Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Majitelé Slavie chtějí po fotbalu vstoupit i do hokeje

Praha - Čínská skupina CEFC, která ovládá fotbalový klub Slavia Praha, by ráda majetkově vstoupila i do některého z českých hokejových klubů. Informují o tom Hospodářské noviny. V hledáčku byla původně také Slavia, z obchodu ale nakonec nic nebude. Číňané se proto poohlíží jinde. Variantou by byl vstup do loňského mistrovského celku z Liberce. Záměr už potvrdil i Jaroslav Tvrdík, který CEFC v Česku zastupuje.

"My do hokeje chceme vstoupit, nebude to ale holt Slavie," potvrdil Tvrdík, který má kromě české spojky pro CEFC funkci jakožto předseda představenstva fotbalové Slavie.

Čínská skupina uvažuje o vstupu do klubu Bílí Tygři Liberec. Ti dvakrát za sebou ovládli základní část extraligy, loni se stali mistrem, letos padli ve finále až proti Kometě Brno. Liberec vlastní společnost Syner, kterou ovládá Petr Syrovátko.

CEFC se na Liberec nakontaktovala skrze generálního partnera Bílých Tygrů, kterým je společnost Home Credit skupiny PPF, která spadá do portfolia nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Tvrdík se s ním dobře zná, PPF v Číně podniká.

Slavící hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Liberec navíc nově začne oficiálně od 12. května splupracovat s čínskou hokejovou asociací a pekingským hokejovým klubem HC Kunlun Red Star, který je účastníkem KHL.

"Pro Tygry je to ohromná pocta a také výzva. Cílem je, aby náš klub pomohl čínské hokejové asociaci vytvořit podobný výchovný program mladých hokejistů, jako máme zde v Liberci," uvedl prezident klubu Syrovátko. Spolupráce bude trvat minimálně do roku 2022, kdy se v Číně konají zimní olympijské hry.

POSLECHNĚTE SI poslední Hokej fokus podcast nejen o finálové extraligové sérii:

Podle Syrovátka mají Číňaně velký zájem získat co nejkvalitnější know-how z oblasti hokeje. "Liberec je o svých kvalitách přesvědčil. Tygři disponují vynikajícím výukovým programem pro mládež, špičkovou hokejovou akademií, aplikujeme moderní metody," vyjmenoval.

Tygři budou s Kunlunem spolupracovat i skrze výměny celých mládežnických kategorií, zaškolování trenérů nebo organizování turnajů.

Zdroj
ČT sport, HN [Hospodářské noviny]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články