Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jihlava v baráži slaví po nájezdech proti Motoru už třetí vítězství

Jihlava - Dukla se veze v baráži na vítězné vlně. Po vítězství 2:1 po samostatných nájezdech nad Českými Budějovicemi slaví Jihlava už potřetí v řadě a nadále zůstává na čele tabulky. Motor na Vysočině vedl po brance Vlčka, ale srovnání zařídil v přesilové hře Kajínek. V nájezdech inkasoval jihlavský brankář Škarek pouze po střele Čermáka, naopak za domácí se trefili Čachotský se Zemanem.

Utkání Jihlava - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Je sice hezké, že jsme s nimi už předtím v sezoně vyhráli čtyřikrát, ale tohle je úplně jiná soutěž. Věříme si ale na všechny, ať jsou to Budějovice, Pardubice nebo Vary," komentoval Zeman výbornou vzájemnou bilanci s Motorem.

Hosté se v úvodu ubránili při Hřebejkově vyloučení a navíc mohl v oslabení otevřít skóre Pajič. Motor byl nebezpečnější a po Fillmanově střele pomohla Dukle tyč. Po vyloučeních Diviše a Šidlíka mohli hrát hosté 49 vteřin přesilovku pěti proti třem, ale za 17 sekund ji přerušil faulem Pajič. Hosté pak odolali na přelomu prvního a druhého dějství při Vakově trestu.

V 26. minutě si vytvořil nadějnou pozici domácí kapitán Čachotský, ale minul a Kváča si poradil s následnou Semanovou dorážkou. V polovině utkání prověřil Škarka Hřebejk. Další nebezpečné pokusy ze strany Motoru vyslali Fillman a Pýcha, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle. Na druhé straně nezakončili ideálně v šancích Seman ani Skořepa a Kváča si poradil s Šidlíkovou střelou.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava přetlačila Budějovice v nájezdech a vede baráž

Bezbrankový stav prolomil až po 78 vteřinách třetí třetiny Vlček, který zblízka překonal Škarka poté, co jej po objetí branky uvolnil Hřebejk. Dukla byla blízko vyrovnání v 47. minutě při Babkově vyloučení, ale Hubáček po Divišově přihrávce v tísni před Kváčou neuspěl.

Domácí se dočkali o čtyři minuty později, když se krátce před koncem Muchova trestu prosadil ranou od modré čáry Kajínek. "Vyplaval tam na mě puk do středu a napálil jsem ho. Naštěstí to tam prolítlo, protože do toho skákali dva jejich útočníci," uvedl David Kajínek, který si pochvaloval i atmosféru vyprodaného Horáckého zimního stadionu.

"Je to krásné. Lidi nás ženou, je to šestý hráč na ledě a doufám, že tak budou chodit dál a hnát nás dopředu jako dneska a minulý zápas," doplnil Kajínek. Prodloužení neodvrátily ani dvě přesilové hry Jihočechů po faulech Semana a Kalába. Utkání dospělo až k nájezdům, v kterých si připsal ve třetí sérii vítěznou trefu Zeman.

"Nevím, jestli je pro nás Jihlava zakletá... Mají defenzivní styl hry, vyrážejí na brejky a nám se proti nim těžko hraje. Chodíme málo do brány a gólmani vidí. Musíme na tom zapracovat. Musíme s nimi držet taky krok, oni výborně bruslí," uvedl brankář Petr Kváča.

Se sbírkou čtyř bodů šampiona první ligy po třech zápasech není vůbec spokojený. "Je to špatné, mohli jsme mít na kontě devět bodů úplně v klidu. Nevím, co se stalo, jestli nám dochází síly nebo něco. Myslím, že jsme mohli každý zápas v pohodě vyhrát o dva tři góly, ale štěstíčko nám chybí. Doufám, že se to překlopí," dodal devatenáctiletý gólman.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Dukla Jihlava - Motor České Budějovice 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 52. Kajínek (Bilčík), rozhodující sam. nájezd A. Zeman - 42. F. Vlček (Hřebejk, Pýcha). Rozhodčí: Kubičík, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6200 (vyprodáno).

Jihlava: Škarek - J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža - Důras, J. Skořepa, Diviš - Jiránek, R. Hubáček, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík.

České Budějovice: Kváča - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha - M. Čermák, Pajič, Chovan - Fronk, Rob, Dostálek - F. Vlček, Vak, Hřebejk - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Petr Vlk (Jihlava): "První třetina nebyla z naší strany ideální, soupeř v ní měl spoustu příležitostí. Ve druhé se to srovnalo, ale musím říct, že za tím soupeř šel. Soupeř skóroval poté, co se puk odrazil od naší brusle před branku. Kluci prokázali nesmírnou vůli po vyrovnání. Penalty jsou loterie a my jsme v nich byli šťastnější. Jsme spokojení, ale výsledek nepřeceňujeme ani nepodceňujeme."

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): "Nemůžu říci, že bychom byli v první třetině lepší, ale měli jsme tam víc šancí. Ve druhé třetině se karta obrátila a domácí nás dostali pod tlak. Musím nicméně konstatovat, že hokej byl nahoru dolů. Oba brankáři byli výborní a rozhodly penalty."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články