Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítkovice mají první bod, výhru nad Plzní zařídily povedené začátky třetin

Ostrava - Důležité branky na začátku první a druhé třetiny zařídily Vítkovicím vítězství 3:1 v úvodním předkole play-off proti Plzni. Ostravané se prosadili pokaždé ve čtvrté minutě prvních dvou částí, třetí gól přidal v závěru po Kratěnově snížení do prázdné branky při power play Západočechů Sloboda. Vítkovice se ujaly vedení v sérii na tři vítězné zápasy.

Utkání Vítkovice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Vstup do play-off Vítkovicím vyšel a už ve čtvrté minutě udeřil Kolouch, který po Vandasově akci zamířil z mezikruží přesně do šibenice. Domácí aktivní nástup dovedl ještě k šanci Kloka, ale od poloviny první části začala přebírat taktovku zápasu Plzeň.

Do vyložené šance se ale hosté nedostali a na začátku druhé půle spolkli druhou hořkou pilulku. Balán ideálně předložil puk před bránu nekrytému Hrbasovi, který bez přípravy podruhé překonal Machovského.

Ani druhým gólem ale Vítkovice soupeře nezlomily. Hosté znovu zvedli hlavu a v 28. minutě to před Bartošákem v přesilovce hořelo, Lev však při velkém náporu jen promáchl před prázdnou brankou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Plzeň

Teprve poté, co přečkali vítkovický brejk a Szturcovu ránu do tyče, se Západočeši dočkali snížení. Paradoxně ve vlastním oslabení Lev uvolnil Kratěnu a ten zkušeně umístil svůj švih pod Bartošákovu vyrážečku.

Jako politá živou vodou Plzeň v závěru druhé části protivníka ještě víc přitlačila. Procházkovu ránu z přečíslení bravurně vytáhl Bartošák, který vedení udržel i po intenzivním obléhání v plzeňské přesilovce.

"Myslím, že jsme je hráli dobře, jenom pokaždé to skončilo u mě. Zakončoval jsem to, ale nedal jsem gól. To jediné nám chybělo. Ale sehrané to bylo dobře, jenom to tam nepadlo," řekl plzeňský útočník Dominik Kubalík.

Hosté byli v početních výhodách mnohem nebezpečnější a vyrovnání odmítl v 46. minutě Kubalík, který ve vyložené příležitosti při hře pět na čtyři netrefil branku. Hned z protiútoku ale ujel Květoň, jenže Machovského ze sóla taktéž nepřelstil. "Bartéz (Bartošák) dnes odchytal skvělý zápas. Plzeň si v přesilovkách vytvářela šance, ale on to pochytal. Dneska nám hrozně pomohl," řekl Hrbas.

Plzeň v závěrečné desetiminutovce opět zahnala domácí celek do defenzivy a vyrovnání viselo ve vzduchu. Bartošák zmařil dorážku Lva, excelentní zákrok musel vytáhnout i Machovský proti Vandasově ráně. "Ten závěr jsme odehráli dobře. Chyběla trocha klidu, možná štěstí, abychom vyrovnali, ale takhle musíme začít v úterý," řekl Kubalík.

Nápor Indiánů utnul vyloučením za nafilmovaný pád Procházka. I když hosté odolali a při vyloučení Tomiho odvolali brankáře, přes celé hřiště inkasovali potřetí ze Slobodovy hole. "Viděl jsem prázdnou bránu, tak jsem to zkusil a se štěstím to vyšlo," řekl Sloboda.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kolouch (Vandas), 24. Hrbas (Balán, Sloboda), 59. Sloboda - 34. Kratěna (Lev). Rozhodčí: Lacina, M. Petružálek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 5903. Stav série: 1:0.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Hrbas, Baranka, Klok, D. Krenželok, Výtisk - P. Zdráhal, O. Roman, Olesz - Vandas, Kolouch, Kucsera - Hudeček, Y. Stastny, D. Květoň - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Plzeň: Machovský - Kvasnička, Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán, Čerešňák - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - M. Procházka, Kratěna, Lev - Indrák, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Jakub Petr (Vítkovice): "Vydařil se nám vstup. Jsme rádi, že jsme úvodní tlak korunovali brankou. Stěžejní momenty byly za stavu 2:0, kdy jsme nevyužili šance, byla tam i tyčka a pak inkasovali v přesilovce. Pak to utkání neslo všechny znaky play-off, hlavně výborné výkony gólmanů. Jedině tímhle stylem hry můžeme uspět, ale je to jen první zápas."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, což se nám nepodařilo. Vítkovice byly lepší, měly lepší pohyb, byly silnější na puku a logicky z toho přišel gól. My jsme ve hře měli pasáže s náznaky šancí, které jsme ale neproměnili. Dokázali jsme potom snížit a cítili jsme, že máme šanci uspět. Ale bohužel v závěru, kdy jsme Vítkovice zatlačili, už nebylo tolik prostoru, abychom vyrovnali. Ideální šanci jsme měli v power play a v situaci šest na čtyři, bohužel jsme inkasovali rychle třetí gól."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články