Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pardubice přišly o třígólový náskok, přesto přestřelku s Jihlavou zvládly

Hned dvanáct branek viděli diváci v Pardubicích, kde domácí Dynamo přestřílelo Jihlavu 7:5. Východočeši si čtyřmi zásahy v první části hry vytvořili zdánlivě pohodlný náskok, Dukla ale dokázala na začátku třetí třetiny vyrovnat. Na dva góly Tomáška a další zásah Kauta v závěrečném dějství už ale Jihlava odpověď nenašla. Pardubice zabraly po třech duelech bez bodu a na jedenáctém místě tabulky se bodově dotáhly na svého soupeře.

Jordan Perret z Pardubic ve střetu s Janem Zdráhalem z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Stále nemáme prvního centra a je to hodně znát třeba na buly, ten centr dělá celý útok. Budu rád, když se té role David ujme, má k tomu předpoklady, je to hráč širšího kádru reprezentace. Je potřeba, aby tým táhli i ti mladší kluci," řekl trenér Pardubic Miloš Holaň na adresu jednadvacetiletého Tomáška.

Zápas mezi týmy, které proti sobě na jaře bojovaly o místenku v extralize, se od začátku zvrhl ve velké ofenzivní představení. Dukla se zásluhou Žálčíka dostala už po 67 vteřinách do vedení, ale pak začaly úřadovat Pardubice a čtyřmi brankami během necelých deseti minut otočily stav.

Vyrovnání zařídil ve třetí minutě Treille a vedení na stranu Pardubic strhl v sedmé minutě po pěkné akci Petr Sýkora. Dynamo ožilo a soupeře jasně přehrávalo, což vyústilo ve třetí gól, který zařídily nové defenzivní posily domácích Hunkes s Mojžíšem.

Tříbrankový náskok pak Dynamu zajistil v přesilovce Ján Sýkora. Jihlava si následně vzala oddechový čas a vyplatilo se. V 15. minutě snížil na rozdíl dvou branek tečující Hubáček.

Po přestávce se brankový příděl zadrhl a oba týmy začaly mnohem důsledněji bránit. Šance přišly jen v přesilovce, ale Váňa na jedné ani Tomášek na druhé straně neuspěli.

Dění zase rozpohyboval až závěr druhé třetiny, kdy Pardubice po sérii vyloučení promarnily přesilovku čtyři na tři, načež Jihlava po návratu jednoho hráče na led ujela do protiútoku a Seman bekhendem vrátil Duklu do hry o body.

"Sice jsme dali první gól, ale jinak jsme nehráli dobře, byli jsme zatažení a nenabírali si správně hráče. Oni si to dobře dávali, těžko se nám to bránilo. Po snížení na 4:2 jsme věřili, že se to může otočit, zbývala většina zápasu, změnili jsme hru a povedlo se nám srovnat. Pak ale zase přišly chyby," útočník Filip Seman.

Jihlava s vyrovnáním příliš neotálela. Ve 42. minutě se zblízka trefil Diviš a po náskoku Dynama nebylo ani památky. Dukla byla po gólu aktivnější a mohla skóre i otočit, ale nestalo se a domácí překlopili skóre definitivně na svou stranu.

Nejprve se ve 49. minutě trefil důrazný Tomášek a chvíli poté zužitkoval přesilovku Kaut. V 55. minutě zvýšil Tomášek svou druhou trefou na rozdíl tří branek a bylo rozhodnuto. Dvě minuty před koncem ještě kosmeticky upravil skóre Rys.

"Škoda, že jsme těch sedm gólů dostali my, i tak bychom měli na pět gólů vyhrávat. Pardubice si ale za tím šly víc," dodal Seman.

Dynamo Pardubice - Dukla Jihlava 7:5 (4:2, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 3. S. Treille (Tomášek, Trončinský), 7. P. Sýkora (Perret, Bojko), 10. Mojžíš (Hunkes, Poulíček), 13. J. Sýkora (Rolinek, Trončinský), 49. Tomášek (Vondráček, Treille), 52. M. Kaut (Wishart, Cardwell), 55. Tomášek (Cardwell, Wishart) - 2. Žalčík (J. Zdráhal), 15. R. Hubáček (De la Rose, Jiránek), 37. F. Seman (Jiránek, De la Rose), 42. Diviš (Žálčík, Anděl), 58. Rys. Rozhodčí: R. Svoboda, Hribik - Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. Diváci: 7277.

Pardubice: Kacetl - Wishart, Cardwell, Trončinský, Čáslava, Hunkes, Mojžíš, Holland - J. Sýkora, Dušek, Rolinek - M. Kaut, Tomášek, S. Treille - P. Sýkora, Bojko, Perret - Vondráček, Poulíček, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, D. Kajínek, Váňa - T. Kubalík, R. Hubáček, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Macík, Diviš, Protasenja. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Miloš Holaň (Pardubice): "Hráli jsme o šest bodů, protože Jihlava je soupeř, se kterým se budeme bít o pozice v tabulce. Ze začátku jsme zápas zvládali dobře, i když nás trošku zmrazil rychlý gól, ale naštěstí jsme se ob střídání vrátili do hry vyrovnávací brankou a pak jsme dominovali. Měli jsme spoustu příležitostí, za stavu 4:1 jsme trochu odkopli štěstí, protože jsme neproměnili šanci na pátý gól a po chybě inkasovali na 4:2. Pro diváky to musel být skvělý zápas, pro trenéry už tolik ne, ty infarktové stavy nebyly jednoduché. Musím pochválit mužstvo, že to zvládlo i po tom vyrovnání na 4:4. Stáhli jsme sestavu na tři útoky, mělo to efekt, ale stále tam bylo spoustu chyb. Každopádně máme to, co jsme chtěli."

Petr Vlk (Jihlava): "Do utkání jsme vstoupili dobře, ale po vlastních chybách jsme nechali soupeře odskočit. Nesmírná bojovnost a ochota pracovat nás sice dovedla k vyrovnání, ale opět přišly tři individuální chyby, po kterých se Pardubice znovu dostaly do vedení. Naše branka na 7:5 už jen korigovala stav. Soupeři musím pogratulovat, ale je potřeba říct, že na pět gólů venku nevyhrát, to je od nás špatné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články