Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

A znovu do tréninku. Přípravu na novou sezonu začali v mistrovském Brně i v Liberci

Brno/Liberec – Není ani konec května a do nové sezony zbývají necelé čtyři měsíce. Finalisté uplynulého ročníku extraligy ale už zahájili přípravu. Brněnští už i s novými posilami Nahodilem, Svobodou a Dujsíkem, v Liberci zase začali přípravu s pouhými šestnácti hráči, a to i proto, že tým opustily opory Šimek, Lašák nebo Radivojevič. Na tréninku se zatím neobjevil ani trenér Filip Pešán, který v současnosti pobývá v Severní Americe.

Šatna hokejistů Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Bílí Tygři začali přípravu o týden dříve než loni, ovšem v nekompletní sestavě. Jediným nováčkem na tréninku byl devatenáctiletý Lukáš Jašek, který přišel z Třince.

Tým už dříve opustil brankář Ján Lašák. Novým parťákem Romana Willa bude Aleš Steska, který v posledních dvou letech hrál v zámořské United States Hockey League (USHL). "Já jsem z Třemošné u Plzně a on je taky rodák, z takového malého města jsme dva. Potkávali jsme se jako malí na kempech a dlouho jsme se neviděli, ale víme o sobě," usmívá se Will.

Vicemistři z Liberce už zahájili také předprodej permanentek, na který čekali někteří fanoušci dlouhé hodiny. "Přišel jsem včera zhruba ve 21 hodin a důvod je jednoduchý – chtěl jsem být první," usmívá se fanoušek Liberce Roman Fotr.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté mistrovského Brna začali přípravu na novou sezonu

Bílí Tygři se sešli v domácí Home Credit Areně. "Od 5. do 9. června jsou naplánovány také tréninkové dávky na ledě. Klasická suchá příprava pod vedením kondičního kouče Aleše Pařeze pak potrvá až do druhého červencového týdne," uvedl tiskový mluvčí klubu Martin Kadlec.

Do přípravy se zapojil také útočník Jaroslav Vlach, který se stále potýká s následky otřesu mozku. Trénovat začali rovněž talentovaní mladíci - obránce Jan Bednář a forvard Kryštof Hrabík. 

V úterý se zařadí útočník Jan Stránský. Pozdější nástup budou mít zadák Adam Jánošík a útočník Mário Bližňák, kteří reprezentovali Slovensko na mistrovství světa. Individuálně se až do startu přípravy na ledě budou chystat obránci Tomáš Mojžíš a Martin Ševc. 

Kometa zahájila přípravu s Nahodilem, Svobodou a Dujsíkem

Hokejisté mistrovské Komety Brno zahájili i s novými posilami Lukášem Nahodilem, Tomášem Svobodou a Tomášem Dujsíkem přípravu na novou sezonu. Už před týdnem se sešli ke společným tréninkům mladíci z extraligového kádru a dnes je doplnili hráči věkově střední generace. Hlavní opory dostaly při "suché" přípravě možnost se podle vlastní volby připravovat s týmem nebo individuálně.

"Všichni jsou si vědomi velké konkurence a podle toho se v přípravě chovají," řekl trenér Komety Kamil Pokorný. Do společných tréninků se už dnes zapojil i kapitán týmu Leoš Čermák, od úterý začne trénovat také Tomáš Malec.

"Klasickou přípravu jsme inovovali. Každou středu budeme chodit na led, kde se budeme věnovat individuálním činnostem. A přípravu na ledě bez puku máme i v pátečním programu. Zjednodušeně řečeno tento trénink bude místo běhání v lese. Hráči získají kondici tam, kde je jim to vlastní," podotkl Pokorný.

V plném tréninkovém procesu je už po zranění z konce sezony Vojtěch Němec, s úlevami se připravuje i Jan Káňa. Lehké tréninky absolvují také Tomáš Vincour a Jan Štencel, kteří rovněž kvůli zraněním nestihli závěrečné zápasy play-off.

"Suchou" přípravu zakončí hokejisté Komety 30. června. Po dvoutýdenní dovolené se pak sejdou v kompletní sestavě k přípravě na ledě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články