Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Plzeň si i díky Indrákově hattricku vynutila pokračování série s Libercem

Liberec – Vítěz základní části Liberec nevyužil dvoubrankové vedení a podlehl na domácím ledě Plzni 3:5. Velký obrat režíroval ve druhé třetině Miroslav Indrák, který zaznamenal hattrick. Skvělý výkon podal brankář Matěj Machovský. Čtvrtfinálová série tak bude pokračovat šestým utkáním v pátek v Plzni.

Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Do první šance utkání se po pár vteřinách zápasu dostal domácí Jelínek, brankáře Machovského však překonat nedokázal. A tak šla do vedení Plzeň. Vyloučení Ševce potrestal Lev, jenž překvapil Willa střelou přes obránce.

V další minutě však dostali výhodu přesilové hry i Tygři a také oni ji využili. Ševcovu ideální přihrávku mezi obránce zužitkoval Valský. I pod další gól se podepsala nedisciplinovanost hostů. Na trestnou lavici putovali Hrnka se Lvem a Liberec přesilovku pět na tři za deset sekund využil. Do vedení jej posunul Bulíř.

V 16. minutě Bartovič potrestal plzeňskou chybu v rozehrávce a zdálo se, že bude rozhodnuto. Navíc následně mohlo být pro hosty ještě hůře, s Bulířovou gólovou šancí si ale Machovský poradil.

Zlom ve druhé třetině

Ve druhé třetině se ale obraz hry zcela změnil a Indiáni zápas otočili. Hned ve 21. minutě snížil Indrák, a když poté v přesilové hře nedokázal vrátit domácím zpět dvoubrankové vedení Bulíř, začala se prosazovat Plzeň a zejména mimořádně střelecky disponovaný Indrák. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále play-off Liberec - Plzeň

"Napadalo nám to tam. Po první třetině jsme si řekli, že to nezabalíme, že do toho půjdeme. Vyšlo to, dali jsme čtyři góly a otočili zápas," pochvaloval si jedenadvacetiletý útočník, který v početní výhodě ve 30. minutě vyrovnal, načež Will opustil domácí branku.

Takový klasický kolaps

Trenér Pešán poslal na led Lašáka, ráz hry v této třetině to však nezměnilo. Posunout Liberec zpět do vedení mohli Valský nebo Vantuch, ani jeden z nich však Makovského nepřekonal. Zato hosté s šancemi naložili lépe. O čtvrtý gól se postaral Stach a následně dokonal hattrick Indrák.

"Byl to takový náš klasický kolaps. Něco podobného se nám stalo na konci ledna v zápase s Pardubicemi, kdy jsme vedli 3:1 a utkání jsme prohráli. Ztratili jsme pokoru a dali jsme soupeři možnost zvrátit zápas. A to samé se nám stalo i dnes, byla to jen a jen naše chyba. V první třetině jsme dominovali, pak ale přišlo uspokojení z naší strany, mysleli jsme si, že už to půjde samo," zlobil se Ján Lašák.

Liberec se poté tlačil do útoku, snažil se snížit a zabránit pokračování série, narážel však na spolehlivého Machovského. Zatímco jeho počet zákroků neustále narůstal, Lašák byl bez práce. Soustavný nápor však ke snížení nevedl. V 57. minutě mohl definitivně rozhodnout Schleiss, brejk ale neproměnil. Hosty to ale nakonec mrzet nemuselo, Liberec nedokázal snížit ani při dlouhé power play.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:5 (3:1, 0:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Valský (Ševc, Bartovič), 9. Bulíř (R. Šimek, Radivojevič), 16. Bartovič (L. Krenželok) - 5. Lev (Indrák, Kadlec), 21. Indrák (Kratěna, D. Kubalík), 30. Indrák (D. Kubalík, Kratěna), 35. Stach (Lev), 38. Indrák (T. Svoboda). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Liberec: Will (30. Lašák) - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, od 21. navíc Pyrochta - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Kvasnička, Pulpán, D. Sklenička - Indrák, Kratěna, T. Svoboda - Lev, Stach, D. Kubalík - M. Procházka, Preisinger, Schleiss - Hrnka, Kracík, Koreis. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Filip Pešán (Liberec): "Bohužel za stavu 3:1 jsme měli fatální vstup do druhé třetiny. Velmi podceněné první střídání, kde jsme hned dostali branku po špatném pohybu hráčů, a to trochu nastartovalo celou dvacetiminutovku, která byla totálně bez bojovnosti. Tam jsme prohráli zápas. Nepomohli jsme brankářům, kteří měli oba strašně málo zákroků, a Plzeň trestala jakoukoliv naši chybu. Spravedlivě se série vrací do Plzně."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Pro oko diváka to bylo atraktivní utkání s nábojem play-off. Do první třetiny jsme měli dobrý vstup, vedli jsme 1:0, ale bohužel jsme udělali tři chyby a Liberec toho využil. Pak jsme si v kabině něco řekli a druhá třetina rozhodla. Byla to dvacetiminutovka přesně podle našich představ a kluci to sehráli dobře. Klobouk dolů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články