Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Jihlava v baráži poprvé prohrála, Pardubice se opět posunuly blíž záchraně

Pardubice – Až napošesté Jihlava odešla z ledu v baráži poražena. Na druhé straně Pardubice už podruhé v řadě dokázaly vyhrát za tři body, když si v domácím prostředí poradily s Duklou 3:1. Po nedisciplinovaných prvních dvou třetinách se Dynamo zkoncentrovalo a naopak z přesilovek dvakrát udeřilo a otočilo stav zápasu. Do prázdné brány pojišťoval vítězství Ján Sýkora. Dynamo tak učinilo další důležitý krok k záchraně.

Utkání Pardubice - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Vyprodaná pardubická aréna sledovala od počátku opatrnou partii, které nechybělo nasazení, ale šancí bylo pomálu. K první možnosti se při přesilovce dostali domácí, jenže Rolinek před odkrytou klecí promáchl.

Jihlava pak hrála dokonce proti třem a Říhova střela propadla Růžičkovi do branky. Chvíli nato mohl druhý gól přidat Seman, ale tentokrát si domácí gólman poradil. Tentýž hráč v závěru první části neproměnil samostatný únik.

Jihlava si nicméně aktivitu přenesla i do druhé třetiny a do poloviny zápasu byla jasně lepší. Růžička musel zlikvidovat střelu Hubáčka a pak také další Semanovu šanci při přesilovce Dukly. Domácí vrátilo do hry až Tomáškovo zakončení nad, které završilo dlouhé obléhání jihlavské branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Jihlava

Dukla se nikam nehnala a čekala na svou šanci. Ta přišla s brejkem Březiny, který málem využil přílišné horlivosti pardubickým hráčů. S přibývajícím časem hráči obou týmů notně přitvrdili a k vidění byla celá řada rozmíšek a osobních střetů. Jeden z přestupků mohl v závěru druhé části potrestat Petr Sýkora, jenže v čisté gólovce přestřelil horní tyč.

Přesilovka vyšla domácím až na začátku třetí části. Ke kotouči se dostal mezi kruhy Nahodil a z otočky zamířil přesně k tyči. A ve 49. minutě Dynamo dokonalo obrat. Opět to bylo při přesilovce, jen tentokrát zblízka dorážel důrazný Schaus.

Stejnou možnost dostali i Jihlavští, ale víc než Říhovu nepřesnou střelu nevyprodukovali. Závěr si Dukla zkomplikovala vlastním faulem a ve zbývajícím čase už zápas zvrátit nedokázala. Do prázdné klece zpečetil výhru Pardubic Ján Sýkora.

HC Dynamo Pardubice - HC Dukla Jihlava 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 43. Nahodil (P. Sýkora, Schaus), 49. Schaus (Rolinek), 60. J. Sýkora - 14. J. Říha (Šidlík). Rozhodčí: R. Svoboda, Šír - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 10:8, navíc M. Beran (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Pardubice: Martin Růžička - Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček - M. Beran, D. Tomášek, Bárta - Starý, T. Kaut, Panna. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, D. Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb - Důras, J. Skořepa, Diviš - Jiránek, R. Hubáček, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík. 

Pavel Marek (Pardubice): "Celému týmu patří obrovské poděkování za bojovnost a nasazení, Jihlava byla velice těžký soupeř. Poděkování patří také fanouškům, kteří pro nás dnes byli tím rozdílovým hráčem, jejich energie nás hnala za vítězstvím. Do zápasu jsme vstoupili trošku přemotivovaní, hráče svazovala zodpovědnost, ale potřebovali jsme potvrdit výhru z Budějovic, a to se podařilo."
František Zeman (Jihlava): "Nepředvedli jsme vůbec špatný výkon, o vítězi rozhodlo proměňování přesilových her. Přestože jsme se na ně ráno připravovali, tak domácí dokázali dvě využít. Navíc my jsme s našimi šancemi naložili tak, jak jsme naložili. Za stavu 1:0 jsme měli dvě vyložené šance, které jsme neproměnili, a to byl odrazový můstek pro domácí, kteří se pak přesilovkami dostali do vedení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články