Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Litvínov otočil průběh utkání a přehrál Kometu 5:3

Litvínov - Litvínovští hokejisté v utkání s Kometou celé dvě třetiny prohrávali, ale nakonec zápas otočili. Hostujícímu celku nepomohl ani návrat Martina Erata po šestitýdenní pauze kvůli zranění. Kometa vedla 2:0 a 3:1, ale Severočeši ji nakonec poprvé v sezoně obrali o všechny body, především zásluhou třetího dějství, jež vyhráli 3:0. Přímý souboj o pátou příčku rozhodl trefou ze začátku 54. minuty útočník Martin Hanzl. Dva góly dal v dresu vítězů zkušený obránce Karel Pilař.

Do domácí sestavy se vrátil obránce Sörvik, v brněnském dresu nastoupil po více než měsíci zkušený forvard Martin Erat. Na úvodní branku diváci čekali pouze do třetí minuty: Kvapil pálil švihem v početní výhodě a jeho střela propadla houští těl a brankáři Janusovi pod betonem. Domácí ohrozili Vejmelku až v polovině první části, ale Pavlíkovy střely od modré čáry zastavil pozorný brněnský gólman.

Na druhé straně ujela dvojice Erat, Hruška, druhý jmenovaný však nezakončil přesně. V 13. minutě si Černý zpoza branky vybruslil až před Vejmelku, ten byl u své tyčky pozorný. Další šanci měl Hübl, hostující brankář vytěsnil puk lapačkou. Jen 13 vteřin před koncem první třetiny dokázal využít chybu v domácí rozehrávce Nečas a zvýšil na 2:0 pro hosty.

První šanci druhé třetiny si připsal Dočekal, nejprve z mezikruží vypálil forhendem, poté si sjel i pro dorážku a zkoušel to bekhendem, ale Janus se vyznamenal. Litvínovští se v 27. minutě dočkali z čista jasna snížení na 1:2. Pilař se nerozpakoval, napálil puk od modré čáry a ten k překvapení všech skončil v brance.

Na druhé straně zahrozili hosté, nejprve Hruška vyprášil Janusovi betony, poté domácí brankář vytěsnil koncem hole Vondráčkovu střelu švihem a do třetice se vyznamenal Janus při ranách Haščáka a Čermáka. Ve 35. minutě přidali Brněnští třetí gól: Doležal chyboval před vlastní brankou a Radim Zohorna toho dokázal bleskově využít.

Litvínovským se ale podařilo opět snížit, když v závěru třetiny proměnil samostatný únik Martynek. Litvínovu narostla do třetí části křídla, nejprve neuspěl po samostatné akci Pavelka, o minutu později ale našlápl ve středním pásmu Černý, oklamal dva protihráče a střelou švihem propálil Vejmelku.

Na druhé straně se opět vyznamenal Janus, jenž dokázal betonem zastavit Haščákovu dorážku. V 54. minutě vyvinula obrovský tlak druhá litvínovská formace a dokázala ho přetavit ve vedoucí branku. Bezmocného brankáře překonal Martin Hanzl. Hosté byli jako opaření, do konce zápasu si nevypracovali žádnou větší příležitost, a tak dal razítko na výsledek nekompromisní ranou ze středního pásma do prázdné branky Pilař.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 5:3 (0:2, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 27. K. Pilař (Sörvik), 39. Martynek, 49. J. Černý (R. Hanzl, Pavlík), 54. M. Hanzl (R. Hanzl), 60. K. Pilař (Gerhát, M. Hořava) - 3. M. Kvapil (M. Erat, O. Němec), 20. Nečas (H. Zohorna), 35. R. Zohorna (Vondráček, Dočekal). Rozhodčí: Hribik, Bulanov (Rus.) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení 4:5. Využití 1:1. Diváci: 4135.

Sestavy:

Litvínov: Janus - Gula, Pavlík, Sörvik, T. Pavelka, K. Pilař, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, Nečas, Brabenec - Vondráček, Dočekal, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy