Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Zlín ztratil výhru v závěru, ale díky triumfu na nájezdy je přece jen desátý

Zlín – Prakticky celý zápas vedli, jenže pět minut před koncem kapitulovali z hole Vladimíra Růžičky, a přišli tak o tříbodové vítězství. Zlínští hokejisté si ale se sveřepým soupeřem z Chomutova nakonec přece jen poradili a rozhodli v sedmé sérii nájezdů. Berani se díky vítězství 4:3 posunuli na klíčové desáté místo, které znamená předkolo play-off. Chomutov ale nemusí tolik smutnit, před Kometu se sice na šesté místo neposunul kvůli horšímu skóre, má ale stále lepší vzájemné zápasy, které na konci základní části rozhodují.

Utkání Zlín - Chomutov
zdroj: ČT4 autor: Pavel Paprskář

Do boje o desítku se pustili Berani svědomitě. Již ve třetí minutě zachytil rozehrávku Chomutova Šťastný a přidal svůj třetí gól v posledních dvou zápasech. Následně byli sice hosté aktivnější, větší šanci si ale nevytvořili. To Zlínští vytěžili z minima maximum. Ondráček s Bukartsem ještě neuspěli, v 19. minutě už ale ránou z první zvýšil na 2:0 Blaťák.

Druhá třetina patřila Chomutovu. První šanci hostů ještě Kašík zlikvidoval, v čase 20:43 ale inkasoval po teči Růžičky. Při následném vyloučení Dlapy mohl Zlínu vrátit dvoubrankové vedení kapitán Veselý, ale nestalo se tak. Naopak vyrovnat mohl Vondrka, jeho rána dokonce prošla mezi betony Kašíka, do sítě si ale cestu nenašla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Chomutov

Možnost měli Piráti i v oslabení, Kotvan chyboval při rozehrávce, Kämpf však úniku nevyužil. Po něm v brejku i Sklenář mířil mimo. Možnost za Zlín si vytvořil zase Popelka, za Laca však kotouč nedotlačil.

Více ze hry měli i nadále hosté a nakonec se jim podařilo i vyrovnat. Uklidnit je sice mohl junior Chytil, jehož jedna šance skončila i na brankové konstrukci, ale ve 47. minutě již Kašík kapituloval. Ihned po buly uspěl svým pokusem Lauko.

Piráti nadále svého soupeře svírali v tlaku, jenomže Zlín se z ojedinělé možnosti prosadil. Bukartsova střela skončila před Lacem, kde byl se svou dorážkou pohotový Holík. Při následném Blaťákově vyloučení však hosté opět srovnali krok. Humlova šance ještě gólem neskončila, Růžička však již zamířil přesně.

Utkání došlo do prodloužení, ve kterém se Chomutov musel dvě minuty bránit v oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. Zlín ale početní výhodu nevyužil. Zápas se tak rozhodl až v samostatných nájezdech a hrdinou se v osmé sérii stal Bukarts.

"Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Na obou stranách jeli šikovní hráči, měli jen trochu smůly, že jim to tam nespadlo. Buky (Bukarts) zachoval chladnou hlavu a nějak puk do brány propasíroval," řekl po zápase brankář Jakub Kašík, který si připsal 37 zákroků a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 4:3 po sam. náj. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. D. Šťastný, 19. Blaťák (P. Holík, Bukarts), 51. P. Holík (Bukarts, Kubiš), rozhodující nájezd Bukarts - 21. V. Růžička ml. (Rutta, Huml), 47. Lauko (Račuk), 56. V. Růžička ml. (Valach). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Lacina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4272.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Honejsek, O. Veselý - Ondráček, Chytil, Ostřížek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Chomutov: J. Laco (37. - 38. T. Král) - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, Chalupa - V. Růžička ml., Huml, Vondrka - Skokan, Šťovíček, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Hlasy trenérů po zápase PSG Zlín - Piráti Chomutov: Martin Hamrlík (Zlín):

"Úvod byl super, co víc si přát. Paradoxně nám to ale asi uškodilo, jelikož potom jsme v určitých úsecích jenom bránili. Střely byly jasně pro Chomutov. Důležitost utkání klukům svazovala hlavu i ruce, každopádně soupeř byl dnes lepší. My musíme jen poděkovat Kašíkovi, který to všechno sám zachránil. Jsme rádi, že i když se nám nedařilo, tak se nám povedlo vyhrát."

Jan Šťastný (Chomutov): "Nezachytili jsme úvod utkání, kde jsme neměli pohyb a prohrávali jsme osobní souboje. O přestávce jsme si řekli určité věci a začali jsme je plnit. Hráli jsme dobře, jenom jsme bohužel nevyužili šance. Zlín se následně dostal do vedení 3:2 vinou naší chyby a už jsme moc v body nevěřili. Každopádně parádní přesilovka nás dostala do hry. Nájezdy byla show pro diváky. Soupeř zaslouženě vyhrál, dneska jsme nepodali optimální výkon."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články