Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Hradec Králové odskočil Litvínovu na čtyři body a drží se Sparty

Hradec Králové - Litvínov nezvládl duel o čtvrté místo a na ledě Hradce Králové podlehl Mountfieldu 1:3. Dvě branky vítězů vstřelil Alexandre Picard, za hosty snižoval Martin Hanzl. Domácím nakonec nevadilo ani neproměněné trestné střílení Richarda Jarůška. Východočeši jsou čtvrtí o skóre za Spartou, Pražané ale mají zápas k dobru. Verva klesla na šestou příčku a Chomutov na ni ztrácí tři body.

Utkání Hradec Králové - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Utkání se v úvodu hrálo bez větších šancí na obou stranách. Až v posledních pěti minutách úvodní části navázali domácí, kteří nastoupili bez nemocného kapitána Bednáře, na páteční výkon z derby v Pardubicích. Nejprve se dostal do slušné možnosti Kukumberg, ale Janus zasáhl betonem. Gól padl v 18. minutě, kdy Jarůšek zachytil nepříliš dobré vyhození hostů, puk předal Picardovi a ten perfektní ranou do horního rohu pokořil Januse.

Ve druhé části byl Mountfield výrazně lepší, hned v úvodní minutě trefil Červený ve velké šanci Januse do helmy. Poté sice Hradec podržel gólman Rybár, jenž betonem vyrazil výbornou střelu Černého, jenže pak Mountfield zvýšil tlak. Picard Januse nejprve nepokořil, ale ve 25. minutě se dobře zorientoval na brankovišti a dorážkou zvýšil na 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

Třetí branku pak mohl ve 28. minutě přidat Jarůšek, ale neproměnil trestné střílení nařízené za faul gólmana Januse právě na něj. Tento moment hosty povzbudil, po něm byli lepší. Jejich vzepětí využil ve 33. minutě Martin Hanzl, který se trefil po přihrávce Jakuba Černého od zadního mantinelu.

Třetí třetinu začala Verva velkým tlakem, na domácích byla viditelná únava, která se u nich hromadí i kvůli startu na Spenglerově poháru v Davosu v závěru prosince. Jenže brankář Rybár byl vynikající, navíc se jeho spoluhráči postupně zvedli a hru vyrovnali. V poslední minutě k tomu útočník Červený skóroval při power play hostů do prázdné brány a bylo rozhodnuto.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Picard (Jarůšek), 25. Picard (Čáp, Jarůšek), 60. Červený (Dragoun) - 33. M. Hanzl (J. Černý). Rozhodčí: Polák, Kika - J. Svoboda, Kotlík. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5497.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Dragoun, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - P. Beránek, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Válek, Trávníček - Jurčík, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Bylo to vyrovnané utkání. Nám se podařilo odskočit dvěma brankami. Škoda, že jsme nepřidali třetí. Ríša Jarůšek nedal trestné střílení, velkou šanci měl i Jirka Šimánek. Místo toho hosté snížili. Byli jsme si vědomi litvínovské síly v útoku. Při našem náročném programu jsme věděli, že hráči nemají tolik sil, proto jsme se ve třetí třetině soustředili na dobrou obranu. Bylo to nesmírně náročné, ale sebrali jsme všechny síly a zvládli to."

Darek Stránský (Litvínov): "Myslím, že první dvě třetiny byly poměrně vyrovnané. Byly tam pasáže, kdy jsme my přitlačili soupeře a kdy on přitlačil nás. Jenže domácí zvládli dvě situace důrazem v předbrankovém prostoru a skórovali. Nám se to povedlo jen jednou. Ve třetí třetině jsme sice měli územní převahu, ale nevytvořili jsme si vlastně žádnou obrovskou šanci, a proto jsme v Hradci nebodovali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články