Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Budějovice zvítězily potřetí v řadě, tentokrát Motor přehrál Vary v prodloužení

České Budějovice - Motor se veze na vítězné vlně, v baráži se radoval potřetí za sebou a po vítězství 2:1 v prodloužení nad Karlovými Vary si vylepšují Jihočeši pozici v tabulce. Západočeši přitom vedli po brance Fleka z 43. minuty, ale domácí Vak srovnal po 16 sekundách a vítězný gól v nastavení zařídil v přesilové hře Čermák.

Karlovarský brankář Honzík kryje střelu budějovických hokejistů
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Karlovy Vary si po prohře v posledním vzájemném duelu neúspěšně stěžovaly u disciplinární komise na údajné simulování českobudějovických hráčů, na ledě ale nebylo zvýšené napětí mezi oběma tábory moc znát.

Jihočeši vstoupili do utkání náporem, který umocnilo brzké vyloučení, Čermák ale ani jednu ze dvou gólových šancí v úvodu nevyužil. Energie postupně srovnala hru a v šesté minutě mohla otevřít skóre. Po chybě v domácí rozehrávce ujížděl sám na branku Flek, ale Kváču nepřekonal. V 17. minutě pak skončila Pavlinova tečovaná rána těsně mimo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Karlovy Vary

Také druhou třetinu začal Motor díky početní převaze aktivně, jenže Novák ani Pýcha Honzíka neprostřelili. V 27. minutě se neprosadil ani Fillman, který trefil tyč. Těsně po polovině utkání měl na druhé straně obrovskou šanci Gríger, ale po Beránkově přihrávce minul odkrytou branku a Západočeši pak nevyužili přesilovku. Gólem neskončil ani závar v hostujícím brankovišti a při domácí početní výhodě pak promáchl před prázdnou bránou Čermák.

Až na začátku třetí třetiny viděla vyprodaná Budvar aréna gól. Při vyloučení domácího Muchy nejprve ujel hostům Chovan, položil si Honzíka, ale bekhendem trefil břevno a z protiakce Karlovy Vary ve 43. minutě skórovaly. Kváča vyrazil střelu před sebe a Flek puk pohotově dorazil.

Vedení ale vydrželo Západočechům jen šestnáct sekund. Vak se protáhl až před branku, překonal Honzíka mezi betony a navázal na vítězný gól z Pardubic. "Hráč mě tísnil, nebyl čas moc jinak zakončit. Bylo dobře, že jsme se hned dostali zpět do hry," uvedl Vak. Otočit stav mohl Heřman, ale hostujícího gólmana nepřekonal, stejně jako na opačné straně z mezikruží Dušek.

Vary postupně získávaly převahu a v 58. minutě při hře čtyři na čtyři dostaly obrovskou šanci rozhodnout. Rozhodčí vyloučil Vaka za zdržování hry posunutím hole, ale domácí se ve třech ubránili.

V prodloužení naopak při Mikulíkově trestu získali možnost vstřelit vítězný gól domácí a to se v 63. minutě povedlo Čermákovi, který z mezikruží trefil horní roh. "Bylo to už spíš na improvizaci. Vzal jsem to na sebe, snažil se střelu schovat hráči mezi nohy, aby to gólman moc neviděl, a padlo to tam," uvedl Čermák.

8. kolo baráže o hokejovou extraligu:

Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Vak (Hřebejk, Mucha), 63. M. Čermák (Pavlin) - 43. Flek (O. Beránek, Skuhravý). Rozhodčí: Šír, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Kváča - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík - M. Čermák, Pajič, Chovan - M. Heřman, F. Vlček, Dostálek - Hřebejk, Vak, Fronk - Babka, Rob, Šulek, od 21. navíc J. Bárta. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Kindl - Flek, Gríger, O. Beránek - Kohout, Dušek, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Martin Štrba (České Budějovice): "Každý zápas v baráži je nesmírně vyrovnaný, opět rozhodly přesilovky. Soupeř ji měl v závěru, mohl to překulit na svou stranu, ale nepodařilo se mu to. My jsme díky přesilovce rozhodli v prodloužení. Jsme rádi za dva body. Zatím jsme body získávali venku, takže jsme rádi, že se nám povedlo vyhrát doma. Šance pro nás dál žije. Žádný velký krok to není, spíš krůček. Pořád je baráž pro všechny čtyři mančafty otevřená."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že to tady bude hodně těžký zápas. Podařilo se nám jít do vedení, bohužel jsme v něm byli necelých 20 sekund. Soupeř nám vzápětí ujel a hned vyrovnal. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání se šťastným koncem pro soupeře."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy