Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olomouc zvládla nájezdy v Pardubicích a odváží si dva body

Pardubice - Olomouc uspěla v dovednostní zkoušce samostatných nájezdů a díky vítězné brance Petra Strapáče a bezchybnému brankáři Branislavu Konrádovi veze z Pardubic dva body za vítězství 3:2. Hanáci mohli mít plný bodový zisk, ale domácí Petr Sýkora zařídil Dynamu alespoň remízu po šedesáti minutách. Východočeši kvůli další ztrátě klesli znovu na poslední místo tabulky, Mora ztrácí na desítku šest bodů, má však zápas k dobru.

Týmy před zápasem dělila v tabulce jediná pozice, ale zároveň 11 bodů. Olomouc ještě živí naději na předkolo play-off a v Pardubicích začala ofenzivně, jenže minutový tlak nezužitkovala. Naopak při protiútoku netrefil opuštěnou branku Rolinek. Zatímco hosté svou početní výhodu nezužitkovali, Dynamo se díky Nahodilově dorážce radovalo z vedení.

"Naše výkony mají rostoucí tendenci, ale bohužel se to neprojevuje v bodech. Parádně trénujeme, všichni chodí do kabiny s dobrou náladou, je jen otázkou času, kdy se to projeví. Dneska jsme hráli přibližně půl zápasu podle představ, potřebujeme to ale udržet po celých šedesát minut," uvedl gólman domácích Jaroslav Hübl.

Vyrovnání měl na hokejce Mikúš, který se protáhl před branku, jenže její odkrytou část netrefil. Nevedlo se ani na druhé straně Rolinkovi, jehož vychytal Konrád. Pardubice postupně přebíraly iniciativu a počítaly více šancí. Olomoucký gólman musel rychle sklapnout betony při střele Bárty a poradil si se samostatnou akcí Berana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Olomouc

Po polovině zápasu gólových možností ubývalo a ke změně skóre nevedla ani hra ve čtyřech na obou stranách. Olomouc se přesto propracovala k vyrovnání. Vlach nahodil kotouč od mantinelu a ten po tečích dvou pardubických hráčů doplachtil do sítě. Dynamo mohlo následně odpovědět při přesilovce, ale Petru Sýkorovi v dobré pozici přeskočil kotouč hokejku.

Do třetí části vstoupily oba týmy s opatrnou taktikou, postupně však byly k vidění i velké šance. Dvakrát za sebou byli blízko ke gólu hosté: Holec při přečíslení nevyzrál na Hübla a Strapáčovi při přesilovce chybělo pár centimetrů, aby dotlačil puk do sítě. Na druhé straně přestřelil osamocený Schaus. Dynamo pak dvakrát za sebou hrálo ve dvojnásobné přesile, ale dohromady takřka minutu a půl dlouhou výhodu nedokázalo zužitkovat. "Kluci to tam parádně vyklekali a ubránili jsme to. Tam se ten zápas určitě lámal," uvedl Strapáč.

A přišel trest. Při klasickém oslabení ujel do brejku Herman a Čáslava ho zezadu podrazil. Následné trestné střílení olomoucký útočník střelou k tyči bezpečně proměnil. Olomouc se ale z vedení radovala jen necelou minutu. V pokračující výhodě totiž netypicky střelou švihem od modré čáry srovnal Sýkora. Krátce poté spálil velkou šanci nehlídaný Mikúš.

Zápas přes dramatickou třetí třetinu dospěl do prodloužení. Pardubice neproměnily brejk dvou proti brankáři a Olomouc krátce nato dostala k dispozici přesilovku. V ní hosté soupeře mačkali, ale víc než Škůrkovu ránu do tyče nevytěžili. Zkrácenou početní výhodu nevyužili ani domácí, a tak musely rozhodnout nájezdy. Bod navíc vystřelil Olomouci Strapáč.

"Dneska jsem měl úplně jasno, co udělám. Minulé dva nájezdy jsem to změnil na poslední chvíli, ale teď jsem přesně věděl, co chci udělat. A naštěstí to tam spadlo," pochvaloval si autor vítězné trefy. "Vzhledem k průběhu zápasu jsme pomýšleli na tři body, ale bohužel nám domácí ve třetí třetině hned vyrovnali. Když se podíváme na tabulku, tak to jsou zlaté body, je to super. Musíme to ale potvrdit v neděli doma s Karlovými Vary," zdůraznil Strapáč.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branka a nahrávky: 9. Nahodil (Rolinek, Redenbach), 53. P. Sýkora (Redenbach) - 35. Roman Vlach (Strapáč), 53. Herman z trest. střílení. rozhodující sam. nájezd Strapáč. Rozhodčí: Šír, Rohatsch (Něm.) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 7315.

Pardubice: J. Hübl - L. Havlík, Schaus, Čáslava, Nedbal, Zajíc, Bokroš, Ščotka, Leduc - P. Sýkora, Redenbach, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - M. Beran, Nahodil, F. Zadina - Starý, Poulíček, Bárta. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, Houdek, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Strapáč - T. Mikúš, Herman, Holec - Fořt, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Miloš Holaň (Pardubice): "Utkání mohlo hodně napovědět a napovědělo. Chtěli jsme hrát na začátku aktivně, ale bohužel hned ve třetí minutě jsme udělali faul ve středním pásmu, takže jsme se moc nedostali do tempa. Neměli jsme dobrý pohyb, ale paradoxně jsme vedli. Na druhou třetinu jsme museli v kabině zvýšit hlas a na ledě se to projevilo, ale znovu jsme dostali vlastní gól. Opakuje se to už třetí zápas, co jsem u týmu. Pořád jsme měli spoustu šancí na vítězství, možnosti byly i v prodloužení, navíc jsme nevyužili přesilovky pět na tři. Z výsledku jsme zklamaní."

Jan Tomajko (Olomouc): "Věděli jsme, že je to velmi důležitý zápas, protože jsme v tabulce před Pardubicemi. A povedlo se nám získat dva body. Jsou to pro nás body zlaté a jsme za ně velice spokojení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články