Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Byl to den blbec, řekl po debaklu hradecký Köhler

Brno - Hradec Králové utrpěl ve třetím semifinálovém utkání na ledě Komety debakl 0:8, a tak Brňané vedou v sérii 2:1 na zápasy. Útočník Východočechů Bedřich Köhler ale vysokou výhru Brna nepřeceňuje a naopak věří, že ve čtvrtém zápase podá jeho tým mnohem lepší výkon a před návratem do Hradce srovná krok.

Bedřich Köhler z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Musíme vylézt ze zimáku a všechno nechat tady. Uvidíme, zda budeme mít nějaké video, ale myslím si, že je lepší to hodit za hlavu. Nemá cenu se na to koukat a hrabat se v tom. Říká se, že smutek a radost trvá do dvanácti, já bych to dnes posunul na půl devátou," poukázal Köhler v rozhovoru na aktuální čas.

"Jsem si jistý, že to půjde. Stejný bod dostanete za výhru 2:1 jako za 8:0. Jestli je něco pozitivního, tak tohle. Oni nevedou 2,5:1, ale 2:1. Musíme v pondělí odehrát lepší zápas a nastavit si na to hlavy. Věřím, že to dokážeme," uvedl dvaatřicetiletý útočník.

Hradec Králové sice prohrál jednoznačně 0:8, čtyři branky však inkasoval až ve třetí třetině. V úvodu byl zápas vcelku vyrovnaný. "Třetí třetinu bych už nehodnotil. Myslím si, že je to pro nás i trošku kruté. Po první třetině jsme mohli při troše štěstí vést 2:1. Šance jsme měli i dál. Ale jo, byl to den blbec," řekl Köhler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. utkání Kometa Brno - Hradec Králové

Utkání Kometa ve svůj prospěch zlomila ve druhé části, kdy nejprve využila přesilovou hru a poté se trefila dvě vteřiny po návratu vyloučeného hráče na led.

"Do třetí třetiny jsme šli s tím, že s tím zkusíme něco udělat, ale ve čtyřech minutách jsme dostali další dva góly. Pak už pracuje psychika. Začaly nám odskakovat puky od hole, klasické věci týmu, který je dole. Začali jsme si blbě, nepřesně přihrávat. Chtěli jsme to dohrát důstojně, ale psychika byla silnější," pokrčil Köhler rameny. "Jak už jsem ale řekl, jsem pozitivní. Věřím, že série bude dlouhá. Jdeme dál," dodal.

Optimistický je i proto, že již podobné zápasy v play-off zažil. Před sedmi lety v dresu Zlína ve čtvrtfinále vyhrál nad Slavií doma 6:1 a 8:3, přesto postoupili Pražané. "A i trenér Růžička tehdy říkal, že je možná lepší prohrát takhle než 2:1, což člověka mrzí více. Je psychicky více stažený," podotkl Köhler.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články