Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ve Spartě končí po čtvrtfinálovém výbuchu Moták a Veber, Kalouse doplní Nedvěd

Praha - Hokejová Sparta mění složení realizačního týmu. U extraligového týmu končí dosavadní asistenti Zdeněk Moták a Jiří Veber, nově ho povedou ve dvojici dosavadní hlavní trenér Jiří Kalous a Jaroslav Nedvěd.

Hokejisté Komety Brno se radují z gólu v síti Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dvaapadesátiletý Kalous už nebude dále zastávat post sportovního manažera, nového klub hledá. Změny jsou důsledkem nepovedeného vystoupení Pražanů v letošním play-off, kde jakožto úřadující finalista extraligy a finalista Ligy mistrů ztroskotali již ve čtvrtfinále na Kometě Brno, s níž prohráli hladce 0:4 na zápasy.

"Přiznám se, že stejně tak jako fanoušci a partneři klubu, se i já cítím být zrazen výkonem týmu ve čtvrtfinále play-off, kde mužstvo během šesti dnů hodilo do koše svoji devítiměsíční tvrdou práci v základní části i Champions Hockey League," uvedl předseda představenstva Petr Bříza.

Nejen o situaci ve Spartě se hovořilo v novém dílu Hokej fokus podcastu:

"Zároveň znehodnotilo práci představenstva a celého managementu klubu a stejně tak zklamalo své fanoušky a partnery Sparty. Bylo to fatální selhání mužstva od našich lídrů až po posledního hráče na soupisce," dodal Bříza.

Bývalý dlouholetý zadák Sparty Nedvěd ukončil aktivní kariéru v sezoně 2012/13, kdy působil v Berouně. Následně přešel k mládežnickému výběru Sparty do 18 let na pozici asistenta, posléze působil už jako hlavní kouč u šestnáctky Sparty. V této sezoně dovedl mladší dorost Sparty k úspěšné obhajobě titulu mistrů republiky.

Sedmačtyřicetiletý extraligový šampion z let 2000 a 2002 právě se Spartou vede od této sezony jako hlavní trenér také reprezentaci do 16 let. S Kalousem má vytvořit rovnocennou trenérskou dvojici. Moták působil na pozici asistenta ve Spartě od sezony 2013/14, Veber zastával tuto pozici od loňského léta.

Po odvolání Kalouse z funkce sportovního manažera dočasně přebírá tuto pozici klubové představenstvo. Přes papírově silný kádr lze očekávat i hráčské změny. O těch ale klub zatím mlčí a bude o nich informovat podle aktuálního vývoje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články