Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav ukončila sérii Vítkovic, v souboji o předkolo play-off vyhrála 3:0

Mladá Boleslav ‒ Duel celků pohybujících se ve druhé polovině tabulky opanovali hokejisté Mladé Boleslavi. Před vlastními fanoušky porazili Vítkovice 3:0 a poskočili do elitní desítky extraligy. Vítězná šňůra ostravského mužstva čítající tři duely v řadě tak pokračování nenabídla. Brankáře hostí Patrika Bartošáka překonali během úvodní třetiny Žejdl s Hykou. Konečné skóre stanovil šest minut před koncem Orsava. 

Lukáš Žejdl překonává vítkovického brankáře Bartošáka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Hned ve druhé minutě zápasu dostali hosté první výhodu přesilovky, během které střílel z mezikruží nebezpečně Olesz. Maxwell však jeho pokus efektním zákrokem lapačkou chytil. Ve druhé přesilovce hostů se řítili Hyka s Žejdlem na jediného obránce hostů a nadějnou koncovku překazil až faul vracejícího se Stastného.

Poté přišel smolný moment pro domácího útočníka Pacovského, jenž strávil většinu letošní sezony na marodce. Při faulu na Olesze se sám zranil a z ledu mu s bolavým kolenem museli pomáhat spoluhráči. V zápase nicméně po ošetření mohl pokračovat.

Pernou chvilku si pak prožil také brankář Maxwell, kterému nadělal potíže puk odražený od zadního mantinelu. Vzápětí už přišla na řadu i gólová radost Bruslařského klubu. Vítkovická obrana zapomněla na Žejdla a ten samostatný únik zakončil přesnou střelou mezi betony gólmana Bartošáka. V závěru první třetiny se navíc prosadil nadvakrát také Hyka.

I do druhé části vstoupili aktivněji hosté. Po dvou minutách hry trefil horní tyč Balán. Poté se mohl prosadit Látal ujíždějící sám na gólmana Bartošáka, ale blafák do gólové koncovky nedotáhl.

Vítkovický brankář pak zneškodnil i velkou šanci Pospíšila. Domácí si udržovali mírnou převahu i díky několika přesilovkám, prosadit se jim však nedařilo. Nejnebezpečnější byla Hykova teč Pacovského dělovky od modré čáry. Maxwellovu pozornost na druhé straně vyzkoušel Květoň.

S kormidlem utkání mohl pootočit jiným směrem v úvodu třetí třetiny Stastny, ale jeho střela z dobré pozice mířila těsně nad branku. Vítkovice se i nadále tlačily za kontaktním gólem, jenže Mladá Boleslav pozorně bránila. Akcie hostů na případný zvrat notně zchladil osm minut před koncem Baranka, když nevybíravě trefil loktem do hlavy Musila.

Hostující bek za to inkasoval trest na pět minut plus do konce utkání. A Boleslav navíc svého prvního centra pomstila i hokejově. Po více než minutě přesilovky totiž zakončil do odkryté branky pohlednou kombinaci Orsava. V poslední minutě jel ještě sám na branku Lenc, ale čtvrtý gól nepřidal.

45. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Žejdl (Jan Hanzlík), 20. Hyka (Lenc, Musil), 54. Orsava (Urban, Vampola). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:7, navíc Baranka (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3052.

Mladá Boleslav: Maxwell - Štich, Stříteský, Jan Hanzlík, Kurka, Hrdinka, Holub, Bernad - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Pacovský - Orsava, Žejdl, Pospíšil - Musliu, Vampola, Jonák. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Urbanec, Klok, Hrbas, Výtisk, Baranka - D. Květoň, O. Roman, Tybor - Olesz, Y. Stastny, Tomi - Kucsera, Balán, P. Zdráhal - Szturc, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

František Výborný (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že Vítkovice mají formu, nebudou na nic čekat a půjdou do nás aktivně. My jsme ale hráli dobře ve středním pásmu. Navíc jsme dali dva góly, což pro nás bylo extrémně důležité. Ve druhé třetině jsme měli přesilovky, ale paradoxně jsme se v nich nedokázali prosadit. Potřebovali jsme dát třetí gól, protože letos jsme to už několikrát v takové situaci nezvládli, a to třeba i s horšími soupeři. Pro nás jsou to dneska zlaté body s těžkým soupeřem."

Pavel Trnka (Vítkovice): "V první třetině jsme sice měli optický tlak, ale nic jsme z toho nevytěžili, navíc jsme prohrávali 0:2. Navíc jsme oba góly inkasovali z věcí, o kterých víme, že je v nich Boleslav silná. Druhou třetinu ani nebudu komentovat. Do té třetí jsme si ještě mysleli, že můžeme se zápasem něco udělat, ale pak jsme se nechali hloupě vyloučit a bylo po zápase."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články