Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov drží naději na elitní šestku, Boleslav přetlačil 3:1

Chomutov - Piráti nadále živí naději na nejlepší šestku po základní části, když v těsném souboji přetlačili o předkolo hrající Mladou Boleslav. Bodově naprázdno tentokrát vyšel Michal Vondrka a ztratil kontakt s čelem v kanadském bodování soutěže. Středočeši prohráli podruhé v řadě a jejich náskok v desítce se ztenčuje.

Utkání Chomutov - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Úvod zápasu přinesl na obou stranách kluziště značný počet střeleckých pokusů, které však končily u Laca a Maxwella. Až po polovině úvodní třetiny se prosadil Skokan, jenž s hráčem na zádech trefil horní část branky hostů. O chvíli později měla Mladá Boleslav možnost vyrovnat v přesilové hře, což se jí nepovedlo. Poté neuspěli ani Piráti, kterým se téměř minuta Lencova trestu přenesla do prostředního dějství.

Krátce po skončení nevydařené přesilovky vypálil nebezpečně z mezikruží Valach, ale jeho rána minula branku. Poté našel Kaše před bránou Tomicu, jenž byl ale tvrdě sestřelen soupeři. Po polovině duelu hráli hosté přesilovou hru, ve které měl Hyka před sebou odkrytou branku, ale Lacovi pomohl jeden z obránců. Poté, co Kämpf nastřelil boční oblouk, mohl srovnat Klepiš, jehož vychytal Laco. Ve 39. minutě zvýšil vedení domácích Tomica, jenž se dostal k puku po zmatku před brankou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Mladá Boleslav

"Základ byl v tom, že nám dobře zachytal Jánko Laco, což bylo hodně důležité. V rozhodujících chvílích nás podržel a my jsme tam nějaký gól plácli. Já osobně jsem se cítil dobře, jako mužstvo jsme měli dobrý pohyb, takže jsme zaslouženě vyhráli, přestože v závěru měla Mladá Boleslav nějaké šance," zhodnotil utkání chomutovský útočník Michal Vondrka.

Mladá Boleslav sice na přelomu druhého a závěrečného dějství nevyužila přesilovku při Chalupově vyloučení, ale hned osm vteřin po jejím skončení vstřelil kontaktní gól po sólové akci Hyka.

"Za stavu 2:0 Chomutov čekal, co uděláme. Hrál dobře střední pásmo. Za stavu 2:1 jsme měli asi čtyři tutové šance, které jsme nevyužili. Potom je těžké hrát proti týmům, jako je Chomutov, který si dokáže výsledek udržet," uvedl Tomáš Hyka.

O chvíli později neuspěl z těsné blízkosti Pabiška, který poté obdržel dvouminutový trest, čehož Piráti nevyužili. Tlak vytvořili až v posledních vteřinách přesilovky. I Středočeši hráli přesilovku, ve které ujel Musil, jenž ale Laca neprostřelil. Vyrovnat mohl také z mezikruží Vampola, ale zamířil mimo. Chomutov se ubránil i v dalším oslabení a při power play hostů pojistil výhru do prázdné branky Poletín.

"V posledních zápasech moc gólů nedostáváme, což je díky Jánko Lacovi, ale i díky obraně. Hrajeme spíše dozadu. Jsem zvědavý, jak budeme hrát příští zápas, protože jsem to určitě zakřiknul," smál se kapitán Pirátů Vondrka.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Skokan (Flemming), 39. Tomica (V. Růžička ml.), 60. Poletín - 42. Hyka (Kurka, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 4231.

Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, L. Chalupa - Vondrka, Huml, Poletín - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Skokan, Račuk, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Kučný, Hrdinka, Štich - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Pacovský - Orsava Klepiš, Žejdl - Pospíšil, Vampola, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Petr Martínek (Chomutov): "Viděli jsme klasické utkání jako v play-off, nebylo moc na krásu. Jsou to pro nás dobré bodíky vzhledem k vývoji v tabulce. Několikrát nás podržel Jánko Laco, díky kterému jsme získali tři body."

Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Po dobrém výkonu z domácího zápasu proti Spartě jsme se připravovali, abychom proměnili šance. Nemohli jsme se dvě třetiny dostat do tempa, což možná bylo nějakou únavou. Nevím. Ve třetí třetině jsme naskočili jedním gólem, ale potom jsme opět neproměnili dvě nebo tři vyložené šance, které nás stály zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články