Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bitvu o třetí místo vyhrál Hradec, udolal Spartu 5:2

Praha - Východočeši svedli se Spartou přímý boj o třetí místo v tabulce. Po obratu utkání dokázali hokejisté Hradce Králové bitvu dotáhnout do vítězného konce a zdolali Pražany 5:2. Díky výhře mají na třetí příčce tříbodový náskok. Mountfield sice v zápase prohrával 1:2, ale k obratu mu pomohl dvěma góly v přesilovkách útočník Tomáš Knotek.

Radost hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hosté se v úvodu ubránili při Newtonově trestu, kdy pálil Vrána. Jeho vyloučení pak výhodu domácích přerušilo. Na druhé straně už při plném počtu hráčů na ledě zahrozili Bednář a Gregorc. V osmé minutě se radovali z vedení hosté, když se Pavlík natlačil před branku a z dorážky trefil odkrytou branku Nedvídek.

Sparta vyrovnala za 45 vteřin, když Vydareného z trestné lavice vrátil na led hned po 12 sekundách Vrána. Z levého na pravý kruh jej krásnou zadovkou uvolnil Hlinka a kanonýr Pražanů vstřelil 21. branku v sezoně. Vrátit vedení Mountfieldu mohl Pavlík. Při Švrčkově vyloučení se Hradec neprosadil a naopak inkasoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Hradec Králové

 Kombinaci Buchteleho a Kaliny zakončil před brankou volný Klimek. Možnosti na vyrovnání měli Dej a Picard, blízko zvýšení náskoku byl naopak v 19. minutě Řepík. Domácí gólman Pöpperle měl zase štěstí, že padající puk po jím vyražené tvrdé ráně od modré čáry neskončil za jeho zády.

V úvodu druhého dějství Sparta odolala při Uhrově trestu a při šanci Mountfieldu už po jeho návratu na led zachránil situaci obránce Piskáček, který zastoupil v brankovišti překonaného Pöpperleho. Při Picardově trestu měl v polovině utkání možnost Kumstát. Sparta mohla podruhé v utkání udeřit v oslabení v 35. minutě, ale Rybár Formanův únik zlikvidoval.

Další přesilová hra se už Východočechům povedla a 20 vteřin před koncem druhé třetiny vyrovnali po bleskovém využití Ihnacakova trestu. Vránovo vyhození zachytil Bednář a uvolnil Knotka, který z pravého kruhu trefil odkrytou branku. Hosté otočili stav v 43. minutě, kdy se Pláněk prosadil střelou od modré čáry. Sudí si u videorozhodčího ověřili, zda puk netečoval vysokou holí stínící Köhler, a gól uznali.

Hradec Králové vzápětí ustál oslabení při Dietzově trestu a sám využil Pechova pobytu na trestné lavici ke zvýšení. Bednářova střela se od obránce Piskáčka odrazila přímo na hůl Knotka, který opět z pravého kruhu trefil odkrytou branku. Hosté pozorně bránili náskok a v 58. minutě v power play dovršil výsledek do prázdné branky Jarůšek.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:5 (2:1, 0:1, 0:3Branky a nahrávky: 9. P. Vrána (J. Hlinka, Řepík), 13. Klimek (Kalina, Buchtele) - 8. Nedvídek (R. Pavlík, Gregorc), 40. T. Knotek (Jaroslav Bednář), 43. Pláněk (Nedvídek, R. Pavlík), 46. T. Knotek (Jaroslav Bednář, Gregorc), 58. Jarůšek. Rozhodčí: Bejček, Hodek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7990.

Sestavy:

Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Mikliš - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Deveaux, Ihnacak, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, od 21. navíc Čáp - Červený, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Hlasy trenérů po utkání 46. kola hokejové extraligy HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové:

Zdeněk Moták (Sparta): "První třetina byla z naší strany v dnešním zápase herně i výsledkově nejpovedenější. Bohužel jsme potom nenavázali gólově, nepřidali jsme žádnou branku a nedokázali jsme se ani moc prosazovat. Hradečtí hráli velice dobře obrannou fázi a my jsme se nedostali do šancí. Na naší straně bylo mnoho vyloučení a jsou to i fauly v útočném pásmu. Na to si budeme muset dávat pozor a vylepšit to."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "My jsme tu první třetinu odehráli hodně lehkovážně. Sice jsme dali vedoucí gól, ale pak Sparta sehrála výborně přesilovku a nechali jsem si zápas otočit v naší přesilovce. První třetina prostě nebyla z naší strany dobrá. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Jak jsme dvě třetiny hráli špatně přesilovky, tak jsme pak dokázali v závěru té druhé při jedné početní výhodě srovnat. To byl důležitý moment a byli jsme zpátky v zápase. Pak jsme to ještě překlopili na svojí stranu a musím hráčům poděkovat za body i za výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články