Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vydařená první třetina a speciální formace dovedly Třinec k pohodlné výhře v Litvínově

Litvínov - Třinecký uragán v podobě čtyř branek do sítě Litvínova v průběhu první třetiny určil ráz zápasu týmů z první šestky, který ovládli Slezané jasně 4:1. Proti bývalému klubu se prosadil Jakub Petružálek po zvládnutém bekhendovém blafáku, Oceláři se navíc trefili dvakrát v přesilové hře a jednou v oslabení z trestného střílení.

Jakub Petružálek z Třince překonává litvínovského brankáře Januse
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Třetina hrůzy, tak by se dalo nazvat první odehrané dějství v podání Severočechů. Domácí nastoupili s navrátilci Martynkem a Pavelkou a zároveň přeházenými útoky. Za hosty poprvé nastoupil ve staronovém dresu Klimenta. "Takový návrat jsem si nepředstavoval, bylo to hodně hořké. Necítím se sice ještě na 100 procent, ale časem se to snad zlepší, už jsem chtěl hrát. Čeká mě ještě hodně práce s kondičním trenérem a dohánění manka," řekl Rostislav Martynek, který prodělal boreliózu.

První střelu si připsal ve druhé minutě Nosek, ale Janus bez problémů zakročil. V osmé minutě už však lovil puk ze své sítě: Kane vystřelil na bližší tyč a kotouč k překvapení všech propadl Janusovi pod betonem. Vyrovnat mohl vzápětí Pavlík, z úhlu trefil jen boční síť. Další šanci si vypracoval Martin Hanzl, střela z mezikruží těsně minula levou tyčku.

Ve 12. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty po Kubátově chybě Petružálek. "Jsem rád za tři body, branka mě samozřejmě také těší, ale body jsou důležitější. Karel Kubát trošku zazmatkoval, brankář asi myslel, že mu to dám na lapačku, tak jsem to rychle stáhnul do bekhendu a naštěstí to tam spadlo," popsal litvínovský rodák Jakub Petružálek svou trefu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec

Další pohroma přišla o tři minuty později, Adamský v oslabení ujel Kubátovi, ten musel zatáhnout za záchrannou brzdu a následovalo trestné střílení, s nímž si třinecký útočník hravě poradil a zvýšil na rozdíl tří branek. V závěru ještě Doudera od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

"Byl to z naší strany strašný hokej, nepřihráli jsme si, bylo to, jako když se sejdeme na rybníku a jdeme si zahrát hokej. Nedáváme branky, sami dostáváme zbytečné, musíme s tím už začít něco dělat," zacílil po utkání kritiku do vlastních řad litvínovský forvard Robin Hanzl.

Od druhé třetiny nastoupil do litvínovské branky Petrásek a domácí to nakoplo k aktivní útočné hře. V 25. minutě Gula vypálil od modré čáry, puk nebezpečně zaplachtil, ale Hrubec ho dokázal zkrotit. Další šanci měl Gerhát, zblízka však přesně nezamířil.

Hrubec se vyznamenal i při Černého ráně z levého křídla. V závěru druhé části se na ledě začalo jiskřit; Doudera si nejprve vyšlápl na Reichla, což se nelíbilo Skleničkovi, který ho hned v následujícím střídání šel pomstít a vrhnul se na Draveckého, tomu se ale s řízným obráncem nechtělo pouštět do křížku.

Litvínov měl v úvodu závěrečné části šanci snížit, ale nedokázal využít dvojnásobnou početní výhodu o délce 50 sekund. Alespoň gól útěchy vstřelil v 52. minutě rychlou střelou z pravého kruhu Válek. Poté si málem Petrásek srazil puk do vlastní branky, naštěstí včas stihl zaklapnout betony. Domácí se poté sice ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale Třinečtí si závěr utkání bez problémů pohlídali.

"Hraje se nám lépe venku než doma. Diváci na nás pískají, i když vedeme, my ale potřebujeme, aby byli naším šestým hráčem. Proto se raději vydáváme na stadiony soupeřů," připustil Petružálek.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:4, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 52. Válek (V. Hübl, Lukeš) - 8. Kane (Dravecký, Irgl), 12. Petružálek, 15. Adamský z trest. střílení, 18. M. Doudera (Hrňa). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:10, navíc Z. Sklenička (Litvínov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4320.

Litvínov: Janus (21. Petrásek) - Gula, Kubát, T. Pavelka, K. Pilař, F. Pavlík, Z. Sklenička, od 30. navíc Kokeš - M. Hanzl, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, R. Hanzl, J. Černý - M. HŻźava, Válek, Trávníček - Martynek, K. Reichel, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Třinec: Hrubec - Nosek, Galvas, Krajíček, Hrabal, Jank, M. Doudera - Dravecký, Cienciala, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Klimenta, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Darek Stránský (Litvínov): "Z naší strany byla první třetina příšerná jak výsledkově, tak herně, protože jsme se úplně rozsypali. Za stavu 0:3 to vypadalo, že nám tam napadají i další branky. Dělali jsme obrovské chyby. Zbytek utkání se Třinec nikam nehnal, měl nahráno. My jsme se snažili, ale jsme velice neproduktivní, nejsme schopni proměnit přesilové hry, to nás sráží."

René Mucha (Třinec): "Celé utkání rozhodla první třetina, kdy jsme byli úspěšní. Odskočili jsme na rozdíl čtyř branek a udrželi jsme to až do konce. Celý tým zaslouží pochvalu, včetně brankáře. Výborně jsme hráli oslabení i přesilové hry."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články