Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vary začaly zostra, nakonec se ale radovaly Vítkovice

Karlovy Vary - Hokejisté Vítkovic nedopustili překvapení a na ledě posledních Karlových Varů zvítězili 5:3. Energie vedla v polovině první třetiny už 2:0, ale Ostravané si i díky dvěma gólům a asistenci útočníka Romana Szturce upevnili pozici v desítce.

Utkání začali lépe domácí. Ve třetí minutě si vlastní zblokovanou střelu dojel Flek a poprvé překonal Bartošáka v brance Vítkovic. V 11. minutě po aktivním forčekinku v obranném pásmu hostů získala Energie puk, Mullane připravil pozici k zakončení pro Grígera a ten střelou z mezikruží navýšil vedení. Aktivitu a převahu hráčů z lázeňského města zchladil ale Balán, který v 15. minutě snížil po hrubce Baldajeva za vlastní brankou.

Druhá dvacetiminutovka přinesla úplně odlišný obraz hry. Vítkovičtí přitvrdili v osobních soubojích a začali napadat karlovarské hráče již v jejich obranném pásmu. Zvýšená aktivita jim přinesla i brankový efekt. Ve 24. minutě našel Klok volné místo u pravé Honzíkovy tyčky a pohotovou střelou srovnal skóre na 2:2.

Zvýšená tvrdost hráčů obou mužstev přinesla v polovině zápasu sérii vyloučení, při kterých se opět prosadili Severomoravané. Nejdříve ve 37. minutě ve vlastním oslabení projel přes celé kluziště Szturc a střelou z vrcholu kruhu pro vhazování otočil vývoj utkání. O minutu později při vyloučení Beránka překonal Květoň počtvrté dnes nejistého Honzíka. Po obdržené brance sáhli domácí trenéři k jeho vystřídání Tadeášem Dvořákem.

Ve 43. minutě po další hrubé chybě namazal obránce Weinhold agilnímu Szturcovi a ten navýšil skóre již na tříbrankový rozdíl. Definitivní podobu výsledku dal v 53. minutě Vojtěch Tomeček, který zužitkoval ideální nahrávku Mullanea.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Flek (D. Kindl), 11. Gríger (Mullane, Tomáš Dvořák), 53. V. Tomeček (Mullane) - 15. Balán (Szturc), 24. Klok (Tybor, D. Květoň), 37. Szturc, 38. D. Květoň (O. Roman, Tybor), 43. Szturc. Rozhodčí: Hradil, M. Petružálek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2166.

Karlovy Vary: Honzík (38. Tadeáš Dvořák) - Baldajev, Sičák, Dujsík, Harant, M. Rohan, Tomáš Dvořák, od 41. navíc Weinhold - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Gríger, Mullane - Flek, D. Kindl, O. Beránek - od 41. navíc Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, D. Krenželok, Urbanec, Výtisk, Kovář - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Hudeček, Y. Stastny, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, E. Němec - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Nám se sice povedla první třetina, ale v jejím závěru jsme dostali branku, na kterou jsme soupeři nahráli čistým námazem. Od druhé třetiny jsme začali hrát strašně naivní hokej, takhle se nedá hrát. Soupeř samozřejmě ty naše drobné chybičky, které jsme tam udělali, razantně trestal."

Jakub Petr (Vítkovice): "Každý trenér chce mít první zápas po reprezentační pauze za sebou a doufá, že se všechno, co přes pauzu s mužstvem trénoval, v tom prvním zápase projeví. Z naší strany to však v první třetině evidentně nebylo, ta byla z naší strany hrůzostrašná. I když jsme tam měli pár brejkových situací, výsledek k nám byl milosrdný. Jsem rád, že od druhé třetiny jsme se vrátili ke hře, kterou jsme produkovali před pauzou. Pořád mě však trápí naše krátké výpadky ve hře, které mi nedávají spát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články