Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta v přípravě vyhrála v Liberci 4:3 v prodloužení, Chomutov si poradil s Jekatěrinburgem

Liberec - Hokejisté pražské Sparty vyhráli přípravný duel na ledě Liberce 4:3 v prodloužení. Utkání, které bylo pro oba celky prvním v celém bloku přípravných zápasů před startem nového extraligového ročníku, rozhodl dvacetiletý útočník Jiří Černoch. Zcela shodným výsledkem porazil Chomutov účastníka Kontinentální ligy Jekatěrinburg.

Přípravný zápas Liberec - Sparta
zdroj: ČTK

Zatímco domácí Bílí Tygři nastoupili ve velmi silném složení, v týmu Pražanů dostala prostor řada mladých hráčů. A než se rozkoukali, prohrávali ve 14. minutě už 0:2. Druhá polovina zápasu ale vyšla hostům - jedna z jejich posil Robert Říčka vyrovnával zkraje třetí části na 2:2.

Severočechům sice vrátil vedení obránce Ladislav Šmíd, jenž se vrátil pod Ještěd po kariéře v zámoří a v minulé sezoně neodehrál kvůli zdravotním potížím ani jediný zápas, ale Jiří Smejkal zařídil prodloužení, jež po Černochově zásahu trvalo jen 55 sekund.

Piráti před více než třemi tisíci diváků dobře začali, ale do vedení šel po povedené přesilovkové souhře soupeř. Vojtěch Tomeček brzy vyrovnal, když jako první propálil reprezentačního brankáře Jakuba Kováře v brance Avtomobilistu, ale Stanislav Jegoršev využil ještě před první přestávkou přesilovku a v nástupu do prostředního dějství navíc zvýšil Rok Tičar.

Krátkou přesilovku pět na tři však stihl využít Vladimír Růžička mladší a v polovině utkání si připsal třetí kanadský bod za další nahrávku, když na 3:3 vyrovnal nechytatelně od modré čáry Juraj Valach. Do konce základní hrací doby už gól nepadl, krátce před koncem prodloužení vystřelil svou druhou trefou Chomutovu výhru Tomeček, posila z Karlových Varů.

Přípravné hokejové zápasy:

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:4 v prodloužení (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)

Branky: 6. L. Krenželok, 14. Plutnar, 48. Šmíd - 33. Uher, 44. Říčka, 52. Smejkal, 61. Černoch.

Piráti Chomutov - Avtomobilist Jekatěrinburg 4:3 v prodl. (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0

Branky: 16. a 65. V. Tomeček, 24. V. Růžička ml., 29. Valach - 12. Paré, 17. Jegoršev, 22. Tičar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy