Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Demolici Hradce Králové řídil hattrickem Ondřej Němec, Brno vyhrálo 8:0

Brno - Kometu nezastavil v honbě za vysokým vítězstvím nad Hradcem Králové ani neuznaný gól Vojtěcha Němce, naopak Brňané přidali postupně dalších sedm branek a po debaklu Východočechů 8:0 se ujali vedení v sérii 2:1 na zápasy. Demolici Mountfieldu řídil obránce Ondřej Němec, který dokonal hattrick při vlastním oslabení. Hradci nepomohla ani výměna brankářů.

Ondřej Němec a Jakub Krejčík z Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"O demolici bych nemluvil. Vyhráli jsme jeden zápas. V play-off se zítra začíná opět od nuly. Nikdo si nebude pamatovat, zda to bylo 8:0, nebo 1:0. Pro nás je to jen vyhraný zápas. My budeme příště hrát stejně, a co bude hrát soupeř, je jeho problém," řekl Ondřej Němec, který se stal teprve druhým obráncem, jenž v play-off vstřelil tři branky. V minulosti to dokázal jen Josef Řezníček.

Kometa vstoupila do utkání aktivně a snažila se v domácím prostředí si vytvořit tlak, hosté však hned od úvodu ukazovali, že chtějí hrozit zejména z rychlých protiútoků. Bezbrankový stav se změnil v osmé minutě, kdy se po závaru před Rybárem dostal k puku obránce Němec a střelou od mantinelu posunul svůj tým do vedení. Vyrovnat mohli Bednář se Šimánkem, Čiliak však přečíslení dva na jednoho se štěstím vyřešil.

V 17. minutě se domácí už radovali z druhé trefy, rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa viděli situaci jinak. Puk po zakončení Vojtěcha Němce nepřešel brankovou čáru. Jihomoravany to ale dlouho mrzet nemuselo. Dočekalova šance na konci první třetiny sice ještě gólem neskončila, ve 22. minutě se ale již v přesilové hře prosadil Erat. V jedné z mála hradeckých šancí mohl snížit Jarůšek, Čiliak však byl připravený.

V 29. minutě se prosadil podruhé v zápase obránce Němec a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Ještě ve druhé třetině navíc Rybára překvapil přesnou střelou nad rameno pod horní tyč Hynek Zohorna a bylo jasné, že do vedení v sérii půjde Kometa. "Nic se nám nedařilo," přiznal Jarůšek.

Ve třetí třetině dostal v brance hostů šanci Kacetl, hned z první střely ale inkasoval, když jej překonal Nečas. Vzápětí byl vyloučen Köhler a Kometa vedla již 6:0. Eratovu střelu tečoval Zaťovič a připsal si stejně jako Erat první gól v play-off. "V Hradci se nám přesilovky nedařily, udělali jsme nějaké změny a snažili se na to připravit. A vyšlo to," pochvaloval si Martin Erat.

Ze strany domácích to však zdaleka nebylo všechno, o další branku se postaral obránce Gulaši při hře čtyři na čtyři. Hradec poté mohl snížit v krátké přesilovce pět na tři, Čiliaka však o čisté konto nepřipravil. Naopak při následné klasické přesilovce se do brejku dostal Ondřej Němec a završil hattrick.

"Do třetí třetiny jsme šli s tím, že s tím zkusíme něco udělat, ale ve čtyřech minutách jsme dostali další dva góly. Pak už pracuje psychika. Začaly nám odskakovat puky od hole, klasické věci týmu, který je dole. Začali jsme si blbě, nepřesně přihrávat. Chtěli jsme to dohrát důstojně, ale psychika byla silnější," podotkl útočník hostů Bedřich Köhler.

Hradečtí sice v DRFG areně po návratu do extraligy pokaždé prohráli, psychicky z toho ale zničení nejsou. "Vůbec jsme si to nepřipouštěli. Prostě nám to dnes nevyšlo. Není to základní část, ale play-off. Nespojoval bych to," řekl obránce René Vydarený, který v klubu po celou dobu působí.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 8. O. Němec, 22. M. Erat (Krejčík, Zaťovič), 29. O. Němec, 37. H. Zohorna (Mallet), 43. Nečas (H. Zohorna), 46. Zaťovič (M. Erat, Krejčík), 48. Gulaši (Krejčík), 52. O. Němec. Rozhodčí: Hribik, Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6, navíc Dietz (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, od 41. navíc F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Hradec Králové: Rybár (41. Kacetl) - Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Čáp - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Dragoun, Šimánek - R. Pavlík, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Kamil Pokorný (Brno): "Diváci nás hnali od začátku zápasu. Měli jsme v úvodu nápor, ze kterého jsme vytěžili jeden gól. Soupeř měl ale také nepříjemné střely. Jsem rád, že nám ve druhé třetině vyšly přesilovky, které nám v Hradci Králové nefungovaly. Odskočili jsme soupeři na rozdíl tří branek. Pohoda se za tohoto stavu přenesla na naše hokejky a zápas jsme dotáhli do vysokého vítězství. To ale znamená jen bod v sérii. Nepodléháme žádné euforii. Zítra je nový den, my se chceme dobře nachystat na další zápas. Gratulace patří brankáři Marku Čiliakovi k dnešním narozeninám i vynikajícímu výkonu. Poděkování patří i vynikajícím divákům."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Budu hodnotit jen první polovinu zápasu, druhou nemá z našeho pohledu význam. Čekali jsme velký nápor Komety. Ten přišel, ale Kometa si nevytvořila tolik vyložených šancí. Dala gól na 1:0, my jsme měli také příležitosti, ale žádnou jsme nevyužili. Zlomový moment přišel v první polovině druhé třetiny, kdy Kometa využila první přesilovku a vlastně i druhou, kdy nám na led už skočil z trestné lavice vyloučený hráč, ale do hry nezasáhl. Tyto dva góly utkání rozhodly. Od čtvrtého gólu, jak jsem už řekl, už nemá cenu utkání hodnotit. Ztratili jsme zápas. Zítra se hraje znova."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články