Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Buchtele se vrací do KHL, ze Sparty odchází do Slovanu

Bratislava - Útočník Jan Buchtele vstupuje podruhé do stejné řeky a vrací se do KHL. Z pražské Sparty míří do Slovanu Bratislava. Šestadvacetiletý člen širšího kádru české reprezentace působil podstatnou část předchozí sezony v Jekatěrinburgu, kde se ale příliš neprosadil a v únoru přešel do extraligy. Se slovenským klubem podepsal Buchtele roční smlouvu.

Jan Buchtele a Jaroslav Hlinka
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Rodák z Hradce Králové odehrál za Avtomobilist v KHL 39 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal čtyři asistence. V extralize poté v třinácti utkáních včetně play-off přidal pět gólů a jednu finální přihrávku. V české nejvyšší soutěži odehrál Buchtele přes 400 zápasů za Pardubice a Spartu. V dresu Východočechů se stal dvakrát extraligovým šampionem.

Na soupisce Slovanu je Buchtele jediným českým hráčem. V minulé sezoně pod vedením trenéra Miloše Říhy staršího hráli Tomáš Kundrátek, Filip Novák, Tomáš Kubalík, Václav Nedorost, Radek Smoleňák, Jakub Valský nebo Lukáš Vopelka. Řada z nich klub opustila již v průběhu ročníku, Kundrátek či Nedorost po sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články