Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litvínov otočil dramatický duel s Kometou, přestřelku v Pardubicích ovládl Chomutov

Po reprezentační přestávce se znovu na plné obrátky rozjela hokejová extraliga. Ve 46. kole ovládl souboj o páté místo Litvínov nad Kometou, když otočil průběh dramatického utkání. Oceláři už počtvrté dokázali přelstít Olomouc, před kterou poskočil v tabulce Zlín. Pošesté v řadě se podařilo bodovat mladoboleslavským hokejistům, kteří v bitvě o deváté místo zdolali Plzeň. Piráti porazili předposlední Dynamo poprvé v sezoně a dotáhli se bodově na šestou Kometu.

Litvínovští hokejisté se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Zavoral Libor

Třinec - Olomouc 3:2

Ani napočtvrté v sezoně Olomouc nevyzrála na Třinec. Oceláři si připsali tři body za vítězství 3:2, když většinu zápasu pohodlně vedli, v závěru se ale museli strachovat o výhru. Olomouc se však zbytečnými vyloučeními připravila o možnost zatlačit na svého soupeře, a i když bodový odstup Mory od předkola play-off stále činí čtyři body, předskočil ji Zlín.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ

Litvínov - Brno 5:3

Litvínovští hokejisté v utkání s Kometou celé dvě třetiny prohrávali, ale nakonec zápas otočili. Hostujícímu celku nepomohl ani návrat Martina Erata po šestitýdenní pauze kvůli zranění. Kometa vedla 2:0 a 3:1, ale Severočeši ji nakonec poprvé v sezoně obrali o všechny body, především zásluhou třetího dějství, jež vyhráli 3:0. Přímý souboj o pátou příčku rozhodl trefou ze začátku 54. minuty útočník Martin Hanzl. Dva góly dal v dresu vítězů zkušený obránce Karel Pilař. 

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ

Plzeň - Mladá Boleslav 2:1

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli přímý souboj o devátou příčku na ledě Plzně 2:1 a bodovali pošesté za sebou. Vedoucí branku Boleslavi zaznamenal v první třetině ve vlastním oslabení Tomáš Hyka, vítěznou trefu Středočechů pak v úvodu třetí třetiny obstaral Tomáš Urban. Snížení Petra Kadlece při závěrečné plzeňské hře bez brankáře přišlo příliš pozdě.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ

Pardubice - Chomutov 4:7

Chomutovští hokejisté zvítězili v Pardubicích 7:4 po bláznivé přestřelce. Piráti porazili Dynamo o tři branky, o výhře rozhodla především druhá třetina, ve které padlo sedm gólů, oba týmy se navíc trefily při vlastním oslabení. Utkání přineslo také šarvátku mezi domácím Davidem Tomáškem a Brettem Flemmingem. Chomutovský obránce chvíli předtím fauloval Petra Čáslavu a zápas tímto momentem pro oba hráče skončil.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ

Sparta - Hradec Králové 2:5

Východočeši svedli se Spartou přímý boj o třetí místo v tabulce. Po obratu utkání dokázali hokejisté Hradce Králové bitvu dotáhnout do vítězného konce a zdolali Pražany 5:2. Díky výhře mají na třetí příčce tříbodový náskok. Mountfield sice v zápase prohrával 1:2, ale k obratu mu pomohl dvěma góly v přesilovkách útočník Tomáš Knotek.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ

Karlovy Vary - Vítkovice 3:5

Hokejisté Vítkovic nedopustili překvapení a na ledě posledních Karlových Varů zvítězili 5:3. Energie vedla v polovině první třetiny už 2:0, ale Ostravané si i díky dvěma gólům a asistenci útočníka Romana Szturce upevnili pozici v desítce.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy