Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Olomouc si veze z Litvínova tři body, Hanáci zvítězili 3:0

V pátém kole hokejové extraligy Olomouc porazila Litvínov 3:0. Hanáci tak navázali na předchozí utkání s Liberecem a slaví už druhý tříbodový zisk v sezoně. Do utkání lépe vstoupili hokejisté Olomouce, v přesilovce se trefil David Škůrek. Druhou branku hostujícího týmu přidal David Ostřížek, po něm se trefil ještě František Skladaný. Zásluhou 29 úspěšných zákroků vychytal druhou nulu ve třech dnech Branislav Konrád. Devětadvacetiletý slovenský gólman tak drží čisté konto už 126 minut a 44 sekund.

Utkání Litvínov - Olomouc
zdroj: ČT4 autor: Twitter HC Litvínov

Do utkání vstoupili lépe hosté z Olomouce. Již po pěti vteřinách putoval na trestnou lavici Lukeš, hosté ale nabídnutou příležitost nedokázali využít. Jedinou střelou se prezentoval z levého křídla Buc. V páté minutě nabil zpoza branky Rác Jerglovi, ten zblízka trefil pouze dobře postaveného brankáře Petráska. Za svou aktivitu se hosté zaslouženě ujali vedení v desáté minutě.

Škůrek vypálil od modré čáry a trefil přesně nad Petráskovu lapačku, z dvojnásobné početní výhody přitom uběhlo pouhých deset vteřin. Další branku mohl přidat Vlach, to by mu ovšem kotouč nesměl přeskočit čepel v nejméně vhodný okamžik. Domácí se osmělili až v závěru první části. Nejprve doráželi Jurčík s Válkem a poté se do šance dostal i Hanzl, ani jeden si však na Konráda nepřišel.

"Nebyl to z naší strany optimální výkon. Chyběl nám pohyb. Olomoučtí byli pořád vždy o krok vpřed. Nešly nám dnes vůbec nohy," zhodnotil ze strany Vervy nepovedené utkání slovenský útočník Tomáš Matoušek, který si dnes připsal první start v litvínovském dresu. "Určitě bych chtěl mít premiéru při vítězství týmu, v první třetině mi to nejezdilo, ale poté jsem se už cítil lépe a lépe. Dnes to mohu hodnotit pouze záporně," dodal smutně pětadvacetiletý útočník, který si letos zahrál i na mistrovství světa.

V 23. minutě se pokusil Jergl rychlým výjezdem zpoza branky překvapit Petráska, ten však byl u své tyčky připraven. Další šanci měla dvojice Eberle, Burian, domácí brankář si poradil jak s první střelou, tak i s následnou dorážkou. Na druhé straně prověřil Konráda střelou z levého křídla Nicholls, to bylo ale od hráčů Vervy v druhé části vše. V 38. minutě opět v přesilové hře hosté zvýšili na 2:0.

Ostřížek pěkně trefil volné místo nad Petráskovým ramenem. Domácí se v úvodu třetí části snažili prolomit olomouckou tvrz, ale místo toho, aby v početní výhodě přišlo snížení, tak v 47. minutě ujel Skladaný a zamířil přesně pod horní tyč. V 53. minutě se do dobré šance prokličkoval Hübl, střelecky ale zatím v nové sezóně nadále mlčí. I proto hosté z Olomouce vyšperkovali tříbodový zisk navrch i čistým kontem.

"Jsem rád, že jsme to dnes zvládli. Nevím, kdy jsem takhle měl dvě nuly naposledy, určitě mě to potěší. Hlavně jsem rád, že jsem si vylepšil ty házenkářské statistiky. Doufám, že nám poslední dvě výhry pomohou se odlepit ode dna. Hlavně se snad srovnáme v hlavách," přál si po utkání hostující brankář Konrád.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Škůrek (Vyrůbalík, Buc), 38. Ostřížek (Skladaný, Herman), 47. Skladaný (J. Galvas). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4248.

Sestavy:

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Dietz, Gula, Kubát, K. Pilař, Baránek, L. Doudera - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Nicholls, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Herman, Ostřížek - Jergl, Rác, Strapáč. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Hlasy trenérů po utkání extraligy HC Verva Litvínov - HC Olomouc:

Darek Stránský (Litvínov): "Naše první třetina byla velice špatná. Nestíhali jsme, byli jsme všude pozdě. Dostali jsme branku ve třech. Ve druhé třetině jsme se zvedli, ale místo vyrovnávací branky přišlo opět oslabení a druhá branka hostí. Třetí třetina se už jen dohrávala. Korunovali jsme to v přesilové hře, kdy nám soupeř ujel a dal třetí branku. Neměli jsme dnes sílu zápas zlomit."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Dnes jsme podruhé za sebou podali výborný kolektivní výkon. Byli jsme po celou dobu zápasu lepším týmem. V prvních dvou třetinách jsme vstřelili vždy po brance, ve třetí třetině jsme si to obrannou hrou pohlídali. Zvítězili jsme zaslouženě. Musím kolektiv pochválit."

Hlavní zprávy