sbírat hlavně body do tabulky z domácích zápasů," uzavřel Mrázek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články