Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šance hrát za Kometu nepřišla, teď ji chce hradecký Jarůšek vyřadit

Hradec Králové – V Brně vyrůstal, do kádru prvního mužstva se však nikdy nedostal. Za Kometu hrál v juniorech, pak odešel do zámoří a později se přes Znojmo a Mladou Boleslav dostal do Hradce Králové. Nyní spolu svedou Hradec a Kometa semifinálovou bitvu. Pro útočníka Richarda Jarůška to bude speciální série. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz ve středu od 17:00.

"Už jako malý jsem chodil skoro na každý zápas Komety, sledoval jsem to, fandil jsem a určitě tam byla vidina přání zahrát si za áčko. I proto, že už tenkrát tam byla parádní atmosféra. Bohužel to nikdy nedopadlo," zavzpomínal útočník.

"Nikdy jsem nedostal šanci. Už jsem tehdy hrál za juniory a doufal jsem, že nějaká přijde a alespoň tréninky že s áčkem absolvuji. Ale nic, bohužel nic nepřišlo. Takže když jsem dostal nabídku jít do zámoří a viděl, že šance do áčka zatím není, tak jsem to vzal," doplnil.

Jaká je v jeho očích současná Kometa? "Mají nesmírně silné čtyři pětky, ať už je to obrana nebo útok, samá skvělá jména. To je asi jejich největší zbraň," varoval Jarůšek. Svou sílu předvedlo Brno ve čtvrtfinále, kam sice šlo až ze šestého místa po základní části, ale přehrálo v něm jednoznačně pražskou Spartu. Série skončila 4:0 na zápasy pro Kometu.

"Když se jim po dobrém úvodu sezony tolik nedařilo, tak měli hodně zraněných, nehráli třeba Erat či Zaťovič a bylo to znát. Výsledek čtvrtfinále překvapil i mě, myslel jsem, že Sparta bude klást větší odpor. Ale je pravda, že sice na první pohled to vypadá jako jasná série, ale když jsem viděl ty zápasy, tak Kometa několikrát otáčela skóre, rozhodovalo i prodloužení, takže to zase tak lehké pro ně nebylo," hodnotil Jarůšek.

Ze současného mužstva Komety si zahrál jen v Mladé Boleslavi s obráncem Petrem Trškou a v juniorech Brna s gólmanem Markem Čiliakem. S ním se také před semifinálovou sérií hecoval, proběhlo mezi nimi několik zpráv.

"Chytá dobře, ve čtvrtfinále to dokázal. Měl sice slabší období, ale kdo z nás ho nemá. Kdyby chytal celou sezonu skvěle, tak asi v Brně není. Špičkujeme se. Když mi něco chytne, vždycky se usmívá. Psal jsem mu, ať si objednává dovolenou," prozradil Jarůšek.

To by znamenalo, že Hradec uspěje a postoupí do finále. "Mám přání, abychom se radovali na konci my. A je jedno, jestli to bude 4:0, nebo 4:3," řekl Jarůšek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články