Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Výborný po pěti letech končí na lavičce Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav - Na pozici hlavního kouče hokejistů Mladé Boleslavi skončil po pěti letech František Výborný. Třiašedesátiletý trenér bude v klubu pokračovat jako sportovní konzultant. Jeho syn David Výborný po roce opouští post sportovního manažera. Novými trenéry Bruslařského klubu by se měli stát Patrik Augusta a Viktor Ujčík, kteří v současné době pracují v Jihlavě.

Sport
zdroj: ČT4

"Zvažoval jsem, že bych ještě jednu sezonu coby trenér dal, i když letos mě to zdravotně celkem semlelo a psychicky to také nebylo nic moc. Ale tady v Boleslavi jsem rád, v životě mě takhle oslovily jen dva kluby – Sparta a Boleslav. Skutečně jsem sem chodil rád, cítím se tu jako doma, je to moje rodina. Proto jsem moc rád a vážím si toho, že tu můžu dál zůstat," řekl Výborný. 

Bývalý kouč také Havířova, Litvínova, Pardubic, Českých Budějovic, slovinské Jesenice i slovinské reprezentace koučoval Bruslařský klub od roku 2012 a o dva roky později jej dovedl zpět do extraligy. V minulé sezoně s ním dosáhl historického úspěchu postupem do semifinále a konečným čtvrtým místem. Spartu dovedl v letech 2000, 2006 a 2007 k titulu.

V této sezoně Mladá Boleslav vypadla v předkole play-off s Chomutovem, když vedla 2:0 na zápasy a prohrála 2:3. Obsadila 10. pozici.

Měl by být k dispozici novým koučům. Ujčík a Augusta, syn bývalého reprezentačního kouče Josefa Augusty, mají ještě platné kontrakty v Jihlavě. Augusta je tam koučem juniorů a Ujčík působí jako asistent trenéra Petra Vlka u prvoligové Dukly. Davida Výborného má na manažerské pozici nahradit Luděk Bukač mladší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články