Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bez favoritů a outsiderů. Šance Liberce a Chomutova se vyrovnávají

Chomutov – Skvělé výkony a výtečná parta. To jsou dvě ingredience nutné k úspěchu v play-off extraligy. Hokejisté Chomutova stále myslí na malý zázrak, v semifinále díky dvěma domácím výhrám dokázali vyrovnat sérii s vítězem základní části a úřadujícím mistrem Libercem na 2:2. Brankář Ján Laco, který táhne Piráty, věří, že se teď jeho celek poveze na vítězné vlně. Přímý přenos vysílá v pátek od 17:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Brankář Ján Laco si užívá se spoluhráči z Chomutova postup do semifinále
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Piráti v předkole vyřadili Mladou Boleslav 3:2 na zápasy, přestože prohrávali po domácím vstupu 0:2, ve čtvrtfinále zdolali po základní části druhý Třinec 4:2 na utkání a nyní dokázali srovnat partii i s nejlepší týmem posledních dvou let. V boji o finále se ale podle Laca role favorita smazávají.

"Jsme na tom stejně jako Liberec. Když prohrajeme my, tak končíme. Když Liberec, tak taky. Svět se tím nezboří, je to sport. Série je dobrá a uvidíme, jak to celé dopadne," prohlásil Laco.

Série na dva vítězné zápasy

Stav 2:2 na zápasy berou hokejisté Liberce jako nový start série hrané na čtyři vítězné. "Každý zápas je klíčový, ale teď je to 0:0. Budeme hrát doma, všechno je vyrovnané a otevřené. Zbývají tři zápasy, potřebujeme z nich dva vyhrát. Soustředíme se na sebe, musíme dobře zregenerovat a připravit se na pátý zápas," řekl útočník Bílých Tygrů Mário Bližňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Chomutov - Liberec

Přestože Bílí Tygři povolili Pirátům za čtyři duely v sérii v přesilových hrách jediný gól, zbytečná vyloučení je podle nich stála možnost jít v Chomutově do trháku. "Myslím, že když hrajeme pět na pět a držíme puk, tak jsme lepší tým. Vždycky máme nějakou šanci, ale pak přijdou dvě tři vyloučení a je to nakopne. Nás to stojí síly, někteří hráči jsou přetížení a jiní sedí na lavičce a nedostanou se vůbec do tempa," popsal Bližňák komplikace.

Podle něj je klíčové soustředit se vždy na nejbližší zápas a ztrátou vedení 2:0 v sérii se už nezabývat. "Už je to za námi, musíme to hodit za hlavu. Nic s tím neuděláme a chceme doma vyhrát. Série je vyrovnaná a nic není ztracené. Věděli jsme, že to bude v Chomutově těžké," podotkl Bližňák.

Chomutov bude v Liberci bojovat o mečbol. "Je to samozřejmě důležitý zápas jako každý. Hraje se na čtyři vítězství a každé je hodně cenné," vyhlíží zkušený slovenský brankář Laco duel, který bude pro Piráty v letošním play-off už šestnáctým.

V ofenzivě táhnou Chomutov nejproduktivnější hráč play-off Ivan Huml i nejlepší kanonýr Michal Vondrka. Podle Laca mají Piráti dobře poskládané mužstvo a každý si plní svou roli. "Když je třeba, zaberou ti hráči, kteří mají – jako Michal Vondrka nebo Ivan Huml. V play-off rozhodují i takové věci jako kolektiv a parta, samozřejmě v neposlední řadě taktika. Jsou to všechno faktory, s kterými jsme se dokázali nějak popasovat a fungují nám. Musíme se připravovat dál a pořád věřit," podotkl Laco.

Základním stavebním kamenem úspěšné jízdy Chomutova je i on sám. "Chytá se mi dobře, jsem rád, že mám důvěru. Máme dobrý tým, pomáháme jeden druhému. S Tomášem Králem máme velmi dobrý vztah, to je taky hodně podstatné, aby brankářská dvojice dobře fungovala. Jsou to všechno důležité věci. Zápasy jsou fyzicky i psychicky těžké, je třeba si to v této fázi i užít, potom vždycky nějaký ten úspěch stojí za to. I za tu bolest a stres," dodal Laco.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články