Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Třígólový Köhler: Hattrick je něco speciálního, ale hlavní jsou tři body

Druhým hattrickem v extraligové kariéře zajistil Bedřich Köhler hokejovému Hradci Králové výhru nad silným Třincem. Mountfield ho v 5. kole nejvyšší domácí soutěže zdolal 3:1 a odlepil se tak od tabulkového dna.

Bedřich Köhler slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK/Taneček David

"Je to něco zvláštního, speciálního, ale hlavně jsem rád, že jsme konečně vyhráli za tři body," vykládal vytáhlý dvaatřicetiletý útočník. Köhler se prosadil poprvé ve druhé třetině, když dorazil nahozený puk. Podruhé pak skóroval na začátku třetí třetiny v přesilovce, když proměnil přihrávku kapitána Jaroslava Bednáře.

"Když člověk s někým hraje delší dobu, dokáže číst jeho myšlenky. Viděl jsem, že Jarda ani nezvedal hlavu a viděl moji hokejku na zadní tyči," popsal Köhler vítězný zásah. Hned po něm přidal třetí branku, tentokrát ujel v oslabení. "Spoléhal jsem, že jejich obránce bude hrát puk po mantinelu, tak jsem to tam zavřel nohama. Bylo štěstí, že se puk odrazil tak, abych ho mohl dojet a jet sám na bránu," připustil Köhler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Třinec

Akci zakončil ranou mezi betony gólmana Šimona Hrubce. "Na červené jsem si vzpomněl na Andrise Džerinše, který dal v minulém kole takhle gól Plzni. Jel ze strany, měl hokejku k mantinelu. Tak jsem to zkusil jako on," připomněl Köhler. Jeho záměr vyšel; Hradec Králové proto mohl po třetí trefě bránit vedení, což se mu nakonec s přehledem podařilo.

"Ve druhé třetině jsme tahali za kratší konec, o to je výhra cennější. V naší situaci bereme pět bodů za víkend, i když jsme proti Plzni mohli brát ještě o jeden víc," připomněl Köhler, že jeho tým nevstoupil do extraligy dobře. Po třech prohrách bodoval až v pátek se Škodou a dnes navázal s Oceláři, dalším soupeřem bude Mountfieldu Olomouc. "Je to úleva. Teď v úterý nehrajeme, tak se snad někteří kluci uzdraví a vrátí se zase do sestavy," přál si Köhler.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články