Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kováčik po druhém vítězství Komety: Cítili jsme obrovskou sílu, bylo to o psychice

Praha - Brněnská Kometa dokázala stejně jako v předchozím utkání otočit vývoj zápasu proti Spartě ve svůj prospěch a podruhé v řadě Pražany pokořila. O brněnské výhře rozhodl obránce Jozef Kováčik ve čtvrté minutě prodloužení, když tvrdou ranou překonal gólmana Pöpperleho. Sedmatřicetiletý bek byl v pondělním utkání faulován zezadu Nedomelem, ústřední postavou se díky vítězné trefě stal i o den později. Podle Kováčika se tým dokázal psychicky naladit a především ve třetí třetině zabojovat o další vítězství.

Jozef Kováčik z brněnské Komety (vlevo) proti Janu Buchtelemu ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Stav série 2:0 pro Brňany po dvou venkovních utkáních. V takový výsledek Kováčik před sérií duelů se Spartou sám nevěřil. Díky jeho rozhodující trefě se ale Kometa veze na vítězné vlně. "Jsem rád, že jsme vyhráli. Ani jsem nečekal, že přivezeme dva body. Ale myslím si, že za bojovnost, kterou jsme předváděli ve třetí třetině, si výhru zasloužíme," řekl Kováčik.

Slovenský obránce dostal ve čtvrté minutě prodloužení parádní přihrávku od Martina Zaťoviče a tvrdou ránou překonal Pöpperleho. "V sezoně jsme to občas zkoušeli a mockrát mi puk nedal. Teď jsem mu řekl, že tam jdu a ať mi to tam hodí. A padlo to tam," usmíval se hrdina zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. utkání Sparta Praha - Kometa Brno

Po střele se zdálo, že Kováčik si není brankou jistý, až po krátkém zaváhání vyjel slavit vstříc brněnským fanouškům. "Slyšel jsem, že to cinklo, ale neviděl jsem, jestli to padlo opravdu do brány. Počkal jsem si nějakou sekundičku, a když se všichni těšili, začal jsem i já," vysvětlil střelec rozhodující branky.

Po třetí třetině zápasu hráčům síly ubývaly, podle Kováčika byla ale stěžejní psychika týmu, kterou Kometa dokázala vyladit. "My jsme v třetí třetině věděli, že máme na to, abychom Spartu znovu porazili. Cítili jsme v sobě stále obrovskou sílu. Bylo to o psychice. My jsme se teď úplně přeladili, na ty poslední dva zápasy jsme se dali do kupy a to nám strašně pomohlo. Myslím si, že teď se potvrdilo, ukázalo, že máme obrovský potenciál a sílu," vysvětlil sedmatřicetiletý bek.

Stejně jako v prvním duelu se Spartou, kdy byl atakován Nedomlelem, se stal Kováčik znovu zásadní postavou zápasu. Hokejista si to ale nepřipouští a k předchozím událostem se nechce vracet. "To, co se stalo v minulém utkání, je za námi, už bych se k tomu nevracel. Podstatné jsou body a ty máme teď dva. Samozřejmě jsem za gól rád, nebudu lhát, jsem rád, že to padlo. Tuto sezonu jsem se trochu trápil, takže jsem velmi rád, že jsem mužstvu v tomto zápase pomohl," řekl brněnský hráč.

Každý vstřelený gól a vyhraný zápas podle Kováčika dodává hráčům sebevědomí a po úspěchu je potřeba se radovat. Zároveň je ale nezbytná příprava na další duel. "Každý zápas uděláme maximum. Do půlnoci se budeme radovat a pak už se budeme soustředit na další zápas. Myslím si, že psychika je na naší straně, ale nesmíme nic podcenit," dodal střelec vítězného gólu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články