Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Autor hattricku Hlinka: Dvanáct gólů? Takových zápasů v kariéře moc není

Praha – Takovou gólovou smršť extraliga dlouho nezažila. Sparta se proti Třinci postarala o jedno z největších vítězství v nejvyšší české hokejové soutěži, když Oceláře smetla 12:3. A něco podobného v kariéře jen zřídka zažil i veterán Jaroslav Hlinka, který v zápase zaznamenal hattrick.

Jaroslav Hlinka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Jen šest hráčů včetně gólmana Tomáše Pöpperleho z celkových dvaceti, kteří zasáhli do utkání, nebodovalo. Střelecky se blýskl kapitán Jaroslav Hlinka, autor hattricku. Bodově autor gólu a tří nahrávek Brian Ihnacak. Dvanáct zásahů si Sparta rozdělila rovnoměrně. Své fanoušky potěšila v každé třetině čtyřikrát.

"Nám tam napadalo víceméně všechno. Byli jsme jasně lepší a zaslouženě vyhráli, nicméně takových zápasů se v kariéře moc nehraje. Byl to pro Třinec strašně těžký zápas," řekl čtyřicetiletý Hlinka.

Drtivá byla lavina tří branek během 65 vteřin, kdy Sparta odskočila svému sokovi z 1:1 na 4:1. "Dá se říct, že to bylo asi klíčové. Ve druhé třetině jsme pak dali také rychlé góly po sobě. A to se pak už těžko zastavuje. Jako mančaft jsme hráli perfektně," ocenil spoluhráče Hlinka.

Pražané však nechtěli před zaplněným hledištěm polevit. "Hráli jsme s chutí. Když je druhý tým takhle dole a vám tam ty góly padají, vypadá to strašně jednoduše. Ale nebylo to tak, že bychom my byli v nějakém velkém laufu. Připomnělo mi to zápas tady v Praze s Karlovými Vary, kdy jsme tehdy vyhráli 11:0. A 9:0 této sezony s Boleslaví. Jsou to ale opravdu výjimečné zápasy," podotkl Hlinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Třinec

Ihnacak kroutil ještě po utkání nevěřícně hlavou. "Tohle jsem v životě v profesionálním zápase na vlastní kůži ještě nezažil, abychom dali 12 gólů," smál se. "Hráli jsme docela dobře. Nevím, jestli jsme si zasloužili nastřílet 12 branek, ale je to určitě hezký zážitek," dodal Ihnacak.

Sám k tomu přispěl čtyřmi body za gól a tři nahrávky. "Dlouho jsem čekal na něco takového, kdy přijde z mé strany zápas s podobnou produktivitou. Je to příjemné. Poslední zápasy jsem hrál opravdu dobře, měl hodně šancí, ale nepřicházelo to. Dnes je to konečně tady," radoval se jednatřicetiletý forvard.

Kromě výsledku se mu zamlouval způsob, jakým k němu Sparta došla. "Máme čtyři výborné lajny, to skóre nebylo zase až tak důležité. Bylo to spíše o tom, jak jsme hráli, že jsme vyhrávali souboje. Soupeře jsme deklasovali i herně. Hráli jsme dobrý hokej," uzavřel Ihnacak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články