Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Vítkovice i Boleslav mohou postoupit do čtvrtfinále play-off

Praha - Vítkovice i Mladou Boleslav dělí jen jedno vítězství od postupu do čtvrtfinále play-off. Ostravané otočili druhý duel v závěru, kdy nejprve srovnali na 2:2 a v prodloužení rozhodl Zdráhal už po devíti sekundách. To Mladá Boleslav nadělovala Chomutovu gólové příděly v obou případech a s celkovým skóre 13:2 vyhlíží ukončení série s výhodou domácího ledu. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav - Chomutov sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Mladoboleslavští vyhráli zápasy na chomutovském ledě s celkovým skóre 13:2. Svěřenci kouče Františka Výborného jako by si to nejlepší schovávali v ne zcela povedené sezoně na její závěr a toužili prožít opět po roce euforii z úspěšného vystoupení ve vyřazovacích bojích. "Je to 2:0, je to příjemné, ale nic není hotového. Musíme zachovat klid a doma se na to zodpovědně připravit," zdůraznil trenér Výborný.

Bruslařský klub zahanbil soupeře výsledky 7:1 a 6:1, i když v základní části s ním po úvodním vítězství třikrát prohrál a dohromady mu před startem předkola nastřílel za čtyři vzájemné duely osm branek. "Chtěli jsme z Chomutova aspoň jednu výhru, ale máme dvě, což je hezké. Budeme chtít urvat už první zápas. Doma budeme chtít hrát ještě aktivněji, s větším nasazením a více se tlačit do brány, protože budeme před domácím publikem," plánoval reprezentační útočník Tomáš Hyka.

Chomutov v součtu se závěrem základní části prohrál čtyři poslední zápasy, vždy v základní hrací době a v každém z nich vstřelil jediný gól. "Měli jsme jediný den na to, abychom s tím něco udělali, tak uvidíme. Ve druhém utkání jsme svou hru trochu změnili, ale stejně to nebylo nic platné," komentoval kouč Vladimír Růžička porážku 1:6.

"Dvě takové prohry se nečekaly. Na druhou stranu Boleslav ukázala sílu, jakou má. Mají výborné útočníky, neskutečně dobře jim chytá brankář a proměňují své šance. Už si nemůžeme dovolit prohrát. Je to hop, nebo trop. Teď už nemáme vůbec co ztratit, musíme se pokusit o nemožné. Na hokeji je pěkné to, že stát se může cokoliv. Neskládáme zbraně," uvedl Růžička.

Plzeň nezvládla prodloužení a stejně jako Chomutov je krok od vyřazení

Obhájce loňského bronzu Plzeň byla stavu 1:1 na zápasy mnohem blíže. Jenže po úvodní porážce ztratila vedení 2:0 v posledních 11 minutách základní hrací doby a dobře rozehraný duel definitivně protekl Indiánům mezi prsty po pouhých devíti sekundách prodloužení.

"Je to 0:2 na zápasy, ale slibuji fanouškům, že uděláme všechno pro to, abychom sérii vrátili do Ostravy a porvali se o postup v rozhodujícím pátém utkání. Věřím, že doma podáme ještě lepší výkony a budeme úspěšnější než v předchozích zápasech," řekl plzeňský asistent Ladislav Čihák.

Vítkovice před odvetou straší dlouhodobě špatná bilance na plzeňském stadionu - z posledních deseti zápasů tam devětkrát prohrály. "Víme, jakou bilanci v Plzni máme, a budeme si to připomínat cestou do Plzně i před utkáním. Potvrzuje se, že každé střídání je naprosto vyrovnané, je to boj o každý metr ledu. Takže i když to je 2:0, vůbec nic to neznamená a je před námi pořád moc práce," prohlásil vítkovický trenér Jakub Petr.

K postupu z předkola jsou zapotřebí tři výhry. Pokud Mladá Boleslav či Vítkovice neuspějí, další příležitost budou mít v pátek ve stejných arénách.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články