Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Penaltový mág Bukarts zařídil Zlínu vítězství nad Pardubicemi

Zlín - Sedmigólový debakl z Plzně je minulostí. Hokejisté PSG Zlín doma zdolali po samostatných nájezdech Pardubice 5:4, přestože dvě minuty před koncem prohrávali 2:4. Hrdinou duelu byl lotyšský reprezentant Roberts Bukarts. Základní hrací dobu končil s bilancí jednoho gólu a dvou asistencí. Následný rozstřel okořenil dvěma zásahy včetně rozhodující trefy, čímž přisoudil Beranům bod navíc.

Roberts Bukarts
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Po delší době jsem zaznamenal tolik bodů, ale hlavní jsou ty týmové. Lidi za stavu 2:4 už odcházeli, asi toho teď litují," řekl po utkání Bukarts.

Úvodní šanci měl už v první minutě domácí Říčka, na druhé straně se dostal do obrovské příležitosti Ščotka. Ani jeden však puk za záda brankáře neprotlačil. Zlín hrál po páteční porážce v Plzni opatrně, ale přesto jako první inkasoval. Ve 12. minutě nedokázali odpálit puk do bezpečí, čehož pohotově využil Schaus. Berani následně zvýšili tempo a zaslouženě vyrovnali. Šťastný ještě trefil tyč, ale o chvilku později už se zblízka prosadil Bukarts.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Pardubice

V prostředním dějství měli více šancí Východočeši. Schausova střela Kašíkovi vypadla z náručí, nikdo ale na dorážku připraven nebyl. Poté chytře tečoval Rolinek, ovšem pouze do boční sítě. Ve 37. minutě však Pardubice přece jen skórovaly. Nahodil objel Kotvana, předložil puk Bártovi, který jej zasunul do prázdné branky.

Zlín si v úvodu třetí třetiny vytvořil hned několik šancí a v největší neuspěl sám před Hüblem Říčka. Hráči Dynama museli faulovat a svěřenci kouče Hamrlíka v přesilovce pěti proti třem vyrovnali zásluhou Holíka. Vzápětí usedl na trestnou lavici za faul po odpískání Čáslava, ale jeho spoluhráči oslabení ubránili.

Obrovská šance se naskytla Zlínu v 51. minutě. Popelka nejdříve trefil tyč a Říčka nedokázal dorazit puk do prázdné branky. Hned za pár sekund putoval na trestnou Okál, což Pardubice bleskově potrestaly tvrdou ranou Čáslavy. Vyrovnat mohl Kubiš, ale radovali se naopak hosté. V čase 57:15 přesně zamířil po rychlém brejku Ján Sýkora.

Hned za čtyřiadvacet vteřin nicméně vykřesal domácím naději kapitán Veselý a devětatřicet sekund před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení Šťastný. Skóroval při Schausově vyloučení za nedovolenou výstroj.

"Hráli jsme dnes o důležité body a prohrávali jsme. Ve druhé přestávce byla v kabině veliká bouřka. Museli jsme vybojovat body i vzhledem k porážce 1:7 v pátek v Plzni. Naštěstí to vyšlo," hodnotil David Šťastný.

V prodloužení mohli Berani rozhodnout při čtvrtém trestu Schause v zápase, to se jim ovšem nepovedlo. Zápas rozhodl až Bukarts, který v nájezdech proměnil oba své pokusy.

45. kolo hokejové extraligy:

PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Bukarts (Honejsek), 46. P. Holík (Bukarts), 58. O. Veselý (Řezníček, Bukarts), 60. D. Šťastný (Kotvan, Marušák) rozhodující sam. nájezd Bukarts - 12. Schaus, 37. Bárta (Nahodil), 52. Čáslava (Schaus, P. Hubáček), 58. J. Sýkora (Nahodil). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. Diváci: 4534.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Blaťák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Okál, Popelka, Kubiš - Bukarts, Honejsek, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Pardubice: J. Hübl - Nedbal, Trončinský, Schaus, Čáslava, Chaloupka, Ščotka - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - M. Beran, D. Tomášek, P. Hubáček - J. Sýkora, Nahodil, Bárta - Starý, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Martin Hamrlík (Zlín): "Jsem v brutální euforii, jelikož jsem jenom člověk a v momentě, kdy jsme dostali na 2:4, tak jsem chtěl odejít stejně jako polovina zimáku. Naštěstí jsme hned dali kontaktní gól a následně jsme dobře zahráli hru bez brankáře. Bude zázrak, když uděláme desítku, tudíž se pořád díváme pod sebe."

Otakar Janecký (Pardubice): "Dneska není co hodnotit. Kromě mých nervů opravdu nic."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články